Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Οι τρομοκράτες πέτυχαν να μας ποτίσουν φόβο.

Βλέπε http://kostasxan.blogspot.gr/2015/02/blog-post_735.html


 Όταν παράδειγμα προς μίμηση είναι το πολυπολιτισμικό μοντέλο των ηνωμένων πολιτειών (ΗΠΑ), όπου η ανάπτυξη (πλούτος) ανταγωνίζεται - μπορεί και να υπολείπεται - την εγκληματικότητα, τότε, τι μπορεί να περιμένει κανείς.

Η "εξαγωγή" αυτού του αμερικανικού πολιτιστικού προϊόντος, για να το γράψουμε ευπρεπώς, αυτά τα αποτελέσματα είχε και έχει. Το δυσάρεστο είναι ότι διαφημιστές αυτού του παραπολιτιστικού ( όπως λέμε παραθρησκεία) προϊόντος υπήρξαν άνθρωποι σκεπτόμενοι. Τούτοι όμως ακολουθούσαν το φιλοσοφικό αξίωμα "να σκεπτόμαστε για να ελπίζουμε", όχι να ελπίζουμε για να σκεπτόμαστε, και πάντως, όπως δείχνουν τα πράγματα, νικητής είναι (the winner is) ο σκεπτόμενος Αλλάχ.

Σε υστερόγραφο. Τη δεκαετία του ΄60, φίλος και συμφοιτητής μου είχε επισκεφθεί συγγενείς του στη Νέα Υόρκη και το πρώτο πράγμα, που του είπαν οι δικοί του ήταν : Όταν βγαίνεις έξω, να κρατάς λίγα χρήματα. Αν δεν έχεις, θα σε "χαράξουν", λέγοντάς σου 'την άλλη φορά να έχεις μαζί σου λεφτά' . Τα φονικά και οι ληστείες ήταν σε καθημερινή βάση. Το ίδιο γίνεται σήμερα και εδώ, αφού ο στόχος ήταν να γίνει Αμερική των Βαλκανίων η Ελλάδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: