Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Κατά σκεπτικιστών, "ορθός λόγος" φύσεως γενικής και ειδικής



Γράμμα σε ένα φίλο

Αγαπητέ Α... ,

Θα σου έγραφα ένα σχόλιο για τις αγοραπωλησίες αγαλμάτων (Lotus Art), αλλά είδα ότι η φωτογραφία δεν επιδέχεται σχόλια. Δες λοιπόν τι είχα να σου γράψω.

Οι αγνωστικιστές δήθεν σκεπτόμενοι, αλλά άθεοι με σκέψη βλακός, θέλουν να καταργήσουν τη θρησκεία, την πίστη, την Εκκλησία, την Αγία Γραφή. Τι έχουν κατά νου να βάλουν, αφού τα πετάξουμε αυτά, δεν μας το λένε. Άλλοι θέλουν τον "ορθό λόγο", δηλαδή μια γενικής φύσεως ορθή λογική, και έτεροι το θανόν αρχαιοελληνικό πνεύμα, με την ειδικής - πάλι ορθής - φύσεως λογική του.

Και στις δυο περιπτώσεις η "ορθή λογική" είναι η λογική της επιστήμης, του 1+1=2, ήτοι η λογική των Μαθηματικών, του πειράματος και της απόδειξης. Παράδειγμα : ένας άνδρας και μια γυναίκα μας κάνουν δυο ανθρώπους. Εδώ παρεμβαίνει ο ειδικός ορθός αρχαιοελληνικός λόγος και προσθέτει : Ή ένα γύνανδρο-παλινόρθωση του ανδρόγυνου. Σε αυτό συμφωνεί και ο γενικής φύσεως ορθός λόγος, αφού δέχεται μια γενικής φύσεως, πάλι, υπερβατική λογική. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Η υπερβατική λογική λέει ότι η αρχική φύση του ανθρώπου ήταν ερμαφρόδιτη. Ο αρχικός άνθρωπος ήταν και άνδρας και γυναίκα, άρα, αυτοαναπαραγόμενος.

Οι σκεπτόμενουι αγνωστικιστές με σκέψη βλακός, θέλουν να σκεπτόμαστε για να ελπίζουμε χωρίς πίστη. Η πίστη σημαίνει φανατισμός, ο Νυμφίος της Εκκλησίας και η Νύμφη Εκκλησία είναι απαράδεκτα κατασκευάσματα. Τα έφτιαξε ο μιθραϊστής αυτοκράτορας μέγας Κωνσταντίνος προς αποβλάκωση των Ελλήνων ή γενικότερα, του λαού της αυτοκρατορίας που έστησε. Ο μιθραϊσμός, είναι γεγονός, είχε απασχολήσει έντονα την πρώιμη Χριστιανοσύνη, ιδιαίτερα μάλιστα τον Απ. Παύλο κατά τους ειδικούς. Αντεπεξήλθε νικητής χάριν των απολογητών και έπειτα των εκκλησιαστικών πατέρων.

Οι πιστοί οπαδοί του Μίθρα δεν μπόρεσαν να τα βγάλουν πέρα. Ήταν, βλέπεις, οι ζώντες μάρτυρες των θαυμάτων, όπως και εκείνοι που μαρτύρησαν δια του θανάτου τους, επειδή έζησαν, ψηλάφησαν και είδαν τον αναστημένο Νυμφίο της Εκκλησίας. Ποιος ποτέ θα δεχόταν να πεθάνει μαρτυρικά, αν δεν είχε δει και ζήσει το βέβαιο της εκ νεκρών εγέρσης του Ζωοδότη, Κυρίου και Θεού ημών, Ιησού Χριστού ;

Υστερόγραφο
 Αν ο Μίθρας διαμαρτύρεται για την κλοπή της ταυτότητάς του από τους "ιουδαιοχριστιανούς" (sic) και οι νεοελληνίζοντες σκεπτικιστές για την κλοπή των δικών μας αρχαίων πνευματικών αξιών, πάλι από τους "ιουδαιοχριστιανούς", τότε, άς αρχίσουμε κι εμείς τις διαμαρτυρίες για την υπεξαίρεση της ελληνικής γλώσσας - για κάποιους άλλους ελληνίδος φωνής - και να ζητήσουμε, εκτός από τα ελγίνεια, την επιστροφή όλων όσων γλυπτών-γραπτών μας πήραν, μη εξαιρουμένης της "ελληνίδος φωνής". Αυτονόητο, δεν θα επιμείνουμε, αν η ελληνίδα φωνή αρχίσει να ομιλείται παγκοσμίως, που δεν το βλέπω πιθανό. 
Μας αρκεί, μόνο, ότι τα ελληνικά προτιμώνται στους προγραμματιστές των κομπιούτερ ή των αλγορίθμων του Αλ Χουαρίζμ ; Ερώτηση θέτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: