Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Τα απελέκητα ξύλα της νεοελληνικής ημιμάθειας

Μπράβο στην Ειρηνούλα !

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τους πώς ξεπουλήθηκαν όλα - από Εκκλησία και Πολιτεία - για να έχουμε τον σημερινό καταιγισμό από "απελέκητα ξύλα". Τα παρέδωσαν όλα για ένα μικρόφωνο, να στήνονται μπροστά στις κάμερες και να μας μιλάνε για σεβασμό και αγάπη. Όλα σήμερα τα σκεπάζει η αγάπη και τα πλακώνει η σκλαβιά. "Πελάτες μου", έλεγε ο μακαρίτης ο Βέγγος, τολμήστε να αγγίξετε την αλήθεια και σας βλέπω να τρώτε στα συσίτια της εκκλησίας. Ύστερα, μας λέτε ότι είσαστε ελεύθεροι.

Πελάαατες μου, η Ειρηνούλα σας κατέβασε τα παντελόνια και τα φουστάνια. Μπράβο της ! Λίγα πράγματα περισσότερο αν ήξερε, και αν την άφηναν να μιλήσει - οι ερωτήσεις έπεφταν σαν βροχή - θα τους είχε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Άναυδους, ενεούς, "ντουβάρια" κατά το δη λεγόμενο. Παράδειγμα, το "καταδικάζω", που είπε, και αυτοί νόμιζαν "τους στήνω στον τοίχο και τους εκτελώ". Η καθολικιά με τα μαύρα, η αγαπητικιά, για να το πω διαφορετικά, πήγε να τα πλακώσει όλα με την αγάπη και εκεί χρειαζόταν να της πει περισσότερα. Αλλά είπαμε, βροχή έπεφταν οι απορίες, όπως αυτή με το άσπρο πουκάμισο : "Το άσπρο είναι υποκειμενική άποψη", είπε το πρόσωπο της δημοσιογραφίας. Είναι αντικειμενική άποψη, είπε, αλλά υπάρχει και το υποκειμενικό - της βλακείας ή ελεύθερης βούλησης, δεν το συμπλήρωσε, το γράφω εγώ.

Πελάαατες μου, η Ειρηνούλα σας κατέβασε τα παντελόνια, τα φουστάνια και... τα "μπλουζάκια". Μην πιάνετε στο στόμα σας πράγματα, που δεν τα γνωρίζετε. Ρεζιλευόσαστε, με την ημιμάθεια που σας μετέδωσαν οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις του "ένας θεός για όλους", ένας κυβερνήτης για όλους, μια Τράπεζα για όλους. Δείτε παρακάτω τα σχόλια.
 Δημοσιεύτηκε από Kyprianos Christodoulides στις Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: