Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Προς εκείνους με αντιαιρετικά ενδιαφέροντα και φέρουν εγκόλπια

Αναδημοσίευση παλαιάς ανάρτησης

Οικουμενισμός και ιουδαιοσιωνισμός


Θρησκευτικό ιστολόγιο διαπραγματευόμενο τη σχέση μεταξύ οικουμενισμού και ιουδαιοσιωνισμού έγραφε μεταξύ άλλων τα εξής :
"Τέλος, είναι αυτονόητο ότι οι Ιουδαίοι δεν ευθύνονται στο σύνολο τους για την σταύρωση του Ιησού (είναι δηλαδή προφανώς σωστή η πρόσφατη δήλωση του Μακ. Αρχιεπισκόπου Κύπρου), αφού δεν νοείται συλλογική ποινική ευθύνη για έγκλημα που τέλεσε άλλος"

Τα ανωτέρω σχολίασε αναγνώστης (...) επισημαίνοντας ότι όσοι, τότε, διαφωνούσαν γινόντουσαν αποσυνάγωγοι και με εντολή του ιερατείου ελιθοβολούντο (πρωτομάτυρας Στέφανος). Και συμπλήρωσε : Συλλογική ευθύνη δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και "δόγμα" περί αυτής. Που ατυχώς συνυπέγραψε ο Κύπρου Χρυσόστομος με τον αρχιραββίνο του Ισραήλ. Το να θέτει όμως την υπογραφή του ένας υψηλά ιστάμενος ιεράρχης, σημαίνει ότι μπορεί κάποτε να ίσχυε αυτό το "δόγμα", ή να ισχύει επιμέρους σε κάποιες χριστιανικές σέκτες - φαίνεται αποκτήσαμε και από αυτές - του δόγματος που εκπροσωπεί, προφανώς, ο Κύπρου Χρυσόστομος. Αυτό θα φανταζόταν, υποθέτουμε, όταν υπέγραφε και δήλωνε ότι είναι "αβάσιμο δόγμα η συλλογική ευθύνη των Ιουδαίων για τη Σταύρωση του Κυρίου". Διαφορετικά δεν εξηγείται.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη. Οι ευρισκόμενοι στην ανώτατη βαθμίδα της ιερωσύνης, όπως ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου και άλλοι, είθισται να θεωρούνται εκπρόσωποι ή εκφραστές του λαού τους. Αν, επομένως, υπάρχει ζήτημα συλλογικής ευθύνης αυτή θα πρέπει κατά πρώτο λόγο να βαρύνει αυτόν που εκπροσωπεί το λαό. Κατά ένα δεύτερο δε λόγο, και το λαό. Διότι τον δέχεται και μένει πιστός σε αυτά που τον διδάσκει.

Και ένα σχόλιο στις 12/04/2016
Με τέτοιους Μητροπολίτες, όπως ο Πάφου Γεώργιος, και παρόμοιας κατεύθυνσης "αντιαιρετικά" ιστολόγια, εγκόλπια κλπ. τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς εκτός από το έλεος του αγίου Θεού. Με τη διαφορά, όμως, ότι "12 καὶ ἐν τῷ ἐλέει σου ἐξολοθρεύσεις τοὺς ἐχθρούς μου καὶ ἀπολεῖς πάντας τοὺς θλίβοντας τὴν ψυχήν μου, ὅτι ἐγὼ δοῦλός σού εἰμι". Το έλεος του αγίου Θεού θα τους ... καρβουνίσει. Δεν γράφω, σημειωτέον, δικά μου γράμματα ή λόγια. Γράφω αυτά που καλώς γνωρίζουν οι ασύνετες θεολογικές κεφαλές. Οι οποίες άλλα μας λένε, άλλα γνωρίζουν, τίποτα δεν πιστεύουν και τίποτα δεν κάνουν, επειδή ο Σιωνισμός θα τους χαρακτηρίσει "αποσυνάγωγους" και θα μας κόψει τα δανεικά. Ο Χριστός και η αλήθεια, όμως, δεν κόβονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: