Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Το ουδετερόθρησκο κράτος του υπ. Παιδείας Ν. Φίλη





Δημοσιεύτηκε στις 1 Οκτ 2016
Κατά τον υπ. Παιδείας κ. Νικόλαο Φίλη η αναφορά του Συντάγματος σε «επικρατούσα» θρησκεία του καθ΄ ημάς Ορθόδοξου Δόγματος είναι "φραστική χαρισματική διατύπωση" (sic). Προφανώς, η νοηματική ερμηνεία της «επικρατούσας θρησκείας», είναι κατ΄ αυτόν άλλη. Δηλαδή, ότι επικρατούσα
θρησκεία, κατά το Σύνταγμα, είναι η ανεξιθρησκεία. Μένει να δούμε τί λογής θα είναι αυτού του είδους η ανεξιθρησκεία και ποιον θεό θα δοξάζει.

Και κάτι ακόμη. Η διοικούσα την Εκκλησία Ιεραρχία, οφείλει να δει τί φίδια τρέφει στον κόρφο της και όσο το δυνατόν συντομότερα να τα βγάλει από πάνω της. Διότι ο μεν κύριος Φίλης μπορεί να είναι αποδομητής της θρησκείας, της εκκλησίας και της πίστης με την θρησκειολογία του, έτερος δε, αποδεικνύεται αποδομητής του έθνους - κράτους. Πάνε κάτι χρόνια τώρα που ο κύριος αυτός είχε προτείνει να καταργήσουμε τον Εθνικό μας Ύμνο και στη θέση του να βάλουμε το «Τσάμικο» - ποίημα του ποιητή Νίκου Γκάτσου. Ο κύριος Φίλης έκανε απλά ένα ακόμη βήμα° αυτό που δεν τόλμησε να κάνει ένας συγγραφέας δοκιμίων πολιτικής θεολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: