Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Η σύγκρουση των χαρτογιακάδων


https://drive.google.com/open?id=0B10nRQ2KXoC_dlhHMVJuazM5VFo3bGhmbElTZ3VFaXVGT09z

Και αφού διαβάσατε τι είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ κ. Ντράγκι στις δηλώσεις Schaeuble : "Οι αποφάσεις της ΕΚΤ προκαλούν "εξαιρετικά" προβλήματα στη Γερμανία και ευθύνονται για την άνοδο της ακροδεξιάς" (σημ. φαντασθείτε αυτό να το έλεγε κάποιος δικός μας !) δεν είναι απίθανο να αναρωτηθείτε "τελικά τί ρόλο (μας) παίζουν οι πολιτικοί" ; Διότι, όπως στη συνέχεια είπε ο κ. Ντράγκι, που μας πληροφόρησε ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε στη συνεδρίαση της ΕΚΤ και το διοικητικό της συμβούλιο, "(Εμείς) υπακούμε στό νόμο, όχι στους πολιτικούς. Είμαστε ανεξάρτητοι, όπως ορίζει ο νόμος".

Και τί συμπέρασμα βγάζετε από αυτό ; Ότι οι οικονομολόγοι τύπου Ντράγκι είναι ανεξάρτητοι, ενώ οι πολιτικοί τύπου Schaeuble δεν είναι. Είναι εξαρτημένοι από τους οικονομολόγους της ΕΚΤ ή του ΔΝΤ και ο ρόλος τους είναι να ψηφίζουν εξαρτημένους νόμους για τη σπείρα των ανεξάρτητων δυο παραπάνω αναφερθέντων παγκόσμιων Οργανισμών. Εξαρτημένοι είμαστε όλοι εμείς, είναι όμως και ο κύριος Schaueble.
Οι Οργανισμοί ή μάλλον θεσμοί, είναι επί του παρόντος δύο και κανείς δεν γνωρίζει, πώς θα τα καταφέρουν να γίνουν ένα. Διότι, μη το ξεχνάμε ποτέ αυτό, ο δεύτερος (ευρώ) έγινε συνέταιρος του πρώτου (δολάριο) με τις πλάτες του πρώτου. Και όπως είναι φυσικό, ο τελευταίος, δηλαδή οι άνθρωποι της λίρας και του δολαρίου, δεν είναι δυνατόν να θέλουν έναν ανταγωνιστή. Να γίνει αυτός ο πρώτος ! Αυτό είναι απαράδεκτο.
Και κοντά σε αυτά, μας έρχεται και το Brexit ! Δεν μας έφτανε το Grexit, αποκτήσαμε ακόμη ένα !! Μπά, σε καλό μας.

Ο ρόλος του συνέταιρου είναι αυτός του χρήσιμου βοηθού ή διαφορετικά ενός ηλίθιου χαρτογιακά, που ασχολείται με αριθμούς, με εξισώσεις και άλλες δύσκολες μαθηματικές πράξεις, σχετιζόμενες με πολλαπλασιασμούς, προσθέσεις και αφαιρέσεις, κυρίως όμως με διαιρέσεις.
Οι άνθρωποι λίγη αξία έχουν, είναι αναλώσιμοι και τούτο είναι που τους οδηγεί  στην καταστροφή. Άλλοι την ετοιμάζουν, αλλά οι χαρτογιακάδες της λογικής των αριθμών στερούνται έλλογης λογικής : της λογικής "ἐν λόγῳ", την οποία κρίνουν υπεύθυνη για βιαιοπραγίες με έκδηλα τα συμπτώματα ενός οργανωμένου ιδεοληπτικού παραληρήματος. Για παράδειγμα, όπως αυτό με τους αποκεφαλιστές του ισλαμικού κράτους, οι δάσκαλοι των οποίων δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους διδασκάλους των χαρτογιακάδων. Η σύγκρουση είναι επομένως αναμενόμενη.

1 σχόλιο:

Bellou είπε...

Η άλωσις της Κνσταντινουπόλεως έγινε την Τρίτη 29 Μαΐου 1453,ως γνωστότατο.
.......................................................
Αυτό που δεν ξέρουν,παρά μόνο οι καλοί αστρονόμοι,είναι ότι αν στην εποχή μας
τηρήσεις την επέτειο της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως με το παλαιό ημερολόγιο
έχεις μεγαλύτερη αστρονομική ακρίβεια απ' ο,τι αν την τηρήσεις με το νέο !!!
Το λάθος με το παλαιό είναι μόνο 4 μέρες (όψιμα),ενώ με το νέο είναι 9 μέρες (πρώιμα).
Και αυτό διότι η Τρίτη 29 Μαΐου 1453 ήταν με το αναδρομικό
γρηγοριανό ημερολόγιο (proleptic gregorian calendar)
Τρίτη 7 Ιουνίου 1453 (τότε η καθυστέρηση του παλαιού ήταν 9 μέρες,
έναντι 13 μέρες σήμερα).
Ειρήσθω δε εν παρόδω :
Με το νέο,την παραμονή της επετείου αυτής θα είναι στο
Άγιον Όρος ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.