Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Διαβάσαμε ότι ...


... περί τους πενήντα χιλιάδες άνθρωποι παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο του γέροντα Παϊσίου. Ταύτα, στην ιερά Μονή αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσ/νίκης. Την είδηση μετέδωσε ορθόδοξο ιστολόγιο, υποτίθεται πατριωτικό, και πάντως φιλομοναχικό. Οπωσδήποτε, όμως, και νεωτερίζον, ή καλύτερα επαμφοτερίζον. Σοβαρά ιστολόγια, που καταπιάνονται με τα θρησκευτικά μας πράγματα, τήρησαν την πρέπουσα (;) σιωπή ... .

Δεν θέλω να γράψω πολλά παρά μόνο τούτα τα λίγα. Άραγε, διερωτήθηκε ποτέ κανείς πόσες περίπου χιλιάδες είναι οι ουνίτες στην Ορθόδοξη Ελλάδα; Μάλλον όχι και ο λογισμός με έφερε - για ένα μόνο λόγο - πάλι στον ποιητή που έγραψε το ποίημα "Η γυναίκα της Ζάκυνθος"
( http://kyprianoscy.blogspot.gr/2012/06/blog-post_6621.html )

... "11. Εμνέσκανε το λοιπόν από κάτου από τα μάτια μου τα τρία δάχτυλα μοναχά, και τα εχτυπούσα ανήσυχα απάνου στο φιλιατρό για να βοηθήσω, το νου μου να εύρει κάνε τρεις δίκαιους.
 

12. Αλλά επειδή αρχινήσανε τα σωθικά μου να τρέμουνε σαν τη θάλασσα που δεν ησυχάζει ποτέ,
 

13. ασήκωσα τα τρία μου έρμα δάχτυλα και έκαμα το σταυρό μου."

" 8 λέγω ὑμῖν ὅτι ποιήσει τὴν ἐκδίκησιν αὐτῶν ἐν τάχει. πλὴν ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐλθὼν ἆρα εὑρήσει τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς; "

2 σχόλια:

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ είπε...

Αδελφε μου ο οχλος που συναχθηκε στη Βυθανια ηταν υποθετο περισσοτερος και μαζευτικε απο περιεργια εφ οσον ο ιδιος οχλος σε λιγο φωναξε το αρον αρον... Αλλα και στην Πνυκα συγκεντροθηκαν οι Αθηναιοι αλλα στο τελος εμεινε ο Δυονυσιος ο Αρεοπαγιτης και η Δαμαρις. Στον κοσμο μετραει το πληθος και οχι αυτοι που εκφραζοντε με τολμη για την Αληθεια. ΥΓ.Υπαρχει περιπτωση να τον Αγιοποιουσε ο Βαρθολομαιος τον Μακαριστο Παισιο αν ειχε τολμη Αγιου να του πει ευθεως την Αληθεια, να τον ελεγξη που συμπροσευχεται με αιρετικους, αλοθρησκους χοτζαδες και ιμαμιδες?????

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Σεβαστέ πατέρα, ευλογείτε,

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο. Όλοι οι προαλειφόμενοι άγιοι ήταν συνοδοιπόροι των διατελεσάντων, ελέω Ουάσιγκτων και Λονδίνου, οικουμενικών. Ειδικότερα, από το 1948 και εντεύθεν. Προτίμησαν, οι της αγιότητας υποψήφιοι, τη σιωπή "για το καλό της Εκκλησίας" και ιδού τα αποτελέσματα : Πενήντα χιλιάδες ουνίτες, παπικοί και προτεστάντες, πήραν το σύνθημα, όπως ακριβώς παίρνουν το σύνθημα οι πολιτικά στρατευμένοι ψηφοφόροι για να πάνε σε πορείες, απεργίες και, ευτυχώς όχι ακόμη, σε αδελφομαχίες.

Διαχρονικό, πάντα επίκαιρο και σε πείσμα του πλήθους των αργυρώνητων, πάντα θα ισχύει το "εἷς καί ἡ ἀλήθεια" : Εἷς ἅγιος, εἷς Κύριος, Ἰησοῦς Χριστός, εἰς δόξαν Θεοῦ Πατρός. Ἀμήν.