Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Εκκλησία και Πολιτεία, απόψεις βάθους ...




«Είχαμε σε βάθος ανταλλαγή απόψεων για τη συνεργασία μας, καθώς ξέρετε ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια ως κυβέρνηση για να εμπεδώσουμε μια κοινωνία αξιών, μια ευνομούμενη πολιτεία, μια κοινωνία Δικαίου που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο» κλπ.κλπ.
Αυτά είπε ο κ. Πρωθυπουργός (ΓΑΠ) μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Προσπαθούν, εκτός άλλων, να βρούν τη λύση του διαχωρισμού και της φορολόγησης των εκκλησιαστικών πραγμάτων.

"Χαίρε βάθος δυσθεώρητον και Αγγέλων οφθαλμοίς"! Λάθος. Γράψατε "αγγέλων ακοής".
Οι κοινές προσπάθειες έχουν την κατεύθυνση για μιά κοινωνία που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και στο περιθώριο της "ιδιωτικοποίησης", λέω εγώ, τον Θεό. Με άλλα λόγια, ο κ. Παπανδρέου θέλει να πολιτικοποιήσει (σημ. δεν χρειάζεται) "ένα πρόσωπο", τον πρόεδρο της Ι. Συνόδου, και ο κ. Ιερώνυμος (το πρόσωπο) να κοινωνικοποιήσει τον κ. Παπανδρέου. Θαυμάσια!

Μάλλον όμως άχρηστος είναι ο ρόλος του κ. Ιερωνύμου (πρόσωπο). Μας έχει κοινωνικοποιήσει ο κ. Πρωθυπουργός. Απόδειξη ότι τον ψηφίσαμε για ακόμη μεγαλύτερη (πλέρια sic) κοινωνικοποίηση Ο κ. Ιερώνυμος, το πρόσωπο, τι παραπάνω μπορεί ο καημένος να κάνει; Την αναβάθμιση, την προετοιμάζει ο εκλεκτός μας, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Αν ο κ. Ιερώνυμος είχε κάτι άλλο να προσθέσει, λάθος επιλογή έκανε στον αυτοπροσδιορισμό του : "εγώ είμαι ένα πρόσωπο, ο πρόεδρος της Ιερά Συνόδου".

Το πανάγιον Πνεύμα καλούνται οι της Συνόδου (και δια του προέδρου τους) να φανερώσουν και όχι τα δικά τους πρόσωπα, "... ότι όνομα έχεις ότι ζης, και νεκρός εί". Τι το ψάχνουμε απο εδώ κι από εκεί; Σε οικονομική εφημερίδα είχα διαβάσει στο παρελθόν ότι ο μεγαλύτερος καταθέτης της Τραπέζης Ελλάδος είναι η Εκκλησία. Αν η είδηση ήταν ψευδής, τότε ψεύδομαι κι εγώ. Αν όμως είναι αληθής, για ποιο χωρισμό γίνεται λόγος; Αν η Εκκλησία αποσύρει όλες, ναι όλες, τις καταθέσεις της και τις πάει αλλού, για παράδειγμα στη Σερβία όπου τα επιτόκια είναι υψηλά και συμφέροντα, τότε να δούμε τι θα κάνουν οι σοσιαλιστικοί εγκέφαλοι. Θα επιμείνουν στο χωρισμό ή θα μαζέψουν την ουρά και τη μεγάλη τους γλώσσα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: