Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Οι μεμονωμένες αντιδράσεις μητροπολιτών δεν επαρκούν

Από το διαδικτυακό ιστολόγιο "Μεταρρύθμισις" έλαβα ένα σχόλιο για την εδώ ανάρτηση "Επιστήμη χωριζομένη Θεολογίας κακουργία εστί" (*). Το σχόλιο δημοσιεύθηκε με την ακόλουθη απάντηση :

"Ευχαριστώ για την ενημέρωση, αλλά - υπάρχει πάντα ένα αλλά - ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, ή ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, που έκανε παρόμοιες δηλώσεις, δεν αποτελούν, και δεν είναι, η Εκκλησία της Ελλάδος. Δυο μητροπολίτες δεν είναι η Εκκλησία της Ελλάδος. Οφείλουν όλοι οι της Συνόδου να αποφανθούν συνοδικά - ει δυνατόν και με τα άλλα Ορθόδοξα Πατριαρχεία - για το παγκοσμίων διαστάσεων θέμα των μεταμοσχεύσεων. Η από κοινού (μετά των υπολοίπων Πατριαρχείων) Ορθόδοξη ομολογία δεν μπορεί να επαφίεται στο τι λέγει ο άλφα ή ο βήτα μητροπολίτης. Αυτά δεν είναι Ορθόδοξα, είναι αιρετικά και κακόδοξα."

(*) http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/05/blog-post_31.html

7 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Βρε Χριστοδουλίδη, ΑΜΑΝ!
ΕΝΤΑΞΕΙ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΣ, αλλά ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΤΟ. ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΑΣΗ!
;-)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εντάξει, εντάξει, την άλλαξα. Τέρμα στην απόγνωση. Συμφωνείς, ή κι αυτή θέλει πέταμα;

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

;-)Επιτέλους! Καλά είναι τα μούτρα σου εδώ μπαμπουγεράκι μου. Το πουλόβερ μόνο μου δίνει στα νεύρααα!
;-)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Να με κυττάζεις στα μούτρα και όχι στο πουλόβερ. Διαφορετικά δεν εγγυώμαι τίποτα για τα νεύρα σου ... .

doll είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=7iSyRAP64hk
Κύριε Κυπριανέ,
για να μη λυπήσθε με τα σχόλια της Σαλογραίας με την εμφάνισή σας, δείτε τα δύο πρώτα λεπτά αυτού του βίντεο για να ξεσκάσετε λιγάκι!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

π. Βαρνάβας (6:61΄) : "Αν ήταν ο σεβασμιότατος μάλλον θα μιλούσα πιο ελεύθερα, γιατί το πνεύμα του έχει ελευθερία, γιατί αναζητά την αλήθεια".

Ύστερα ακολούθησαν τα περί αμαρτίας χωρίς τη γνώση της σχέσης (μας) με τον προσωπικό θεό (της σχέσης). Η σχεσιολογία, απείκασμα της εκκλησιαστικής ψυχοθεολογίας, ανακατεμένη με πνευματικότητα, εκκλησιαστικότητα, σεξουαλικότητα και πολλά από άλλα λήγοντα στα -οτητα της βλακότητας.

Δεν άντεξα άλλο, έσπευσα να πάρω ένα δισκίο ντραμαμίν, για να αναστείλω το αίσθημα της ... εμετικότητας, που μου προξένησε ο ομιλητής, όταν διερωτήθηκε, προφανώς, για λογαριασμό εξομολογουμένου : "Τι είναι ο παπάς, συντηρητικός ή φιλελεύθερος;". Αυτό τον ενδιέφερε περισσότερο και όχι αν ο πνευματικός (εξομολόγος) είναι ή όχι φιλαλήθης.

Οι αναζητητές, και όχι οι γνώστες, της αλήθειας είναι οι σημερινοί μας ποιμένες, επειδή το πνεύμα τους έγινε, με την αναζήτηση, φιλελεύθερο. Αλλά δεν είναι. Είναι αιρετικό, βλάσφημο και κακόδοξο. Η σχέση με τον άνθρωπο - μη ξεχνάμε ότι περί εκκλησιαστικής σεξουαλικότητας ο λόγος - δεν εξισώνεται, ούτε μπορεί να αναγορεύεται ισοδύναμη, ή έστω ισόκυρη, με τη σχέση με τον άγιο Θεό. Το «Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ αλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς» προϋποθέτει μαθησιακή προαίρεση προς γνώσι της αληθείας και ουδόλως σημαίνει αναζήτηση, προκειμένου να ανακαλύψουμε το "άνευ όρων (ερωτικό) δόσιμο(sic) του Θεού στον άνθρωπο", όπως μας είπε ο π. Βαρνάβας.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Βλέπε και :

http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/06/blog-post_12.html