"Μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να σώσει το ευρώ" και αυτό το είπε ο επικεφαλής του τμήματος συναλλαγματικών ισοτιμιών της Deutsche Bank κ. Μπιλάλ Χαφέεζ.
Πολιτική δεν κάνουμε με το συναίσθημα, λένε και οι δικοί μας κυβερνήτες, αντιφωνητές της Δυτικής διπλωματίας, και πορεύονται με αυτή την αρχή. Όταν όμως εφαρμόζεις αυτή την αρχή, έχοντας φροντίσει να γκρεμίσεις τη θρησκεία χάριν της εκκλησίας, τότε καταργείς και το συναίσθημα. Στη θέση του φτιάχνεις ένα παρεμφερές, που επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη, τις ίδιες σφαγές των προχριστιανικών αιώνων, υποτασσόμενο στη λογική. Γιατί όμως όχι και των μεταγενέστερων;
Είναι όμως άλογο αυτό το συναίσθημα, διότι άλογη είναι και η λογική, αφού το έμφυτο και αρχέγονο συναίσθημα παραμένει βυθισμένο σε ύπνωση. Υπνώττουσα και η λογική. Πάντως όμως σε εγρήγορση.
Η συνείδηση του ασυνειδήτου συναισθήματος επιφέρει συνείδηση της αγάπης, συνείδηση του "ο θεός αγάπη εστί", και αυτά σημαίνουν συνείδηση του λόγου και λογικής του. Συντελούνται εντός Εκκλησίας, όχι όμως και εκτός Θρησκείας. Η θρησκεία προϋπήρχε και εποίησε την Εκκλησία. Είναι το έδαφος επί του οποίου ίσταται και υπάρχει ο θεμέλιος λίθος της.
Για πολλούς και διάφορους λόγους αυτά δεν λέγονται. Λέγεται μόνο ότι η θρησκεία είναι αρρώστια, και με ποικίλα τεχνάσματα, αφού η λογική δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, αρκούνται οι ολετήρες στις φραστικές περιγραφές των αφασικών και άλογων φαινομένων του πολιτικού μας καιρού. Γενικότερα δε, για να τηρούνται τα προσχήματα, έχουμε το χολιγουντιανό πολυθέαμα του "so help me God" και το παρεμφερές με τα συρρέοντα πλήθη στην πλατεία του αγίου Πέτρου, για να πάρουν την ευλογία από τον πάπα.
Και τώρα διαβάστε τι είπε ο επικεφαλής των συναλλαγματικών ισοτιμιών της Deutsche Bank
«Μπορώ να σκεφτώ μόνο μία ‘φιγούρα’ που θα μπορούσε τώρα να εμπνεύσει τους περισσότερους Ευρωπαίους και που σίγουρα ποτέ δεν έχει αμαρτήσει. Κι αν κάποιος μπορεί να σώσει τώρα την Ευρωζώνη, αυτός είναι ο Ιησούς Χριστός!» είπε ο Μπιλάλ Χαφέεζ στην ετήσια συνέλευση της γερμανικής τράπεζας με τους πελάτες της σε επίπεδο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο Αμβούργο αφήνοντας άναυδους τους επενδυτές.
Ο κ. Χαφέεζ εστίασε την ομιλία του στα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη και το ευρώ και επεσήμανε την άμεση ανάγκη για περαιτέρω επιτάχυνση της πολιτικής, οικονομικής και κατ’ επέκταση νομισματικής ενοποίησης της Ευρώπης. Ο λόγος που έγινε η θρησκευτική παραβολή ήταν για να καταδείξει την ανάγκη να αποκτήσει η Ένωση ένα ρόλο που θα πιστέψουν τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις. Ένα ρόλο που όπως επεσήμανε δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι πολιτικοί ούτε οι τραπεζίτες.
«Αν ο καθένας στην Ευρωζώνη σταματούσε να παίζει το ρόλο του αναμάρτητου και του κατήγορου των υπολοίπων, τότε θα γινόταν το πρώτο βήμα. Θυμηθείτε πως όλοι στην ΕΕ έχουμε κάνει συμφωνίες και συμβιβασμούς, ακόμα και οι πιο ισχυρές χώρες, η Γερμανία και η Γαλλία. Αναμάρτητοι ΔΕΝ υπάρχουν. Όλες οι χώρες καλούνται να τηρήσουν μια αυστηρή νομισματική πολιτική και να διατηρήσουν το έλλειμμά τους κάτω από το 3% που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και η Γαλλία και η Γερμανία παραβίασαν αυτό το Σύμφωνο χωρίς να υποστούν κάποια συνέπεια. Συνεπώς δεν δικαιούνται τώρα να «πετροβολούν» τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Εκείνο που όλοι πρέπει να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε την διατήρηση και επιβίωση της ζώνης του ευρώ στην παρούσα, στη σημερινή της μορφή» σημείωσε ο κ. Χαφέεζ.
Από την ιστοσελίδα
http://www.4news.gr/deutsche-bank-
όπου και η φωτογραφία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια εκφράζουν τη γνώμη ή άποψη του συντάκτη τους