Διάφορα Θέματα « ἡ θεοσέβειά ἐστι σοφία, τὸ δὲ ἀπέχεσθαι ἀπὸ κακῶν ἐστιν ἐπιστήμη » Ιώβ
Τετάρτη 18 Μαΐου 2011
Αφελή ερωτήματα πολιτικά αδαούς ...
Σε περίοδο έκτακτης ανάγκης
Η σημερινή είδηση (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 18/05/2011) μας πληροφορεί : Στη σύνοδο της G8, όπου θα κυριαρχήσουν οι αραβικές εξεγέρσεις και η πυρηνική ασφάλεια, ειδικά μετά το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία, θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, του Καναδά και της Ιαπωνίας, καθώς και πολιτικοί ταγοί από άλλες προσκεκλημένες χώρες. Η σύνοδος των G8 θα γίνει στη γαλλική πόλη Ντοβίλ στις 26 και 27 τρέχοντος Μαΐου.
Τα ερωτήματα λοιπόν του αδαούς περί τα πολιτικά είναι τα ακόλουθα:
Πώς η ολοκληρωτικά κατεστραμένη Γερμανία μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε βιομηχανικός κολοσσός και υπ΄ αριθμόν ένα οικονομικός γίγας της Ευρώπης;
Πώς η πλήρως κατεστραμένη Γαλλία έγινε ο δεύτερος οικονομικός πυλώνας της Ευρώπης μετά τον πόλεμο ανταγωνιζόμενη την Γερμανία και άλλους βιομηχανικούς Γολιάθ;
Και η Ιταλία; Πώς έγινε κι αυτή μέγας βιομηχανικός κολοσσός;
Πώς η Ιαπωνία, που πλήρωσε με το τίμημα της ατομικής βόμβας, κατόρθωσε κι αυτή να είναι μέσα στην ομάδα των 8 (άλλοτε ήταν 7) οικονομικών και βιομηχανικών γιγάντων;
Και για να συνοψίσω τα ερωτήματα σε ένα, πού βρήκαν τα λεφτά αυτές οι οικονομικά κατεστραμένες χώρες, όταν είναι γωστό ότι μετά από έναν πόλεμο χρήματα δεν υπάρχουν; Πάντως βρέθηκαν και η Ευρώπη - αφήνουμε στην άκρη την Ιαπωνία - η κατεστραμένη Ευρώπη πλην της Αγγλίας, έγινε οικονομικά πανίσχυρη με χρήμα όμως που δεν γνωρίζουμε από πού προέκυψε. Μάλιστα, πλεόνασε και φτιάχτηκε το ευρώ.
Και πηγαίνουμε παρακάτω. Μήπως λοιπόν, ρωτά ο πολιτικά αφελής, όλος αυτός ο χάρτινος πλούτος ήταν ένα τεραστίων διαστάσεων δάνειο από τους νικητές του πολέμου (Αγγλία και Αμερική) στους άλλους; Και μήπως οι ηττημένοι και κατεστραμένοι του πολέμου, νυν δε πλουσίως διαβιούντες Ευρωπαίοι, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξόφληση των δανεικών που έλαβαν; Και τέλος, μήπως γι΄ αυτό μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό να τα πουλήσουμε όλα για να σωθεί η Ευρώπη και το ημέτερο εθνικό συμφέρον;
Ερωτήματα θέτω και τα ερωτήματα αυτά, είναι από έναν πολιτικά μη έμπειρο. Οι πολιτικά ευφυείς και πείραν έχοντες, μπορούν να λύσουν τις απορίες μου; Διότι, αν μη τι άλλο, μας υπενθύμισαν την Ιφιγένεια και τη θυσία της.
Να πω και εγω άλλο < αφελές > ερώτημα, θρησκευτικά αδαούς; Οι παπικοί γιατί σιωπούν για την Κάρτα του Πολίτη;
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://niksotiropoulos.blogspot.com/2011/05/blog-post_18.html
- Να πω και εγω άλλο < αφελές > ερώτημα, θρησκευτικά αδαούς; Οι παπικοί γιατί σιωπούν για την Κάρτα του Πολίτη;
ΑπάντησηΔιαγραφή- Περιμένουν την κατάβασιν του αγίου Πνεύματος εις την κεφαλήν του πάπα Βενέδικτου. Όπως ακριβώς και οι ημέτεροι για πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων είναι και αυτό των μεταμοσχεύσεων.
Σημ.
Όταν διαβάσεις αυτό :
http://orthodox-watch.blogspot.com/2011/05/blog-post_18.html
θα καταλάβεις.
http://www.trikalanews.gr/article/28038/
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΑΠΑ
ΑΧ ΘΕΟΥΛΗ ΜΟΥ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΙΣ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΥΣΑ Η ΕΊΔΗΣΗ ΤΟΥ trikalanews :
ΑπάντησηΔιαγραφή"Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, π. Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε σχετικά ότι «το αίμα φυλασσόταν στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ρώμης Βambin Gesu και είχε αφαιρεθεί από τον Πολωνό ποντίφικα, τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί, ενδεχομένως, για μετάγγιση».
Άλλες δυο φιάλες βρίσκονται στην Κρακοβία της Πολωνίας, όπου τις έχει μεταφέρει ο πρώην ιδιαίτερος Γραμματέας του Πάπα Βοϊτίλα, π. Στανισλάο Ντζίβιτς."
Πριν πεθάνει ο πάπας του έκαναν αφαίμαξη! Μάλλον όμως τον αφαίμαξαν έως θανάτου, όταν επήλθε ο προθανάτιος εγλεφαλικός θάνατος, κι έτσι ανεχώρησε (κατόπιν πλήρους αφαιμάξεως) δια τα αιωνίους Μονάς ο ποντίφηξ πάπας Παύλος ο Β΄.
Ήταν δωρητής σώματος "μετά θάνατον" αν δεν απατώμαι. Δεν είμαι όμως βέβαιος.
Τώρα, ως προς τα άλλα (: το αίμα συντηρείται χάρη στην παρουσία ισχυρής αντιπηκτικής ουσίας) ο αναγνώστης δεν γνωρίζει ότι για τη συντήρηση του αίματος χρειάζεται και η κατάλληλη θερμοκρασία. Επίσης, ο χρόνος έκθεσης είναι περιορισμένος. Πέραν μιας επιτρεπομένης χαμηλής θερμοκρασίας η αλλοίωση είναι αναπόφευκτη όσα αντιπηκτικά κι αν ρίξουμε μέσα. Οι 500.000 προσκυνητές δεν ξέρουμε πόσο χρόνο διαθέσιμο θα έχουν για να προσκυνήσουν την "αγία" φιάλη. Δηλαδή, πόσο χρόνο θα διαθέσουν για τη φιάλη, για να είμαστε ακριβείς.
Νομίζω πως δεν πρέπει περιπαικτικά να αναφέρουμε τον Θεό Άγιο Πνεύμα.(σχόλιο ιστολόγου 19 Μαΐου 2011 12:34 π.μ. ). Αλλά ούτε να μιλάμε για Θεό με τόση ασέβεια ανώνυμος 19 Μαΐου 2011 12:15 μ.μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατα τα άλλα συμφωνω με εσας
φιλικά
καποιος ανθρωπος
Αγαπητέ σχολιαστή (κάποιος άνθρωπος) έχετε δίκιο. Να προσπαθήσω να δικαιολογηθώ δεν θα ήταν φρόνιμο. Μπορείτε αμυδρά έστω να το δείτε και από μια άλλη όψη, η οποία δεν συνηγορεί προς εμπαιγμό του αγίου Θεού. Διότι απευθύνεται σε εκείνους οι οποίοι μάλλον αυτό κάνουν και "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι".
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπωσδήποτε, πάντως, έχετε δίκιο.
Δεν είπα ότι είχατε σκοπό να εμπαίξετε τον Θεό, αλλά ότι χρησιμοποιήσατε αδόκιμη φράση που χωρίς να το θέλετε περιπαίζει τον Θεό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πάλι σας ευχαριστώ που με διορθώσατε. Όντως αδόκιμη η αναφορά στο άγιον Πνεύμα, ασχέτως αν το κακοποιεί ο παπισμός και η κεφαλή του 16ου πάπα Βενεδίκτου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα διέγραφα το σχόλιο. Το αφήνω με την επισήμανση της ακόλουθης διόρθωσης προς τον αναγνώστη :
"Περιμένουν την κατάβασιν πνεύματος(*) εις την κεφαλήν του πάπα Βενέδικτου".
(*) "πνεύμα αργίας, περιεργείας, φιλαρχίας και αργολογίας μη μοι δως" (ευχή αγίου Εφραίμ του Σύρου)
Αν και ίσως θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η ανωτέρω φράση σας - όπως τη διορθώσατε - είναι ίσως κάπως αδόκιμη, εντούτοις προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους ταχεία αντίδραση στις συμπροσευχές και τις λοιπές υποστηρικτές του παπισμού εκδηλώσεις και δηλώσεις των - ορθοδόξων εν τοις τύποις - ιεραρχών. Το δόκιμο ή όχι της φράσης σας είναι το πρόβλημα? Σε κάθε περίπτωση ο Κύριος γνωρίζει τη διάνοια του καθενός όπως λένε και οι ψαλμοί. Κατακριτέο θα ήταν κύριε Χριστοδουλίδη να μην γράφετε για τα θέματα αυτά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜία πιστή
Αναφέρομαι στην αρχική φράση σας και όχι στην νέα - περί πνεύματος αργίας, φιλαργυρίας κλπ. - την οποία θεωρώ απόλυτα πετυχημένη. Οπως είχατε παλιότερα σε ένα σχόλιό σας όταν ο άνθρωπος ξεφύγει τελείως, φτάνει να 'ενσαρκώνει το κακό' - τη θυμάμαι την φράση γιατί περιγράφει απόλυτα αρκετούς ανθρώπους σήμερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜία πιστή
Ευχαριστώ την αναγνώστρια/σχολιάστρια "Μία πιστή".
ΑπάντησηΔιαγραφή