Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου


Ο κύριος Σαμαράς παρουσιάστηκε χθες τηλεοπτικώς για να μας ανακοινώσει το ναυάγιο της κυβέρνησης "εθνικής σωτηρίας". Μας είπε ότι η θέση του ήταν η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Τι σημαίνει όμως "επαναδιαπραγμάτευση" του Μνημονίου; (Παρένθεση, το Μεσοπρόθεσμο είναι βαθύτερος και ανελέητος δανεισμός).

Σας παραπέμπω, πρώτον, στο άρθρο του καθηγητή κ. Ηλία Σταμπολιάδη - το έχω δημοσιεύσει, βλέπε άρθρο : "Ηλίας Σταμπολιάδης με ένα σχόλιο", 16/04/2011 - όπου και αναφέρει :

"Επιπλέον σύμφωνα με απόφαση του ΟΗΕ ένα χρέος θεωρείται απεχθές και ο λαός ενός κράτους δεν υποχρεούται να το πληρώσει όταν συντρέχουν τρεις όροι :

· Έγινε εν αγνοία του λαού. (Μέχρι πρότινος έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν)

· Δεν χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη της χώρας αλλά σπαταλήθηκε προς όφελος των κρατούντων που το συνήψαν. (Τα χρησιμοποίησαν για να μείνουν στην εξουσία)

· Οι δανειστές γνώριζαν την κατάσταση της χώρας. (Οι ίδιοι μαγείρευαν τα δεδομένα για λογαριασμό των δικών μας φαύλων)"

Αλλά δεν είναι όμως μόνο αυτό. Διότι, δεύτερον, λέει κάτι σημαντικότερο ο κύριος Ηλίας Σταμπολιάδης και είναι :

"Να φανταστεί κανείς ότι χώρες σαν τον Ισημερινό έχουν κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ψηφίσματος του ΟΗΕ, το έκανε και ο Ιωάννης Μεταξάς , αλλά ακόμη και οι ΗΠΑ, ένα χρόνο πριν την επέμβαση στο Ιράκ, όταν αναγνώρισαν ως απεχθές το χρέος που δημιούργησε ο Σαντάμ και απάλλαξαν με τον τρόπο αυτό την μετέπειτα, διορισμένη από αυτούς, κυβέρνηση του Ιράκ".

Ας παραλείψουμε τον Ισημερινό, ο οποίος κυριολεκτικά ξεπουλήθηκε, και ας δούμε τις δυο άλλες περιπτώσεις. Ο Ιωάννης Μεταξάς προσέφυγε σε αυτό το ψήφισμα (τότε ήταν η Κοινωνία των Εθνών) και αρνήθηκε να πληρώσει το χρέος που είχε συσσωρευθεί επί των ημερών του. Ποιο το αποτέλεσμα; Η είσοδός μας στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και με το Σαντάμ τι έγινε, θα ερωτήσετε. Αρνήθηκε για τους ίδιους λόγους να πληρώσει τα δανεικά που τον είχαν φορτώσει οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα δε, διόλου απίθανο δεν είναι, για να αποπληρώσει το χρέος του εισέβαλε στο Κουβέϊτ με αδιάφορη τη στάση που θα τηρούσαν οι ΗΠΑ. Γνωστά πράγματα. Το Κουβέϊτ αρνείτο να καταβάλει στο Ιράκ τα χρήματα που εισέπρατε από την πώληση των πετρελαίων του τελευταίου, όσο Ιράν και Ιράκ έλυναν τις διαφορές τους με πόλεμο. Αποτέλεσμα; Το Ιράκ ισοπεδώθηκε, ένα εκατομμύριο άνθρωποι (Ιρακινοί) σκοτώθηκαν για να απαλλαγούμε από τον όλεθρο που μας ετοίμαζε ο Σαντάμ με τα πυρηνικά που δεν βρέθηκαν ποτέ.

Έτσι αποσβέστηκε το χρέος του Ιράκ.


Τι θα γίνει λοιπόν αν κι εμείς αρνηθούμε (επαναδιαπραγματευθούμε) να πληρώσουμε το επαχθές χρέος προσφεύγοντας στην απόφαση του ΟΗΕ; Οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι και εγκληματίες έχουν τις εφεδρείες τους. Τα Σκόπια είναι έτοιμα, η Αλβανία προθερμαίνεται και η Τουρκία (Θράκη και Αιγαίο) είναι πάντα πρόθυμη.

Τα γράφω αυτά διότι εκείνος που θα αναλάβει να μας σώσει, πρέπει αυτά να τα φωνάξει, να τα πεί, για να τα ακούσει η τόσο ευαίσθητη για τα ανθρώπινα δικαιώματα "Διεθνής Κοινότης".
Τα προβλήματα που έχουμε με τους γείτονες είναι φτιαχτά, δεν είναι πραγματικά. Άλλοι είναι οι λόγοι που τα υποκινούν και αυτά πρέπει να τα μάθει η παγκόσμια και φιλειρηνική εγχώρια και διεθνής κοινότης.

Θα τολμήσει κανείς από τους δοτούς, που μας κυβέρνησαν τα τελευταία τριάντα χρόνια ελέω νεοφιλελεύθερου σοσιαλισμού, να πει αυτά τα πράγματα;


Επιμύθιον

Το φαύλο καθεστώς της Μεταπολίτευσης δεν είναι δυνατόν να κάνει χρήση του ψηφίσματος του ΟΗΕ περί επαχθούς χρέους. Θα υποχρεωθεί να λογοδοτήσει. Διότι σύμφωνα με το δεύτερο άρθρο του ψηφίσματος το χρέος - δάνεια, "δεν χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη της χώρας αλλά σπαταλήθηκε προς όφελος των κρατούντων που το συνήψαν". Χρήση αυτής της απόφασης μόνο άνθρωποι που απείχαν από το καθεστώς της φαυλότητας μπορεί να κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια εκφράζουν τη γνώμη ή άποψη του συντάκτη τους