Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Τα σύμβολα της ειρήνης και οι αναθεωρητές των "πιστεύω"

Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκ 2015

Ο θεατρικός κριτικός και Διευθυντής Δραματικής Σχολής κ. Γεωργουσόπουλος, ευχήθηκε, χρονιάρες μέρες Δεκεμβρίου 2015 - έχω κάνει λάθος στην αρχή της παρούσης ομιλίας αναφέροντας 2005 αντί 2015 - να γίνουν τα σύμβολα του τεκτονισμού σύμβολα ειρήνης. Και ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσας είπε ότι, κάποια στιγμή, πρέπει να αναθεωρούμε τα "πιστεύω" μας. Τέλος, ο πρόεδρος τής ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ. Στράτος Θεοδοσίου, εκτός άλλων, μάς θύμισε - παραμονές Χριστουγέννων ! - τό χειμερινό ηλιοστάσιο !! (1)
"Μπαγιάτικα" πράγματα, ωστόσο, πάντα επίκαιρα.

Μάλιστα. Δεν ξέρουμε αν οι τέκτονες δέχονται κι αυτοί να αναθεωρήσουν τα "πιστεύω" τους, δηλαδή, εκείνα στα οποία στήθηκε το οικοδόμημα του ελευθεροτεκτονισμού. Θα περιμένουμε να μας απαντήσουν.

Όσο δε για τον κ. Γεωργουσόπουλο, θα του λέγαμε αυτό το οποίο, ίσως, γνωρίζει αλλά δεν θέλει να το επαναλάβει ενώπιον των αδελφών (;) του Τεκτόνων : Εἰρήνην ἀφίημι ὑμῖν, εἰρήνην τὴν ἐμὴν δίδωμι ὑμῖν· οὐ καθὼς ὁ κόσμος δίδωσιν, ἐγὼ δίδωμι ὑμῖν. μὴ ταρασσέσθω ὑμῶν ἡ καρδία μηδὲ δειλιάτω.

Δειλός τη καρδία και ταραγμένος κατά το νουν, ο κ. Γεωργουσόπουλος, προτιμά την ειρήνη του κόσμου, την ειρήνη των αδελφών (;) του Τεκτόνων. Δικαίωμά του, δεν μας αγγίζει.

(1) https://www.youtube.com/watch?v=6YfawwM-KAg

Δεν υπάρχουν σχόλια: