Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

" Διὸ ἀποθέμενοι τὸ ψεῦδος λαλεῖτε ἀλήθειαν ἕκαστος μετὰ τοῦ πλησίον αὐτοῦ· "

Δημοσιεύτηκε στις 26 Δεκ 2015

Κατά κανόνα ο εγκεφαλικός, λεγόμενος, θάνατος αφορά στις περιπτώσεις σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Φυσικά, δεν αποκλείονται και άλλες περιπτώσεις. Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος απευθυνόμενος σε μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη, τους συνέστησε να είναι προσεκτικοί στη χρήση δίτροχων μηχανών. Παράλληλα, είπε ότι η άποψή του - σημείωση, ο τίτλος της ανάρτησης στο YouTube είναι "Η στάση της Εκκλησίας για τη δωρεά οργάνων"  - για τις Μεταμοσχεύσεις ταυτίζεται με την άποψη της Εκκλησίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Εκκλησία δεν έχει γνώμη, έχει μόνο απόψεις. Δεν γνωρίζω, αν το συμπεριλαμβάνει και αυτό στη διδακτορική του διατριβή με τίτλο "Αλλήλων μέλη".

Μετά από αυτά, θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, που αποτελείται από 70 Επισκόπους, εκφράζεται δια 70 απόψεων. Τελικά όμως μια υπερισχύει και αυτή δεν είναι γνώμη, δεν είναι θέση. Είναι άποψη. Η Δημοκρατία πάντα νικά με την άποψη και ουδέποτε με τη θέση. Οι θέσεις σημαίνουν κάτι σταθερό, οι απόψεις κάτι μεταβλητό. Όλα πρέπει να αλλάζουν. Ακόμη και αυτή η "στάση" της Εκκλησίας. Η Δημοκρατία όμως όχι, δεν αλλάζει, η δική της "στάση" παραμένει πάντα η αυτή.

Διόρθωση ημαρτημένου
Η αναφορά που γίνεται στην Προς Εφεσίους Επιστολή του απ. Παύλου παραπέμπει στο δ' Κεφάλαιο της Επιστολής και όχι στο ι΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: