Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Τουρκικό κράτος ή State of Turkey ;

"Άρα, για να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το κράτος, για να μπορέσει αυτό το έθνος να παραμείνει σ’ αυτά τα εδάφη χωρίς να διαμελιστεί, η πιο μεγάλη εκκαθάριση πρέπει να γίνει στο εσωτερικό της Τουρκίας."

kx
Το ανωτέρω είναι ένα εδάφιο από άρθρο του ιστολογίου "Ινφογνώμων Πολιτικά" το οποίο συνιστώ να διαβάσει ο αναγνώστης.

Δεν χρειάζεται να διαβάσω περισσότερα. Η Τουρκία του Ερντογάν, δεν είναι η Ελλάδα του εθνάρχη Καραμανλή και των διαδόχων του, που μένουν πιστοί στο δόγμα "ανήκουμε στη Δύση" και στην πρακτική εφαρμογή της αξιωματικής αρχής : Να κάνουμε την Ευρώπη σύμφωνα με τα πρότυπα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Δηλαδή, να φτιάξουμε της ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης. Όμως, η Ευρώπη των ανεγκέφαλων οραματιστών αποτελείται από κράτη και τα κράτη δεν μπορούν να γίνουν "πολιτείες" ... αλά Αμέρικα. Οι πολιτείες που φτιάχτηκαν εκεί ήταν δημιουργήματα από το πουθενά. Βάπτιζαν μια κλεμμένη από τους σφαγμένους Ινδιάνους περιοχή "Τέξας", "'Αρκανσο", "Βιρτζίνια". "Καρολίνα" και τέλος. Τι ιστορία πολιτισμού είχαν αυτές οι "πολιτείες" ; Ουδεμία. Ο εκεί τωρινός επιστημονικός (τεχνικός) πολιτισμός συναγωνίζεται την ραγδαίως αυξανόμενη εγκληματικότητα. Τέτοια παραδείγματα δεν τα θέλω. Βεβαίως, δεν θεωρώ αξιομίμητα τα παραδείγματα του ισλαμικού κράτους, τα οποία, αν το καλοσκεφτείς, διαφέρουν μόνο ως προς την μεθοδολογία των φιλόδοξων κατασκευαστών νέου τύπου πολιτειών.

Δεν είναι τόσον βλάξ ο Ερντογάν και το επιτελείο του και αυτά τα περί "μεσσιανικής" αποστολής της Τουρκίας είναι κοινώς σαχλαμάρες. Να αναμετρηθεί με το "γιου-εσ-έη" του είναι αδύνατο. Το να μεγαλώσει η Τουρκία είναι απλά μια πατριωτική κορώνα (κάτι τέτοια έλεγε και ο άλλος εθνάρχης Ελ. Βενιζέλος) που στοχεύει στη συσπείρωση των οπαδών του τουρκικού κράτους (Ερντογάν) έναντι των οπαδών του State of Turkey (Φετουλάχ Γκιουλέν).

Ο ιμάμης πρόσφυγας (στις ΗΠΑ) Φετουλάχ Γκιουλέν, διαδραματίζει ρόλο σαν αυτόν του δικού μας οικουμενικού Βαρθολομαίου : Να φτιάξουμε τις ηνωμένες πολιτείες της γης κατόπιν διαλόγων αγάπης και άλλα τινά.

Αν είναι φανατικός μουσουλμάνος ο Ερντογάν δικαίωμά του, δεν με ενδιαφέρει, διότι άλλο τόσο φανατικοί είναι και αυτοί που πάνε να φτιάξουν τις "ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης" ή το ακόμη απεχθέστερο, τις "ηνωμένες πολιτείες της γης" με επικεφαλής τη μία Παγκόσμια Τράπεζα. Αυτοί με ενδιαφέρουν και με αφορούν πολύ περισσότερο από τον Ερντογάν. Επειδή αυτοί μου παίρνουν την πατρίδα μου, καταργούν τη γλώσσα μου, ποδοπατούν την Ιστορία μου, ξεφτυλίζουν τη θρησκεία μου.

Ο Ερντογάν τους είναι εμπόδιο και μου φαίνεται, δεν θα μπορέσουν να το ξεπεράσουν.

Στο κρίσιμο τούτο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τον πατριωτισμό μας και το θρησκευτικό μας φρόνημα ; Ή είμαστε εκούσιοι ή ακούσιοι συνεργοί της παγκοσμιοποίησης ή είμαστε με όποιον τους φράζει το δρόμο. Ο κλήρος πέφτει τώρα στον Ερντογάν. Να δούμε αν θα τα καταφέρει.

Υστερόγραφο
Τέλη του 1980 με αρχές ΄90 η στήλη "Γράμματα Αναγνωστών" της "Καθημερινής" φιλοξενούσε επιστολή ενός Εβραίου εξ Αμερικής. Εξέφραζε την ευχή να γίνει η Αγία Σοφία ο Ναός των τριών Μονοθεϊστικών Θρησκειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: