Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

2. Διάλογοι με κατεύθυνση την επανεξέταση των οικουμενικών αποφάσεων του παρελθόντος.




Στο προηγούμενο άρθρο σχετικό με τον π. Λουδοβίκο, ο οποίος σημειωτέον δεν αρνείται την Δυτική καταγωγή του, προερχόμενος όμως από την Ανατολή της Δύσεως, έγραψα ότι : «Ως εκ τούτου, κατά τη γνώμη μου και κατ΄ ανάγκη γενικεύοντας, αυτό που προσπαθεί να μεταδώσει ο π. Λουδοβίκος, δεν είναι μόνο η επανεξέταση των σοφών προγόνων - ούτως ή άλλως έχει απορριφθεί - είναι και η θεολογική επανατοποθέτησή μας ( : νέα αξιολόγηση ) σε σχέση με τους αιρετικούς και αιρεσιάρχες του παρελθόντος.»
Τώρα, σε τούτο το βίντεο που είδατε και ακούσατε, τα πράγματα γίνονται περισσότερο ξεκάθαρα : Ο διάλογος με τη Δύση πρέπει εξάπαντος να συνεχισθεί. Και συνεχίζεται με όλες τις συνέπειες, που προέκυψαν στη συνέχεια ! Ποιες είναι αυτές, δεν χρειάζεται να τις αναφέρω. Δεν αναιρούν επ΄ ουδενί το δόγμα "ανήκομεν εις την Δύσιν", το οποίο έχει τώρα στόχο να ανήκομεν εις τον πλανήτη Γη, κατά το αρχαίο λόγιο «Ἀνδρῶν γὰρ ἐπιφανῶν πᾶσα γῆ τάφος, καὶ οὐ στηλῶν μόνον ἐν τῇ οἰκεία σημαίνει ἐπιγραφή, ἀλλὰ καὶ ἐν τῇ μὴ προσηκούσῃ ἄγραφος μνήμη παρ’ ἑκάστω τῆς γνώμης μᾶλλον ἢ τοῦ ἔργου ἐνδιαιτᾶται».
Από τον "Επιτάφιο Περικλέους", Θουκιδίδου "Πελοποννησιακός Πόλεμος"(2. 43).

Είμαστε όλοι οι Έλληνες επιφανείς και δεν το έχουμε πάρει ακόμη είδηση, μέγας είσαι Κύριε !

Σύμφωνα λοιπόν με το σκεπτικό του π. Λουδοβίκου, πρέπει να αρχίσουμε να διαλεγόμαστε με τους ομοίους, τους ομοιουσιανούς και λοιπούς οπαδούς του Αρείου - είχε πει κι αυτός σοφά πράγματα - με τους οπαδούς του Νεστορίου, του Σεβήρου, του Διοσκόρου, του Αίλουρου και πλήθος άλλων - κι αυτοί θα είχαν γράψεις σοφά θεολογικά γράμματα - για να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και να αφήσουμε στην άκρη εκείνα που μας χωρίζουν, καθόσον είναι γνωστό πλέον ότι "οι πατέρες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως και μας κληροδότησαν την διάσπασιν". Γνωστό είναι επίσης ότι όλες οι αρχικές αιρέσεις που συγκλόνισαν στο παρελθόν την Εκκλησία, στεγάζονται στη Δύση, αλλά και εδώ, είχαν δε ως αποτέλεσμα (σημ. δικά μου αυτά) τον Διαφωτισμό, που τόσο εύστοχα ανέλυσε ο π. Λουδοβίκος.

Να περιμένει κανείς κάποιο αποτέλεσμα από τους διαλόγους, μάταιο μου φαίνεται. Πιθανότερο είναι αυτό που είχε πει ο δικός μας ο Ηράκλειτος : «πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ βασιλεύς»(*). Ο πατέρας μας, η συμπαντική οντότητα, θα τα τινάξει όλα στον αέρα και θα κάνουμε μια νέα αρχή, αφού με μια μεγάλη έκρηξη (big bang) έγιναν όλα και η επιστήμη ανακάλυψε τη μέθοδο της προόδου κατόπιν πολέμων. Πώς θα είμαστε σήμερα, αν δεν είχαν προηγηθεί οι δυο παγκόσμιοι πόλεμοι ;

(*) Μάλλον θα πρέπει να γίνει μια διόρθωση στο "πάντων δε βασιλεύς". Δεν σκέφθηκε ο Ηράκλειτος ότι στη θέση του βασιλέως θα τοποθετούντο οι δημοκρατικά εκλεγμένοι κυβερνήτες - βασιλίσκοι.

1 σχόλιο:

Bellou είπε...

Παραθέτω ανάρτησή μου :
.............................
http://www.ksipnistere.com/2017/04/blog-post_845.html

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Φασί τινες τον Ουίλλιαμ Αντίχριστον είναι

Γράφει η Ερατώ Μπέλλου
Ο μέλλων βασιλιάς του Ενωμένου Βασιλείου,ο γυιος της Νταϊάνας (η οποία σκοτώθηκε
σε τροχαίο δυστύχημα,όταν αυτός ο γυιος της ήταν 15 ετών),ο Ουίλλιαμ,θα λάβει το
όνομα Ουίλλιαμ ο Ε',όταν θα γίνει βασιλιάς.Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί,αν ο πατέρας
του θα παραιτηθεί του θρόνου,υπέρ του,δηλαδή,αν θα γίνει βασιλιάς μετά τη γιαγιά του ή αν θα γίνει ο πατέρας του,και αυτός μετά τον πατέρα του,αργότερα.Κυκλοφορεί από ζηλωτικούς Ορθόδοξους κύκλους ότι ο Ουίλλιαμ είναι ο Αντίχριστος,το Θηρίον της Αποκάλυψης.
Άλλωστε,επισημαίνουν :[Ουίλλιαμ ο Ε']=666.
Επίσης επισημαίνουν,ότι έχει γεννηθεί στις 21 Ιούνη (1982),τη μέρα δηλαδή του πιο έ
ντονου φωτός και του υψηλότερου ήλιου,της μεγαλύτερας μέρας,πράγμα που προσιδιάζει,
λένε,στον Εωσφόρο,που μεταμφιέζεται σε Άγγελον Φωτός.Επίσης,επισημαίνουν,ότι τη
μέρα που γεννήθηκε έγινε μερική έκλειψη ηλίου,πράγμα που επίσης είναι στο ίδιο κλίμα.Όντως είχε μερική έκλειψη ηλίου τη μέρα γέννησής του :
https://eclipse.gsfc.nasa.gov/eclipse.html
https://eclipse.gsfc.nasa.gov/5MCSEmap/1901-2000/1982-06-21.gif
Φασί τινες τον Ουίλλιαμ Αντίχριστον είναι.Αυτό πάντως σίγουρα ισχύει,ότι φασί τινες. 3:00:00 μ.μ.