Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ο θρόνος της ειδωλολατρίας

Την εποχή όπου ο θρόνος της ειδωλολατρίας γκρεμίζονταν και ανέτειλε ο ήλιος της Δικαιοσύνης, το σαπρό κατεστημένο - άλλως κοινωνικό καθεστώς - για λόγους προστασίας απέδιδε τον κίνδυνο στους Χριστιανούς . Γνωστό τι ακολούθησε . Ανθρώπινα σώματα φώτιζαν τους δρόμους της Ρώμης και η αρένα του Κολοσσαίου γέμιζε θεατές . Τι εξαίσιο θέαμα να βλέπεις λιοντάρια να κατασπαράζουν ανθρώπους!!!

Σήμερα βιώνουμε πάλι την ανατροπή ενός κοινωνικού καθεστώτος και οι λόγοι είναι οικονομικοί, όπως, πιθανολογώ, ήταν και τότε με την ειδωλολατρία. Δεν βλέπουμε όμως να γίνεται κάτι ανάλογο σαν εκείνο με τους Χριστιανούς. Θα περιμέναμε, το λιγότερο, να βλέπαμε τους ανατροπείς να οδηγούνται στα δικαστήρια και στις φυλακές, αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Διότι, απλούστατα, οι ανατροπείς του κοινωνικού καθεστώτος είναι αυτοί οι ίδιοι που το δημιούργησαν. Είναι οι οικονομικοί εγκέφαλοι, που στέλνουν στην ανεργία εκατομμύρια ανθρώπων, υποτίθεται για να μας φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο. Υποτίθεται, και πάλι, οι στρατιές των ανέργων θα είναι οι πρωτοπόροι με τους κοινωνικούς αγώνες που θα επωμιστούν.

Γνωστοί οι αγώνες, γνωστό τι κάνει ο άνθρωπος όταν δεν έχει χρήματα να ζήσει, γνωστό ακόμη και ποιοι είναι εκείνοι που έχουν τα χρήματα. Η εργολαβία κατά του ρατσισμού, του φασισμού, ειδικότερα του αντισημιτισμού και γενικότερα κατά παντός είδους φανατισμού, να είναι καλά και τα υπόλοιπα θα μας έρθουν. Λεφτά υπάρχουν, κοινωνικοί επαναστάτες πάντα υπάρχουν, ο θρόνος της ειδωλολατρίας έμαθε και πλέον δεν κινδυνεύει. Οι δια της ψήφου εκλεγμένοι αντιπρόσωποι τον στηρίζουν, βάζουν πλάτες, όπως είπαν. Αυτή την εντολή φέρουν εις πέρας οι κατά τόπους διορισμένοι κλεπταποδόχοι και είναι αδιανόητο να καταγγείλουν την προϊσταμένη αρχή τους. Αρχή, η οποία τους έμαθε να ζουν πουλώντας κλοπιμαία και εκ συστήματος να ψεύδονται. Όχι όμως και να αποκαλύπτουν τους αρχικλέφτες-διδάσκαλους πάσης μηχανορραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: