Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Αυτός είναι ο σιωνισμός

 Σε λίγο όλα αυτά, και πολλά ακόμη, θα ανήκουν στην κυριότητα των ιδιοκτητών-ιδιωτών του πλανήτη

Αρθρογράφος ιστολογίου (*) έγραφε, "ούτε ένας όμως (σ.σ. από τους βουλευτές που ψήφισαν τα νέα μέτρα) δεν έθεσε το ζήτημα ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για να καλύψουν την έκτη (!!!) αναθεώρηση στόχου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013", και διερωτάτο :
- Ούτε ένας δεν τον ρώτησε «πώς γίνεται μέσα σ’ ένα τόσο υφεσιακό περιβάλλον να υπόσχεσαι ανάπτυξη
- Ούτε ένας βουλευτής δεν τον ρώτησε «πώς γίνεται να “πουλάμε” φύκια για μεταξωτή ανάπτυξη όταν οι αποκρατικοποιήσεις που υποτίθεται ότι θα έφερναν στο Ταμείο 50 δισ. ευρώ, υπολογίζεται τώρα ότι θα φέρουν μόνο 10 δισ.; 
- Ούτε ένας βουλευτής δεν τόλμησε να ρωτήσει τον Σαμαρά πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των 50 δισ. απλήρωτων οφειλών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις προς τις τράπεζες;

Αυτά είναι μερικά των ερωτημάτων που δεν τέθηκαν, υπάρχουν κι άλλα, όπως αυτό που ακολουθεί και είναι του γράφοντος

Δεν βρέθηκε ούτε ένας

Ναι, ούτε ένας βουλευτής δεν βρέθηκε να θέσει κάποιο από τα ερωτήματα του αρθρογράφου. Ας προσθέσουμε λοιπόν κι εμείς ακόμη ένα.

Δεν βρέθηκε ούτε ένας, όχι μόνο να ρωτήσει τον κ. Σαμαρά, αλλά να θέσει εις εαυτόν το ερώτημα : Και τι εστι οικονομία; Τι σημαίνει οικονομία; Νομή του οίκου δεν είναι η οικονομία. Υπάρχει σήμερα νομή και οίκος που λέγεται Ελλάδα; Ο οίκος κατέστη πλυσταριό, όπου επί σειρά ετών μαύρο, βρώμικο, τραπεζικό χρήμα πλενόταν. Και τι ήταν αυτό το "μαύρο και βρώμικο" χρήμα; Ήταν τα περίφημα τραπεζικά παράγωγα, δηλαδή κοπανιστός αέρας. Όσο για το όνομα του οίκου, αυτό επί του παρόντος εξακολουθεί να υπάρχει για τυπικούς λόγους. Προβλέπεται να αντικατασταθεί με το District GR, προς αντικατάσταση του (πρώην) Δημοκρατία της Ελλάδας, όπως κι αυτό αντικατέστησε το πρώην Βασίλειον της Ελλάδος

Σωστά είχε πει ένας Κινέζος οικονομολόγος. Εμείς δίνουμε χρήμα στους μηχανικούς και οι μηχανικοί φτιάχνουν γεφύρια, εσείς στη Δύση αντί για λεφτά πουλάτε όνειρα.

Επενδύσεις, δηλαδή, λεφτά τραπεζικών παραγώγων (: ομόλογα, subrime, και άλλα έξυπνα κόλπα της κλεψιάς). Αυτή ήταν η νομή του οίκου μας εδώ και σαράντα χρόνια.
Για ποια λοιπόν νομή (οικονομία) να μιλήσει κανείς; Ούτε νομή υπάρχει, ούτε οίκος. Ξέφραγο αμπέλι μας έκανε ο σιωνισμός και έρχεται τώρα ο σωτήρας Αντωνάκης να μας μιλήσει για ανάπτυξη, όταν όλοι θα ζούμε ρευστοποιώντας σπίτια και κτήματα για να τα βγάλουμε πέρα.

Ο στόχος δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, αλλά δεν θα αργήσει να φανεί ποιος ήταν : Ετήσιο αφορολόγητο €5.000 όλοι, και αν δεν φτάνουν αυτά για να πληρώνουμε τους φόρους για τα κληρονομικά : κτήματα και σπίτι που ζούμε, θα τα ρευστοποιούμε. Οι ιδιώτες θα τα αγοράζουν μέχρις ότου όλη η γη περιέλθει στην κατοχή τους, γίνει ιδιοκτησία τους. Κοντολογής, ο πλανήτης είναι ιδιωτική υπόθεση. Οι λαοί είναι παρείσακτοι, χρήσιμοι για κατανάλωση ή ανακύκλωση (μεταμοσχεύσεις). Αυτός είναι ο σιωνισμός.

(*) http://kostasxan.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7680.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: