Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Λοιδορία αγίων


Πανεπιστημιακός καθηγητής έγραφε σε εφημερίδα για "βίους αγίων" μεμφόμενος το πρόσφατο γεγονός των προσκομισθέντων λειψάνων των αγίων Φανέντων από την Ιταλία.Κάκιζε μάλιστα την πολιτεία διότι με δικά μας λεφτά γίνονται όλες αυτές οι "φιέστες" (: μεταφορά λειψάνων με πολεμικό του Ναυτικού).

Έγραψα τα κατωτέρω :
Μπορεί οι άγιοι σήμερα να μην έχουν ούτε τόπο ούτε τύπο.Οι μεγαλόσχημοι γι΄ αυτό έχουν καλά φροντίσει.Τούτο όμως δεν αναιρεί ούτε τον τόπο,ούτε τον τύπο των αγίων.Θα εξακολουθήσουν πάντα να υπάρχουν.Χωρίς να φαίνονται, χωρίς να αποζητούν την αγιοποίηση. Οι ίδιοι καλώς το γνωρίζουν.Έχουν αυτή την εσωτερική πληροφορία και η αγιοσύνη τους δεν φαίνεται. Εκτός, αν τα μάτια της ψυχής καθαρίσουν.

--- . ---

Ένας άλλος δε,αυθόρμητα προσελθών υπερθεμάτιζε γράφοντας για το ίδιο θέμα τα εξής :
"Μετά από σας κύριε καθηγητή ακολουθούμε.Ελπίζω είμαστε πολλοί. Τι να πούμε και τι να γράψουμε μετά από αυτό ! Βέβαια δεν είναι και το μοναδικό,μην ξεχνάμε και το "φως" που έρχεται κάθε χρόνο από τον άγιο Τάφο (γίνεται μάχη με τους άλλους χριστιανούς για να το πάρουμε) δίνοντας τιμές με ευζώνους και τιμιτικές φρουρές,σαν σε αρχηγό κράτους".

Είπα και σ' αυτόν τα εξής:
Αν δεν σας αρέσουν αυτές οι σαχλαμάρες (για σας) έχετε υπόψη ότι το θρησκευτικό σουπερμάρκετ διαθέτει και άλλα προϊόντα. Διαλέξτε όποιο σας αρέσει και αφήστε τους υπόλοιπους στα δικά τους. Αν,δε,μου πείτε ότι με τα λεφτά σας αγοράζετε υποχρεωτικά το προϊόν αυτό,με τα ίδια λεφτά,τα δικά σας λεφτά,θέλοντας μη θέλοντας έχετε και τον κυβερνήτη σας.Ο οποίος,ανεξαρτήτως χρώματος, παραμένει πάντα ο ίδιος.Ή κάνω λάθος ;

2 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Κυπριανέ μου
Οι άγιοι Φανέντες μου είναι προσφιλείς και οικείοι απο πέρσι στην Κεφαλονιά.
Οι άγιοι είναι ζ ω ν τ α ν ο ί με τρόπους που οι π ε θ α μ έ ν ο ι σαρκολάτρες άνθρωποι, αδυνατούν να καταλάβουν.
Μην κουράζεσαι. Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω" και πόσα ώτα ακούν αυτόν και πόσους άλλους σαν αυτόν,μάλιστα και πανεπιστημιακό,φαντάζεσαι."Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας" και δεν είχε άδικο αυτός που το έγραψε (αν και δεν έχουμε βασίλειο).