Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Οι ναοί τής Δεσποτοκρατίας νά αδειάσουν



Από τό ιστολόγιο "Ο Παιδαγωγός" τά κατωτέρω ( http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/08/2_23.html ) :

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΑΙΣΧΟΣ : ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ τον ιερέα π.Φώτιο Τζούρα και τα 2 ανήλικα παιδιά του. ΠΟΙΟΣ λέτε να κρύβεται πίσω από την απόφαση αυτή ;;;

Εδώ και καιρό προβάλουμε τον άξιο ιερέα π.Φώτιο Τζούρα που -παρά τα σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και παρά την πενιχρή οικονομική του κατάσταση-  στάθηκε στο ύψος του ως ορθόδοξος κληρικός, δεν πρόδωσε την ορθόδοξη πίστη μας και ΔΙΕΚΟΨΕ πρόσφατα, την μνημόνευση του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακαρίου, αντιδρώντας έτσι στην ψευδοΣύνοδο της Κρήτης και στην αίρεση του Οικουμενισμού.

Όπως πληροφορηθήκαμε προχθές, Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κερκίνης κ. Καρατζίκος Θεόδωρος, κατ' εντόλήν του Δημάρχου Σιντικής Φώτιου Δομουχτσίδη τηλεφώνησε στον π.Φώτιο και του ανακοίνωσε προφορικά ότι μέχρι τέλος του μήνα (Αυγούστου 2017!) θα πρέπει να αποχωρήσει ΑΜΕΣΑ από την οικία, που του έχει παραχωρηθεί για στέγαση από τον τοπικό Δήμο (ο ιερέας διαμένει εκεί, στο χωριό, με τα 2 ανήλικα παιδιά του εδώ και περίπου 6-7 έτη).

Δεν θέλει μυαλό να καταλάβουμε ποιος κρύβεται πίσω από την απόφαση αυτή. Δεν μπορεί ξαφνικά ο Δήμαρχος να θυμήθηκε ότι είχαν δώσει εδώ και πολλά χρόνια μια οικία για δωρεάν στέγαση του π.Φωτίου και των παιδιών του (η πρώην πρεσβυτέρα έχει εγκαταλείψει την οικογένεια αφήνοντας τα παιδιά στον π.Φώτιο).

Δυό χιλιάδες χρόνια η ιστορία συνεχίζεται, ολόιδια. Κάποτε, στον καιρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού,  οι Φαρισαίοι, αργότερα δεσποτάδες πχ κατηγορούσαν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό ως "αιρετικό"! (δείτε εδώ), στις μέρες μας, οι δεσποτάδες της Ιεραρχίας της "Εκκλησίας της Ελλάδος", τρίζουν τα δόντια τους και κατασπαράσσουν ΚΑΘΕ ιερωμένο που έχει ακόμη αξιοπρέπεια και ορθόδοξο φρόνημα.

Σε μόλις 1 χρόνο γεμίσαμε ετικέτες:
"Δίωξη π.Φωτίου Τζούρα"
"Δίωξη π.Παΐσίου Παπαδόπουλου"
"Δίωξη π.Μαξίμου Καραβά"
"Διώξεις Αγιορειτών"
"Διώξεις Κρητικών ιερέων"
"Δίωξη π.Νικολάου Μανώλη" ...
(επιπλέον διώχθηκαν αλλά δεν κάναμε ξεχωριστή ετικέτα: π.Θεόδωρς Ζήσης (Θεσσαλονίκη), π.Φώτιος Βεζύνιας (από τον μητροπολίτη Λαγκαδά), π.Ιγνάτιος Σέρρας (Κεφαλλονιά), π.Μωυσής (μονή Προφήτη Ηλία Πρέβεζας), π.Μόδεστος Διασάκης Επταχώρι Καστοριάς, π.Ευστράτιος (μετόχι "Άξιον Εστί" της Μ.Λαύρας στην Βαρυμπόμπη), μοναχοί από το Χιλανδάρι, την Κουτλουμουσίου, την Μεγίστη Λαύρα κλπ)


Η πιο ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ στην ιστορία της εκκλησίας της Ελλάδος, γράφεται σήμερα.
Όλοι οι πιστοί οφείλουμε ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.

Σχόλιο
Κυπριανός Χ.

Τά όργανα τής Τοπικής αυτοδιοίκησης : Δεσποτοκρατίας καί Πολιτειοκρατίας, δέν πρόκειται νά δώσουν σημασία στίς αντιδράσεις, που συνιστώνται κι εσείς υποδείξατε. Καρφί δέν τούς καίγεται. Η ενδεδειγμένη αντίδραση, κατά τήν γνώμη μου, είναι νά αδειάσουν οι ναοί τού Δεσπότη από τούς πιστούς. Στέγη καί σκέπη υπάρχει, αρκεί νά τό θελήσουν. Καί ένα δεύτερο βήμα είναι, νά γράψετε, εσείς καί άλλοι, ότι οι πιστοί οφείλουν νά απέχουν από τό έωλο Σύστημα τής σιωνιστικής ψήφου καί τής άμεσα εξαρτημένης από αυτή καί αυτούς Δημοκρατίας τής ψευτιάς καί τής απάτης.

Φτάνει πιά, τούς μάθαμε, τούς γνωρίζουμε καλά, δέν πάει άλλο. Είμαστε λίγοι, είμαστε μικροί, Μεγάλος είναι ο Θεός :
«... ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός σου Κύριε ζήσεις με. ἐν τῇ δικαιοσύνῃ σου ἐξάξεις ἐκ θλίψεως τὴν ψυχήν μου καὶ ἐν τῷ ἐλέει σου ἐξολοθρεύσεις τοὺς ἐχθρούς μου καὶ ἀπολεῖς πάντας τοὺς θλίβοντας τὴν ψυχήν μου ὅτι ἐγὼ δοῦλός σού εἰμι.».

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

1) Ο χρήστης ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΑΙΣΧΟΣ : ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ τον ι...":

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ Πατηρ ΦΩΤΙΟΥ ΤΖΟΥΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΤΗΛ: 2323350200
23/08/2017

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της ενημερωτικής πύλης pentapostagma.gr, με τίτλο : «Πετάνε στο δρόμο τον ιερέα π. Φώτιο Τζούρα και τα 2 ανήλικα παιδιά του», ο δήμος Σιντικής ενημερώνει προς αποφυγή παρεξηγήσεων τα παρακάτω :
1ον) To οίκημα στο οποίο διαμένει ο ιερέας π. Φώτιος Τζούρας δεν είναι ιδιοκτησίας του δήμου Σιντικής.
. 2ον) Ο Δήμος Σιντικής και ο Δήμαρχος κ.Φωτης Δομουχτσίδης, δεν έχουν κατηγορηματικά ΚΑΜΙΑ απολύτως εμπλοκή στο εν λόγω θέμα λόγω ΜΗ αρμοδιότητας.
Όλα όσα έχουν αναφερθεί, αποτελούν παραπληροφόρηση εκ του πονηρού.

2) Ο χρήστης Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΑΙΣΧΟΣ : ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ τον ι...":

σε καμιά περίπτωση δεν τέθηκε θέμα διώξεις του πάτερ φωτιου,
σε κανενα δημοτικό συμβούλιο δεν θα πάει το θέμα,
και σε καμιά περίπτωση δεν έδωσε ο δήμαρχος τετοια εντολή!!!
άπλα ο πάτερ φωτιος δεν είναι ιερέας του χωρίου και οφείλει να παραχωρή το σπιτι αυτο στον επόμενο ιερέα που θα ερθει, του δώσαμε ενα χρονικό περιθώριο 1_2 μίνες μεχρι να τακτοποιήσει το σπίτι του στα κ ποροια, ο πατερ φωτιος εχει δεύτερο δικό του σπίτι στην Λιβάδια Σερρών, άρα δεν τίθεται θεμα πως θα μεινει στον δρόμο με τα δυο παιδιά του, σας ευχαριστω .

Σημείωση από Κυπριανός Χ :
Ακολουθεί η απάντηση από τό ιστολόγιο «Ο Παιδαγωγός»

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο χρήστης Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΑΙΣΧΟΣ : ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ τον ι...":

Προφανώς και τα 2 σχόλια (με διαφορά ενός λεπτού), έγιναν από τον Δήμο Σιντικής.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
1) Το οίκημα παρέλαβε ο π.Φώτιος από τον τότε ΑντιΔήμαρχο, κ.Τσομπανίδη Παντελεήμων, ενώ τα κλειδιά πήρε στο χέρι του από υπαλλήλους του Δήμου Ροδόπολης, μέσα από το Δημαρχείο.
Συνεπώς το οίκημα ΑΝΗΚΕΙ στον Δήμο και από ανθρώπους του Δήμου παραδόθηκε στον π.Φώτιο. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να μην γνωρίζει τι ακίνητα του ανήκουν.

2) Ο π.Φώτιος ΔΕΝ κατέχει KAMIA οικία στην Λιβαδειά. Μας το επιβεβαίωσε τώρα. Συνεπώς ψεύδεστε.

3) Ποιος πήρε τηλέφωνο ατον π.Φώτιο για να φύγει από το σπίτι μέχρι τέλος Αυγούστου (δηλ. σε μια βδομάδα) ; Δεν του τηλεφώνησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κερκίνης κ.Θεόδωρος Καρατζίκος;
Το έκανε εν αγνοία του Δημάρχου; Αν ναι γιατί δεν το ξεκαθαρίζετε;
Ή έγινε σε συνεννόηση με το δήμαρχο, όπως εξ άλλου ισχυρίστηκε εξ αρχής ο κ.Καρατζίκος. Πάντως ο ένας καλύπτει τον άλλον και οι δυο τον ηθικό αυτουργό ...

4) Στο 1ο σχόλιο σας γράφετε:
"ο πάτερ φωτιος δεν είναι ιερέας του χωρίου και οφείλει να παραχωρή το σπιτι αυτο στον επόμενο ιερέα που θα ερθει, του δώσαμε ενα χρονικό περιθώριο 1_2 μίνες "
Κατ' αρχήν το "μίνες" γράφεται "μήνες".

Άρα αναγνωρίζεται ότι πράγματι του ζητήσατε να φύγει και επικαλείστε ότι τάχα θα μείνει ο επόμενος ιερέας, που όμως ΔΕΝ υπάρχει και ΔΕΝ χρειάζεται να μείνει (αφού δεν υπάρχει).

Άρα και παραδέχεστε ότι του δώσατε τελεσίγραφο (απλά αυξάνοντας το χρονικό περιθώριο για να αμβλύνετε τις εντυπώσεις) και παραδέχεστε ότι πράγματι τον πετάτε ξαφνικά έξω από το σπίτι.


Ως "γραφείο επικοινωνίας" κάνετε άριστα τη "δουλειά" σας, όπως την κάνει κάθε πολιτικός που ξέρει να κάνει το άσπρο μαύρο.
Πάντως εμείς αισθανόμαστε ότι μας κοροϊδεύετε.