Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η επελαύνουσα "πίστη ως σχέση"

«Ἔστι δὲ πίστις ἐλπιζομένων ὑπόστασις, πραγμάτων ἔλεγχος οὐ βλεπομένων»
Πατριωτικό, και υποτίθεται φιλορθόδοξο ιστολόγιο, που επιγράφεται "Ελλάς-Ορθοδοξία", θεώρησε χρήσιμο από ποιμαντικής πλευράς να μας δώσει να καταλάβουμε ότι πίστη σημαίνει σχέση και όχι συναλλαγή. Προς τούτο αναδημοσίευσε από άλλο ιστολόγιο, φιλορθόδοξο κι αυτό, άρθρο με τίτλο : "Η πίστη ως σχέση και η πίστη ως συναλλαγή". Πυρήνας του άρθρου ήταν η σχέση, δια της οποίας αίρονται (υποτίθεται) "οι θρησκευτικές  φαρισαϊκές τυπολατρείες του βολεμένου μας εγωισμού", όπως μεταξύ άλλων τονίζει.
Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο στο δεσμό  http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9206.html  έχοντας υπόψη ότι το εν λόγω ιστολόγιο σας δίνει την καλή, από διαφήμιση, πληροφορία να επισκεφθείτε το Μέντιουμ Αστάρτη ή το Oroskopos.gr. Αυτά μπορεί να σας βοηθήσουν να μάθετε ακόμη καλύτερα τα περί σχέσεων και σχέσης, πάντα, από ορθόδοξη και πατριωτική άποψη, μη το ξεχνάμε αυτό.

Πήρα την αφορμή να γράψω το παρακάτω σχόλιο - μάταιος κόπος, θα μου πείτε.

Ώστε, λοιπόν, "η πίστη στην Ορθοδοξία είναι συνώνυμη με τη λέξη σχέση και αλληλοπεριχώρηση"; Δυστυχώς, είσαστε κι εσείς θύματα της νεοορθόδοξης σχεσιολογίας, δηλαδή της ψυχοθεολογίας, που ανατρέπει ριζικά την πίστη και την θέλει να είναι συνώνυμη, όπως γράφετε, με τη λέξη σχέση και αλληλοπεριχώρηση. Να σημειώσω, ότι η λέξη αλληλοπεριχώρηση έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για να διευκρινιστεί, κατά το δυνατόν, το Τριαδικό Δόγμα.

Αν ανοίξετε τη Καινή Διαθήκη και διαβάσετε την Προς Εβραίους, εκεί θα δείτε πώς δίνει τον ορισμό της ο απ. Παύλος. Αν δεν το θυμόσαστε, θα το επαναλάβω, για να δείτε σε τι κακοδοξίες οδηγεί η σχεσιολογία των καινοτόμων της Ορθοδοξίας. Τι μας λέει, λοιπόν, ο απ. Παύλος; Ιδού : «Ἔστι δὲ πίστις ἐλπιζομένων ὑπόστασις, πραγμάτων ἔλεγχος οὐ βλεπομένων». Όπως καταλαβαίνετε, άλλο πράγμα είναι να δίνεις (να είσαι η) υπόσταση αυτού που ελπίζεις, μάλιστα κατόπιν ελέγχου των "ου βλεπομένων", και έτερο να φλυαρείς γράφοντας κατεβατά για σχέση και αλληλοπεριχώρηση. Αν ο αρθρογράφος ήταν τω όντι Ορθόδοξος, δεν θα υπήρχε ουδείς λόγος να μας εκθέσει όλα αυτά τα περί σχέσης ληρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: