Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ένας αξιοπρεπής θάνατος και δυο σχόλια


Πληροφορηθήκαμε ότι ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος πέθανε. Προτίμησε τον δι΄ αυτοκτονίας αξιοπρεπή θάνατο, επειδή έπασχε από ανίατο καρκίνο. Ίσως, του ήπατος - βλέπε ιστοσελίδα  http://indobserver.blogspot.gr/2016/09/blog-post_65.html


Έχουμε λοιπόν το παράδειγμα του Αλέξανδρου Βέλιου, που προτίμησε να πεθάνει με αξιοπρέπεια, αλλά έχουμε και το παράδειμα του Χριστού. Που πέθανε αναξιοπρεπέστατα εν μέσω δυο ληστών. Ο καθένας διαλέγει και πέρνει.

«ἀλλὰ γὰρ ἤδη ὥρα ἀπιέναι, ἐμοὶ μὲν ἀποθανουμένῳ, ὑμῖν δὲ βιωσομένοις· ὁπότεροι δὲ ἡμῶν ἔρχονται ἐπὶ ἄμεινον πρᾶγμα, ἄδηλον παντὶ πλὴν ἢ τῷ θεῷ» (Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτους).

Ο Σωκράτης με το ίδιο του το χέρι ήπιε το κώνειο. Τον Χριστό άλλοι τον σταύρωσαν.

Οι «έξυπνοι» πρόγονοι, για να μην κατηγορηθούν ότι έχουν νόμους θανάτου, άφηναν ένα παραθυράκι ανοικτό : Ή πίνεις το δηλητήριο μόνος σου, ή σηκώνεσαι και φεύγεις. Εδώ, μη το σκεφθείς να ξαναβρεθείς.

Και δυο σχόλια

- Ανώνυμος έγραψε : Δικαίωμα του ήταν να πεθάνει με ευθανασία. Αφορά τον ίδιο όχι εμάς. Δεν νομίζω υπάρχει λόγος να τον κατηγορούμε γι'αυτό.
- κυπριανός χ : Αν ήταν δικαίωμά του, το δικαίωμα αυτό αφορούσε μόνο σε αυτόν τον ίδιο και όχι εμάς. Ποιος ο λόγος της δημοσιοποίησης αυτού του, αυστηρά προσωπικού, δικαιώματος ; Γιατί δεν δημοσιοποιούνται παρόμοια - εντελώς ιδιωτικά και αυτά - δικαιώματα ανθρώπων, που παρότι γνωρίζουν τι τους περιμένει, αυτοί προτιμούν αγόγγυστα να υπομένουν την αρρώστια τους και να πεθαίνουν από αυτή ; Αυτά όμως δεν τα μαθαίνουμε, επειδή δεν φτιάχνουν "Ζορμπάδες", όπως μας θέλουν οι νεοταξίτες.

Τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα, δημοσίως ελέγχονται και σχολιάζονται.   Κατάλαβες  φίλε μου ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: