Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η απορία του ψάλτη

Διαβάσαμε :

 Όπως δε όλες οι αιρέσεις, το ίδιο ακριβώς κείμενο, το κατανοούν και το ερμηνεύουν, εκ διαμέτρου αντίθετα η μία από την άλλη, έτσι και όσοι έχουν περάσει ή δρασκελίζουν στους χώρους των ποικίλων σχισμάτων, τους ίδιους ακριβώς επικαλούνται Κανόνες, τόσο για να δικαιολογήσουν την εκούσια αποκοπή τους από το Σώμα της Εκκλησίας, όσο και τις μεταξύ τους σφοδρές αντιπαραθέσεις που φθάνουν έως «καθαιρέσεων και αλληλοαφορισμών».
Και πάλι οφείλουμε να τονίσουμε ότι όπως και στην περίπτωση των αιρέσεων, αιτία δεν είναι αυτή η Βίβλος, έτσι και στον ταλαίπωρο χώρο των ποικίλων σχισμάτων, για την κατάσταση του μερισμού και της αποκοπής, ουδόλως ευθύνονται οι Ιεροί Κανόνες, όσο κι αν ορισμένοι θέλουν να τους επικαλούνται για να δικαιολογήσουν την τακτική τους
.

π. Ιωήλ Κωνσταντάρος, «Αγία Γραφή και Ιεροί Κανόνες», http://thriskeftika.blogspot.gr/2014/01/blog-post_5959.html

κυπριανός χ
Και αυτά, μεν, για όσους κατά την ιδίαν γνώμη ερμηνεύουν τους ιερούς Κανόνες και "δρασκελίζουν στους χώρους των ποικίλων σχισμάτων". Ο π. Ιωήλ έχει αναλάβει τον καλόν αγώνα της επαναφοράς  "εντός εκκλησίας" των πλανεμένων (αποτειχισθέντων) ή σχισματοαιρετικών (του παλαιού των ημερών) αδελφών.
Τίποτα όμως δεν μας λέει περί του τί γίνεται με όσους τους έχουν καταργήσει αποκαλώντας τους (ιερούς Κανόνες) "τείχη του αίσχους" ; Ποιους πρέπει να ακολουθήσουν οι πιστοί ; Εκείνους οι οποίοι κατά την ιδίαν γνώμη - εμπίπτει εδώ και η περίπτωση του π. Ιωήλ - ερμηνεύουν τους Κανόνες, ή εκείνους οι οποίοι τους έχουν βγάλει έξω από τα τείχη - είναι τα όρια των ι. Κανόνων ; Ιδού η απορία του ψάλτη.

Η διδαχή του π. Ιωήλ είναι αλλοπρόσαλλη. Ενώ υποστηρίζει ένθερμα τους Κανόνες, συντάσσεται με εκείνους που τους πέταξαν έξω από τα τείχη. Επόμενο, λοιπόν, οι εντός παραμένοντες να είναι πλέον τρόφιμοι Ψυχιατρικού ασύλου.

3 σχόλια:

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ είπε...

Με λιγα λογια, πολυ ευστοχη απαντηση!!!
Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια. Συγχαρητηρια αγαπητε αδελφε Κυπριανε!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ, π. Ευθύμιε για την επίσκεψη και το σχόλιο.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η κα. Ερατώ Μπέλλου άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτηση

Erato Bellou25 Ιανουαρίου 2014 - 11:45 μ.μ.

Η ιουδαϊστική θρησκεία είναι η μόνη
που επίσημως έχει «φονικές κατάρες»

Η ιουδαϊκή θρησκεία είναι η μοναδική που έχει κατάρες, μάλιστα φονικές, και μάλιστα επισήμως.Η Pulsa diNura είναι μια αρχαία εβραϊκή καβαλιστική κατάρα «που σκοτώνει».
Παραθέτω σχετικά : http://en.wikipedia.org/wiki/Pulsa_diNura όπου διαβάζουμε (μετάφραση από αγγλικά δική μου) :
«Τον Ιούλιο του 2005,τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης,χωρίς να παραθέσουν πηγές,ανέφεραν ότι οι αντίπαλοι του σχεδίου απόσυρσης από τη Γάζα Gaza pullout plan διάβασαν τελετουργικά την (κατάρα) Pulsa diNura στο παλιό νεκροταφείο του Rosh Pina, ζητώντας από τον "Άγγελο του Θανάτου" να σκοτώσει τον ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν Ariel Sharon. Έξι μήνες
αργότερα ο Σαρόν έπαθε δύο εγκεφαλικά επεισόδια,και ήταν σε κώμα, παλεύοντας για τη ζωή του,έως τον θάνατό του στις 11 Γενάρη 2014.Βέβαια, οι περισσότεροι αναλυτές το συνδέουν με την ηλικία του,77 ετών,και την παχυσαρκία [σημείωση δική μου, έπαθε τα εγκεφαλικά 77 ετών και ήταν σε κώμα από τότε,έως τον θάνατό του σε ηλικία 85 ετών]».

Επίσης παραθέτω :

11 Απριλίου 2013, 22:47
Ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ δέχθηκε κατάρα
Ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ δέχθηκε κατάρα
Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Ναφταλί Μπένετ έλαβε ανώνυμο μήνυμα ότι
εναντίον του έχει εξαπολυθεί η αρχαία εβραϊκή κατάρα Pulsa diNura.
"Στο σπίτι σου θα πέσει κατάρα. Θα πεθάνεις νέος έπειτα από μια ζωή γεμάτη
ταλαιπωρίες",γράφει η επιστολή. Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, στο παρελθόν
στην τελετουργία της Pulsa diNura είχαν χοροστατήσει ραβίνοι με κύρος εναντίον
των πρώην πρωθυπουργών Γιτζάκ Ράμπιν και Αριέλ Σαρόν.

Από greek.ruvr.ru/ 2013\04\11