Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Στα βήματα των διαθρησκειακών διαλόγων της Δύσης και η Ρωσία !


Διαβάσαμε σε ιστοσελίδες (*) ότι : "Σε πρώτη της συνεδρία φέτος, συνήλθε στις 10 Μαρτίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος στη Μόσχα το Προεδρείο του Διαθρησκειακού Συμβουλίου της Ρωσίας. Συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και ο Ιερέας Δημήτριος Σαφώνοφ, Προϊστάμενος του Τομέα Διαθρησκειακών Επαφών του ΤΕΕΣ, ο Σεΐχης ουλ Ισλάμ Ταλγκάν Ταντζουντίν, Πρόεδρος της Κεντρικής Πνευματικής Διοικήσεως Μουσουλμάνων της Ρωσίας (ΚΠΔΜ), και ο εκπρόσωπος της ΚΠΔΜ στη Μόσχα κ. Σ. Καντυργκούλωφ. Ακόμα παρέστησαν εκπρόσωποι του Ιουδαϊσμού. Τον Βουδισμό εκπροσώπησε ο πληρεξούσιος απεσταλμένος της Βουδιστικής παραδοσιακής κοινότητας Σανζαΐ Λάμα" και ειλικρινά απορούμε.

Τι δουλειά έχουν ορθόδοξοι Μητροπολίτες με Σεΐχηδες, Αρχιραββίνους και εκπροσώπους του Βουδισμού ; Τί κοινό έχουν οι κύριοι "εκπρόσωποι", το οποίο δεν έχουν οι διπλωμάτες ή έστω, κάποιοι άλλοι κοσμικοί - ακαδημαϊκοί φορείς, οι οποίοι να μπορούν να διαπραγματευτούν τα θέματα σχέσεων (σημ. πάντα παρούσες οι σχέσεις) μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικά πιστεύματα ; Για ποιο λόγο η εκεί παρουσία των  εκπροσώπων θρησκευτικών Lobies ; Μέχρι πότε, και γιατί, οι μειοψηφίες θα αντιμετωπίζονται σαν πλειοψηφίες, ο στόχος των οποίων είναι να αποτελέσουν μοχλούς πίεσης προς επίτευξη ανομολόγητων προσδοκιών, με επίσης ανομολόγητα σχέδια από μερικώς άγνωστους χρηματοδότες;
Τόσο αφελείς, όσο νομίζουν, δεν είμαστε. Το επιζητούμενο είναι γνωστό και τούτο, δεν είναι άλλο από την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας με ένα κοινό νόμισμα ή μια κοινή πλαστική κάρτα νομίσματος. Δηλαδή, ο εγκλωβισμός - μάλλον, υποδούλωση - όλων σε μια παγκόσμια Τράπεζα.

Ρώτησε μήπως κανείς αν αυτό είναι απαίτηση του κοινωνικού συνόλου ή, όπως αρέσκονται να λέγουν, της "κοινωνίας των πολιτών" ; Πότε υπήρξαν ομοιογενείς οι κοινωνίες και τώρα εκφράζουν - υποθετικό αυτό - αυτή την επιθυμία τους ; Ας ανοίξουν τα βιβλία της Ιστορίας γαι να δουν εκεί μέσα, ότι όποιος το επιχείρησε, είχε κακό τέλος.

Υστερόγραφο αντί σχολίου
Προβλέπω το ΠΣΕ να αλλάξει τώρα ονομασία. Μετά το άνοιγμα της Ρωσίας σε - υπόθεση του γράφοντος - Παγκόσμιο Οργανισμό Ανατολικών Θρησκειών, θα έχουμε και τον αντίστοιχο Παγκόσμιο Οργανισμό Δυτικών Θρησκειών. Παρεμπιπτόντως, η επιλογή της Κούβας για τη συνάντηση μεταξύ Πατριάρχη Κύριλλου και Πάπα Φραγκίσκου έγινε, διότι η δράση μυστικών πρακτόρων μετά των συνεργείων και συνεργών τους δεν παρείχε τα προς τούτο απαραίτητα εργαλεία και "εργαλεία".

(*)  http://entoytwnika1.blogspot.gr/2016/03/blog-post_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: