Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Σχόλια σε Επιστολή Ρωμαιοκαθολικού προς τον Μητροπολίτη Αιτωλίας κ. Κοσμά

Δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο "Κατάνυξις"  https://katanixis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_60.html

«1 ... Ο Οικουμενισμός είναι μία προσπάθεια της Εκκλησίας που συμβάλλει στο να γνωριστούμε καλύτερα όλοι οι Χριστιανοί, να αγαπηθούμε και να ενωθούμε εν Χριστώ.»

- Σχόλιο Κυπριανού Χ :
Από το 1054 έχουν περάσει σχεδόν - λίγα ακόμη μένουν - 1000 χρόνια και ατυχώς δεν «γνωριστήκαμε» και δεν «αγαπηθήκαμε» (sic). Τώρα τους έπιασε η βιασύνη ; Γιατί ; Μήπως επειδή ο Μαμωνάς πέρασε καθ΄ ολοκληρίαν στα χέρια των Σιωνιστών ; Αν ο Πάπας και η λοιπή συντροφιά του, θέλουν να τον παρακαλέσουν να τους ελεήσει, δικαίωμά τους . Εμάς να μας αφήσουν ήσυχους .

«3 ...με τη μισαλλοδοξία που με τα γραπτά σας και ενδεχομένως και τα λεγόμενα σας διασπείρετε, διαψεύδετε αυτήν την άγια αλήθεια »

- Σχόλιο Κυπριανού Χ :
Την αγία αλήθεια δεν την διαψεύδουμε εμείς . Την διαψεύδετε εσείς οι Ρωμαιοκαθολικοί, αφού δεν σας αρέσει το «παπικοί». Εσείς καταργήσατε την εν Μονάδι τριαδική Θεότητα, την κάνατε διττή με την εκπόρευση του αγίου Πνεύματος "εκ του πατρός και εκ του υιού" . Τα Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος έχουν κοινή ουσία ή φύση και ακοινώνητα προσωπικά ιδιώματα, που είναι το αγέννητο, το γεννητό και το εκπορευτό. Η σύγχυση μεταξύ των ιδιωμάτων ανατρέπει την μυστηριακή (αλληλο)περιχώρηση των Προσώπων της Αγίας Τριάδος. Διαβάστε : «... ώσπερ μοναδικώς εκάστην υπόστασιν Θεόν και Κύριον ομολογείν χριστιανική αληθεία αναγκαζόμεθα, ούτω τρείς Θεούς, ή τρείς Κυρίους λέγειν καθολική ευσεβεία κωλυόμεθα. Ο Πατήρ απ΄ ουδενός εστι πεποιημένος, ούτε δεδημιουργημένος, ούτε γεγενημένος* ο Υιός από μόνου του Πατρός εστιν, ου πεποιημένος, ουδέ δεδημιουργημένος, αλλά γεγεννημένος {εκ του Πατρός}* το Πνεύμα το άγιον από του Πατρός, ου πεποιημένον, ούτε δεδημιουργημένον, ούτε γεγεννημένον, αλλ΄ εκπορευτόν» ( Αγίου Αθανασίου, "Το Σύμβολον Της Πίστεως", και όχι το ψευδεπίγραφο των Λατίνων Quicumque).

«8 ... φαίνεται δεν γνωρίζετε τη διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας. Εσείς ονομάζετε «αλάθητη την Εκκλησία μας». Και εμείς οι Καθολικοί Χριστιανοί ομολογούμε για την Καθολική Εκκλησία ότι είναι αλάθητη. ¨Όμως το αλάθητο αυτό δεν είναι θεωρητικό αλλά πραγματικό. Κάποιος πρέπει να το εκφράζει. Εμείς λοιπόν οι Καθολικοί Χριστιανοί λέμε ότι το αλάθητο το εκφράζει η Οικουμενική Σύνοδος ενωμένη με την ορατή κεφαλή της που είναι ο Επίσκοπος της Ρώμης , και σε συγκεκριμένες έκτακτες περιπτώσεις από μόνος ο ίδιος ο Επίσκοπος Ρώμης, ο οποίος εκφράζει την πίστη της Εκκλησίας και όχι δικές του γνώμες. Γνωρίζετε πόσες φορές στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας έχει γίνει αυτό; Αμφιβάλλω. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι έγινε μόνο δύο (2) φορές» .

- Σχόλιο Κυπριανού Χ :
Το αλάθητο δεν είναι θεωρητικό αλλά πρακτικό και το εκφράζει - ποιός άλλος ; - ο ίδιος ο επίσκοπος Ρώμης . Ουδείς άλλος μπορεί να το εκφράσει . Επειδή κανένας άλλος δεν έχει το δικαίωμα ανόδου στην αγία Έδρα. Μόνο ο Ποντίφηξ (Pontifex Maximus) έχει αυτό το προνόμιο και μόνο τότε κατέρχεται το άγιον Πνεύμα και λαλεί δι΄ αυτού !
Δεν έχει σημασία ότι έγινε χρήση του αλαθήτου μόνο δυο φορές . Το Δόγμα παραμένει στο απυρόβλητο και είναι αδιαπραγμάτευτη θέση του Ρωμαιοκαθολικισμού .

Όπως στο παρελθόν οι Ρωμαίοι πολιτες απέδιδαν τιμές θεού στον εκάστοτε αυτοκράτορα της Ρώμης, το ίδιο έγινε με την ανασύσταση , το 800 μ.Χ., της αγίας, πλέον, Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από τον Καρλομάγνο. Εδώ, συνέφερε τα θεοπρόβλητα πρόσωπα να είναι δύο σε ένα : Ο Πάπας και ο Αυτοκράτωρ . Ωστόσο, η κοινή εκπόρευση έσπειρε και σπέρνει άπειρα δεινά και αμέτρητους θανάτους .

Αυτά τα λίγα για τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο και Μητροπολίτη παντός Αιγαίου ( σημ. αυτό το «παντός Αιγαίου» θυμίζει κάτι από το γνωστό μας mare nostrum, αλλά ποιος δίνει σημασία πλέον σε αυτά; Ανήκομεν εις την Δύσιν !!! )

Δεν υπάρχουν σχόλια: