Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Το αυτονόητο του ... αυτονόητου και ανόητου



Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχεδόν τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, που έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 130.000 συνανθρώπους μας και έχει προκαλέσει πρωτοφανή ανθρώπινη κρίση, δηλώνει τα ακόλουθα :

"Τη νέα χρονιά, όλοι μαζί, ο καθένας από τη δική του πλευρά, με κάθε δύναμη που διαθέτει, οφείλει να πράξει το αυτονόητο : να στέρξει τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά, βιώνοντας ουσιαστικά την επίγεια κόλαση".

Ακολουθούν και άλλα σχετικά διάφορα με νότα χριστιανική και φιλάνθρωπη. Μπορείτε να τα διαβάσετε : http://thriskeftika.blogspot.gr/2014/01/blog-post_6822.html

κυπριανός χ
Αυτό μόνο βρήκε να πει η Ιερά Σύνοδος ; Ότι αυτονόητο είναι το ... αυτονόητο ; Δηλαδή, ο καθένας να στέρξει αυτούς που δοκιμάζονται σκληρά ;

Φαίνεται, καθόλου δεν την ενδιαφέρει πώς φθάσαμε, ώστε "ο καθένας να στέρξει τους δοκιμαζόμενους". Αδιαφορεί - κρίνει πως δεν την αφορά - με την πλεονεξία των κυριευόντων της γης, που έχουν στόχο την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας αυτοκρατορίας τους, χωρίς να λογαριάζουν τίποτα και κανένα. Πληρώνουν επαναστάτες, εξαγοράζουν κυβερνήσεις, μας φορτώνουν με μισθωμένους λαθρομετανάστες, μέσα σε ένα όργιο ψεύδους ένεκεν "ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Το διάχυτο και παγκόσμιο ψεύδος της πολιτικής κακουργίας, θεώρησε σκόπιμο να μην το αναφέρει η διπλωματία της Ιεράς Συνόδου. Βρίσκεται (η διπλωματία) εκεί όπου βρίσκεται, για να εξαντλεί το ρόλο της και το έργο της σε ευχολόγια του τύπου : Να πράξουμε το αυτονόητο ... του αυτονόητου, αλλά και ανόητου, δηλαδή να στέρξουμε τους δοκιμαζόμενους στη Συρία.
Εύγε!

5 σχόλια:

Bellou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μακάρι να υπάρξουν και άλλοι σαν κι εσένα.

Bellou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Bellou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Bellou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.