Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ισοτιμία των ανθρώπων έναντι του Θεού

"Ο πατριαρχικός μητροπολίτης Προύσσης Ελπιδοφόρος, πιθανός επόμενος Πατριάρχης και πρώτος Διευθυντής της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης εάν αρχίσει η επαναλειτουργία της, σε ομιλία του με αφορμή τα θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες, εν μέσω οικονομικής κρίσης, παρουσίασε ιδιαίτερα επίκαιρες για σήμερα αναφορές του Ιωάννου του Χρυσοστόμου στους πρόσφυγες, του Μεγάλου Βασιλείου στην αγάπη προς τον πλησίον, και του Γρηγορίου του Θεολόγου στην ισοτιμία των ανθρώπων έναντι του Θεού" 

κυπριανός χ
Αυτά μας πληροφορεί ο συντάκτης της ιστοσελίδας  http://www.agioritikovima.gr.
Τι θέλει να πει με αυτό το "ισοτιμία των ανθρώπων έναντι του Θεού" ; Μπορεί ή δεν μπορεί να μας το εξηγήσει. Διότι οι ακατήχητοι, ή μάλλον οι στραβά κατηχούμενοι και διάβαζε αιρετικά διδασκόμενοι, θα νομίσουν ότι οι άνθρωποι είμαστε ισότιμοι "έναντι του αγίου Θεού". Δηλαδή, είμαστε κάτι σαν τον πάπα κι εμείς, μόνο που μας λείπει η αγία Έδρα και δεν είναι αλάνθαστα αυτά που λέμε ή γράφουμε. Παραλείπουμε, για να μην γράφουμε πολλά, και το "ενάντια", αφού έχουμε το "έναντι", πράγμα που καθιστά σαφέστερο το "υπέδαφος" του συντάκτη της ιστοσελίδας και τον υπ΄ αυτού προβαλλόμενο πατριαρχικό μητροπολίτη Ελπιδοφόρο.

Ισότιμοι θα μπορούσαν, ίσως, να είναι οι άνθρωποι μεταξύ τους, αλλά δεν είναι. Διότι κάποιοι εξακολουθούν να καυχώνται - δυστυχώς έχουν σήμερα το "πάνω χέρι" - ότι αυτοί είναι ο εκλεκτός λαός και αυτοί θα κάνουν το "κουμάντο" για όλους τους άλλους. Το βλέπουμε, το ζούμε και αδιαμαρτύρητα βάζουμε - αυτοί, όχι εμείς - τις υπογραφές μας κάτω από τις Διεθνείς Αποφάσεις, τις οποίες υπαγορεύει η ελίτ των εκλεκτών του θεού (τους). Ποιος τολμά να φέρει αντίρρηση; Ποιος τολμά να καταγγείλει τη διαστρέβλωση που υφίσταται η Δικαιοσύνη εν ονόματι ενός αυστηρά ιδιωτικού - άρα ιδιοτελούς - δικαίου οικονομικών συμφερόντων μιας άπληστης ολιγαρχίας ; Ουδείς.

Ως προς τον άγιο Θεό, ισότιμοι δεν είμαστε, ούτε μπορεί ποτέ να γίνουμε. Κατά Χάριν άγιοι, ναι, αυτό είναι εφικτό. Άλλο όμως το κατά Χάριν άγιοι και απαράδεκτο, εντελώς διαφορετικό το "ισοτιμία ανθρώπου έναντι του Θεού".

Οι Τρεις Ιεράρχες έγραψαν, αυτά που έγραψαν, αλλά ο λόγος τους είχε και έχει αφετηρία το "ο Υιός του ανθρώπου ουκ ήλθεν διακονηθήναι, αλλά διακονήσαι και δούναι την ψυχήν αυτού λύτρον αντί πολλών". Μπορεί να τα έχει υπόψη του μητροπολίτης Προύσσης Ελπιδοφόρος, επίδοξος - ίσως λόγος ονόματος - νέος πατριάρχης, αλλά τα κρατά φυλαγμένα στο πίσω μέρος του μυαλού του. Εκεί μέσα τα έχει κλειδωμένα αυτός και ο συντάκτης του agioritikovima, επειδή, όπως μας είπε με άκρα μετριοφροσύνη, "ζούμε σε εποχές προβολής και επιδίωξης της αυτάρκειας του ανθρώπου, που όμως τελικά μπορεί να μετατρέψει τους ανθρώπους σε θηρία".

Αν έλεγε αυτά που έπρεπε να πει οι κανίβαλοι τους οποίους υπηρετεί θα τον κατασπάραζαν. Οι άνθρωποι έχουν γίνει θηρία, αν δεν το γνωρίζει τον πληροφορούμε εμείς, επί πλέον δε, τις ευθύνες καλό είναι να τις αναζητήσει στους κύκλους που διακονεί.  

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Έκανα ένα λάθος και το σχόλιο από Unknown δεν δημοσιεύεται άμεσα. Το δημοσιεύω έμμεσα με το δικό μου όνομα, αν και προέρχεται από τον χρήστη Unknown.

Ο/Η Unknown άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ισοτιμία των ανθρώπων έναντι του Θεού":

Η Ενότητα της Μίας Αγίας Εκκλησίας διασφαλίζεται και σφυρηλατείται με την Χάρη του Θεού δια της Αληθινής Ορθόδοξης Πίστης που μας παρέδωσε ο Χριστός εν Αγίω Πνεύματι. Δηλαδή, με την Αποτείχιση από την Παναίρεση-Πανθρησκεία του Οικουμενισμού και τους αιρετικούς Οικουμενιστές Επισκόπους του νέου και παλαιού ημερολογίου των σχισμάτων και παρασυναγωγών.

Τα υπόλοιπα περί ενότητας δεν έχουν σχέση με την Αλήθεια του Χριστού και των αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας μας και για αυτό είναι περιττά και ανούσια όπως και η παγκόσμια πανθρησκειακή ενότητα στις ημέρες μας των αντίχριστων οικουμενιστών δήθεν ορθοδόξων.

Το γεγονός ότι οι Οικουμενιστές θάβουν την Αλήθεια και διαδικτυακά δεν σημαίνει ότι η αλήθεια του Χριστού δεν υπάρχει. Γιατί όποιος κλείνει τα μάτια και εθελοτυφλεί δεν μπορεί να σβήσει τον ήλιο απλώς ξεγελάει τον εαυτό του νομίζοντας ότι δεν υπάρχει ο ήλιος επειδή δεν θέλει να τον δει κλείνοντας τα μάτια απέναντι στην Άγια Αλήθεια του Θεού.