Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Ηφαίστειο η Παλαιστίνη

 


Ηφαίστειο η Παλαιστίνη
(Ο Μελ Γκίμπσον απαντά σε κατηγορίες για αντισημιτισμό)
By ABC News
12 Οκτωβρίου 2006, 2:29 μ.μ. 13 Οκτωβρίου 2006

Μετάφραση

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Μελ Γκίμπσον είπε στην Νταϊάν Σόγιερ σήμερα ότι ντρέπεται, γιά τις παρατηρήσεις του περί Εβραίων, που έκανε κατά τη σύλληψή του τον Ιούλιο, επειδή οδηγούσε μεθυσμένος.
Όπως έχουν ακούσει οι περισσότεροι, ο Gibson είναι ευσεβής θρησκευόμενος, κάτι που τον ενέπνευσε να κάνει το «The Passion of the Christ». Η εκκλησία του είναι μια καθολική ξεχωριστή ομάδα, που ονομάζεται Παλαιο-Καθολική. Η ομάδα πιστεύει ότι η σύγχρονη Καθολική Εκκλησία έχει εγκαταλείψει την πραγματική πίστη. Ο πατέρας του, ο 88χρονος Χάτον Γκίμπσον, είναι πολύ γνωστός για τα γραπτά του, που επιτίθενται στο Βατικανό. Η εκκλησία του Γκίμπσον πιστεύει στη λατινική Λειτουργία και στην πρωτότυπη ανάγνωση της Βίβλου (σ.σ. Βουλγάτα).
Ο Γκίμπσον έχει μιλήσει για έναν πόλεμο βιβλικών διαστάσεων, αν και κανείς δεν μπορεί να πει πότε και πού θα συμβεί
.

Αντισημιτισμός τη νύχτα της 28ης Ιουλίου

Ο Γκίμπσον είπε ότι ήξερε, τι μπορεί να είχε στο μυαλό του, καθώς μεθυσμένος είπε: «Οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για όλους τους πολέμους στον κόσμο.»… "Αυτό σχετίζεται με τον φόβο, εντάξει; Λοιπόν, ξέρεις, έχεις τους δικούς σου φόβους για αυτά τα πράγματα", είπε στο Good Morning America.

«Τώρα, ίσως, ήταν ακριβώς εκείνη την ημέρα που ο Λίβανος και το Ισραήλ ήταν σε αυτό, ξέρετε», είπε ο Γκίμπσον για εκείνη τη νύχτα. «Ήταν η 17η μέρα του μαινόμενου πολέμου στο Λίβανο. Πολλοί ανησυχούσαν ότι η κρίση κλιμακωνόταν εκτός ελέγχου.».

«Από τότε που ήμουν παιδί στις δεκαετίες του '60, του '70, του '80, του '90 και τώρα στη νέα χιλιετία, μπορείτε να διαβάσετε για ένα διαρκώς κλιμακούμενο είδος πυρκαγιάς εκεί στη Μέση Ανατολή που … θυμάμαι να σκεφτόμουν, όταν ήμουν 20 φίλε, αυτό το μέρος θα μας παρασύρει όλους στη μαύρη τρύπα, ξέρεις, μόνο η ... δυσκολία εκεί», είπε.

"Αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι θα δω ποτέ τα εγγόνια μου να μεγαλώνουν; ...Τι θα γίνει με τον κόσμο; Τί, θα πατήσει το κουμπί;" (...) "Αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ του να λέμε ότι το μέρος είναι μια κουβέρτα και ότι ο αστερισμός των πραγμάτων (σ.σ. τό όλον), που συμβαίνουν εκεί, θα μπορούσε να μας καταρρίψει όλους και να πούμε ότι οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για όλους τους πολέμους", είπε η Σόγιερ.

«Λοιπόν, το έκανα», είπε για το σχόλιό του στον αξιωματικό εκείνο το βράδυ. "Οι Εβραίοι ευθύνονται;" ρώτησε η Σόγιερ. «Λοιπόν... Αυστηρά μιλώντας, αυτό είναι … δεν είναι αλήθεια, γιατί χρειάζονται δύο για το ταγκό», είπε. «Για τι ευθύνονται; Νομίζω ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών στη σύγκρουση. Υπήρξαν επιθετικές ενέργειες, αντίποινα και επιθετικότητα. Είναι απλώς μέρος της σύγκρουσης και του πολέμου. Άρα, δεν είναι ανεύθυνοι.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: