Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Το γελοίο και το ασεβές

Διαβάστε πρώτα αυτό από την "ναυαρχίδα" της παγκοσμιοποίησης, την εφημερίδα "Καθημερινή", και ύστερα τα παρακάτω

"Δεν παίζουμε με το Σύνταγμα, διότι είναι αυτό που μας κρατά ως χώρα και ως πολιτική ενότητα, ως λαό και ως έθνος. Βρίσκεται πάνω από τον πρωθυπουργό και την εκάστοτε συγκυριακή κυβερνητική πλειοψηφία και ουδείς δικαιούται να το χρησιμοποιεί ως κύριος ή ιδιοκτήτης του ή να παίζει μαζί του. Διότι δεν ανήκει σε κανέναν. Είναι το μόνο, άλλωστε, που μας απέμεινε και στέκει όρθιο. Το μόνο που άντεξε στην κρίση. Ας το σεβαστούμε, ως κειμήλιο και ως παρακαταθήκη ιερή, αυτών που μας το κληροδότησαν και μπορούμε χάρις σε αυτούς, σήμερα, να γιορτάζουμε την επέτειο του κληροδοτήματός τους." (Από Αντώνη Μανιτάκη, ομότιμο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου)
Αυτά από το άρθρο

Σχόλιο στο ανωτέρω :

Ο αναφερόμενος Ευάγγελος Βενιζέλος, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κι αυτός, ήταν από τους πρώτους που ανακάλυψε τις "διασταλτικές ερμηνείες" των άρθρων του Συντάγματος (Μνημόνια). Τώρα, καθυστερημένα νομίζω, τον ανακαλύπτει και ο κ. Μανιτάκης, όχι όμως για τις "διασταλτικές ερμηνείες" τις οποίες εφαρμόζει η Κυβέρνηση του "πρώτη φορά αριστερά". Τώρα μένουμε στις "συνεσταλμένες ερμηνείες".

Πριν από ένα χρόνο (02/08/2015, ΒΗΜΑ της Κυριακής) ο πρώην υπουργός του σύριζα, ο κ Γιάννης Πανούσης, έγραφε για τον σύντροφο Παναγιώτη Λαφαζάνη, που ήταν υπέρ της επιστροφής στη δραχμή και της στάσης πληρωμών προς τους δανειστές :

«η αποσταθεροποίηση του νομίσματος, η αποσύνδεση νομίσματος-ασφάλειας συναλλαγών και κατ΄ επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του Πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β΄του Ποινικού Κώδικα» (σ.σ.στοιχειοθετείται το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας) ... Ειδικότερα για τον κ.Λαφαζάνη, ο κ. Πανούσης λέει: «είναι ο Παναγιώτης ένας έντιμος άνθρωπος και σωστός σε αυτά που λέει.Απλώς στο οποιοδήποτε σχέδιό του, που δεν είναι ούτε ευκρινές ούτε κατανοητό, φαίνεται ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις διαστάσεις της παγκοσμιοποίησης, της ΕΕ και των εθνικών κινδύνων, και ιδίως της μη νομιμοποίησής τους από τον ελληνικό λαό».

Τότε είχα γράψει τα κατωτέρω και νομίζω, ισχύουν και γι΄ αυτά που γράφει ο κ. Μανιτάκης :

Αυτά μας λέει ο κύριος καθηγητής και το ερώτημα, μάλλον η απορία μας, είναι τί στο καλό συμβαίνει ; Πώς εξηγείται να χαρακτηρίζει "ποινικά κολάσιμη την αποσταθεροποίηση - αποσύνδεση του νομίσματος ασφάλειας συναλλαγών, και κατ΄ επέκταση διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, ως θέτοντα ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του Πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β΄του Ποινικού Κώδικα", και να μην λαμβάνει υπόψη (ουσιαστικά αθωώνει) τις διαστάσεις της παγκοσμιοποίησης και της ευρωπαϊκής Ένωσης ; Ένωσης που καταργεί τα εθνικά κράτη, τα Συντάγματα και τους Νόμους που αυτά έχουν ; Αυτό γιατί δεν είναι ποινικά κολάσιμο ;

Οι εργαζόμενοι βάσει νόμων πληρώνονταν και βάσει νόμων συνταξιοδοτούντο. Τώρα οι νόμοι αυτοί όχι μόνο καταργήθηκαν, αλλά άλλοι νόμοι μας βρήκαν. Μας παίρνουν πίσω τα δεδουλευμένα και αυτό, κατά τον κ. καθηγητή, δεν "θέτει ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του Πολιτεύματος" (sic), που κατέστη - εμείς το σημειώνουμε αυτό - Πολίτευμα ληστρικό.

Και ακόμη, πώς είναι τόσο βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός έχει δώσει την έγκρισή του στην παγκοσμιοποίηση, πότε του ζητήθηκε η γνώμη, πότε τη νομιμοποίησε και πώς δεν λαμβάνει υπόψη τους εθνικούς κινδύνους που διατρέχει ; Μήπως μπορεί να μας πει ο κ. καθηγητής από ποίους διατρέχουμε "εθνικούς κινδύνους" ; Εθνικός κίνδυνος δεν είναι η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας λόγω "μη βιώσιμου χρέους" ; Αυτό τί είναι ; Είναι ή δεν είναι ποινικά κολάσιμη πράξη ; Στοιχειοθετεί αδίκημα εσχάτης προδοσίας ή όχι ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια εκφράζουν τη γνώμη ή άποψη του συντάκτη τους