Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Η δημιουργία μιας κοινωνίας από «πλαστελίνη»

 Προλογικό του Συντάκτη
Αυτά πού θά διαβάσετε παρακάτω, είναι από ανάρτηση σελίδας τού φέησμπουκ κάτω από τό όνομα Sadrina Karanasou. Τα σχόλια κατατέθηκαν καί εδώ, διότι όπως μού συμβαίνει συχνά, πολλοί φέησμπουκ φίλοι, αφού διαβάσουν αυτά πού τούς γράφω, μετά διαπιστώνουν ότι δέν είμαι φίλος τους. Μέ διαγράφουν καί μέ αποκλείουν από τή σελίδα τους. Ελπίζω, νά μή γίνει κι αυτό μέ τήν κα. ή διδα Καρανάσου.
κχ

«ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ: ΑΝ ΤΗΣ ΦΕΡΘΕΙΣ ΑΣΧΗΜΑ ,ΒΑΖΕΙ ΣΤΡΑΒΑ ΤΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ( ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ). ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΛΕΙ ΠΟΤΕ Χ ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ !!! ΘΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΩΣ ΚΟΜΠΑΡΣΟ !!!!!» (Sadrina Karanasou)
Σέ αναφορά μέ αυτό « Πιστή γυναίκα είναι η γεμάτη από ζωή γυναίκα ... » (kx) Βλέπε : Healing effect

- Kyprianos Christodoulides Όταν η γυναίκα πάψει νά είναι ανταγωνιστική πρός τόν άνδρα, τότε υπάρχει ελπίδα νά εξομαλυνθεί η γνώση τού ενός γιά τόν άλλο : «16 ... πρὸς τὸν ἄνδρα σου ἡ ἀποστροφή σου, καὶ αὐτός σου κυριεύσει » (Γν. γ΄)

Όσον δε αφορά εις τά τού άρθρου, άν η "πιστή" (sic) γυναίκα αγνοεί εντελώς τί σημαίνει πίστη, θά έλεγα, διαβάζονται όμορφα καί θά τά παρομοίαζα, μέ ένα θαυμάσιο εμφανισιακά φαγητό, στή γεύση όμως εντελώς άνοστο. Εντάσσω τό περιεχόμενο τού άρθρου σέ μιά έμμεση καθυπόταξη τού άνδρα, εν συναρτήσει μέ αυτό :
[ Πριν από δύο αιώνες, διάφορες αποκρυφιστικές οργανώσεις οι οποίες είχαν ένα αθέατο γνωστικο υπόβαθρο, μιλούσαν για την ερχόμενη μελλοντική εποχή στην οποία θα επικρατήσει η «θηλυκή όψη» του Θεού, η ‘Σοφία’ των γνωστικών ή η ‘Shekhinah’ του Ιουδαϊσμού. Βέβαια η πραγματικότητα είναι ακόμα σκληρότερη καθότι ο ιουδαϊκός φεμινισμός (δηλαδή ο σκληρός πυρήνας του φεμινισμού από το δεύτερο κύμα του και έπειτα) δεν έχει καν τη Shekhinah ως σύμβολο, αλλά τη δαιμονική οντότητα Lilith, την οποία και θεωρεί ως την πρώτη φεμινίστρια. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί πως πέρα από την επανάσταση της κατά του Αδάμ (σύμφωνα με κάποιους εβραϊκους μυθους), η Λίλιθ είναι η δαιμονική οντότητα υπεύθυνη για το θάνατο των παιδιών και οι αρχαίοι Εβραίοι έφτιαχνα φυλαχτά για να προστατέψουν τα παιδιά και τις έγκυες γυναίκες από αυτή. Ταιριαστό αρχέτυπο για τις φεμινίστριες, αφού και οι ίδιες είναι υπεύθυνες για θανάτους εκατομμυρίων αγέννητων παιδιών. Αλλά ας μη μακρυγορούμε και ας επανέλθουμε στο θέμα μας, επί του φαινομένου του ιουδαϊκού φεμινισμου θα αναφερθούμε σε μελλοντικά άρθρα του Θεόδοτου.

Για να λάβουν χώρα τα προαναφερθέντα λοιπόν, κατά πρώτον, έπρεπε οι γυναίκες να αποκτήσουν, έστω και πλασματικά και φαινομενικά, τον πρωταρχικό ρόλο μέσα στις κοινωνίες, ώστε αυτές από πατριαρχικές να μετατραπούν σε μητριαρχικές. Κατά δεύτερον, οι άνδρες έπρεπε να θηλυκοποιηθούν, δηλαδή να χάσουν κάθε δυνατότητα αντίστασης έναντι των εχθρών της παράδοσης, τα ανδρικά χαρακτηριστικά της πυγμής, της επιβολής της λογικής στο συναίσθημα, της εύστοχης σκληρότητας, της εύστοχης βίας (όπου είναι απαραίτητο), έπρεπε να εξαφανιστούν. Συνολικά λοιπόν, η δημιουργία μιας κοινωνίας από «πλαστελίνη» η οποία δεν θα ασκεί καμία αντίσταση και θα επιτρέπει τα πάντα στο όνομα των «καλών συναισθημάτων».

Ας μην ξεχνάμε ότι η πρωταρχική μεταφυσική παράβαση, έγινε από το θηλυκό στοιχείο (Εύα). Και ο άνδρας μετείχε στην παράβαση, μέσω του θηλυκού στοιχείου. Αυτός είναι και ο απώτερος σκοπός του θελήματος της «θηλυκής θεότητας»: ο άνθρωπος να φάγει τον απαγορευμένο καρπό της Ισοθεΐας ]
Πηγή  http://theodotus.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: