Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Κύριε Παναγιώτη Τελεβάντο γράψατε ...


Αυτά που θα διαβάσετε, αφορούν σε άρθρο του κ. Παναγιώτη Τελεβάντου (ΠΤ εφεξής) που έγραψε και αναφέρονται στο "Οστεοκλαστικό Σερβικό χτύπημα κατά του Οικουμενισμού" από τον εφησυχάζοντα, και ήδη ανήσυχο, επίσκοπο Ερζεγοβίνης Αθανάσιο Γιέφτιτς. Την επιστολή του, ο π. Αθανάσιος, την έστειλε στον π. Γεώργιο Τσέτση, Μέγα πρωτοπρεσβύτερο του Φαναρίου, και την έχω αναρτήσει στο ιστολόγιο με τίτλο "Λόγω μεν Ιακώβ, έργω δε Ησαύ". Θεώρησα καταλληλότερο αυτό τον τίτλο αντί άλλου σχολιασμού.


Κύριε ΠΤ γράψατε : Η διπλωματία (με την καλή έννοια του όρου) δεν είναι καταχωρημένη στο λεξικό του. Οταν είναι να πει κάτι το λέγει ασχέτως συνεπειών.

ΚΧ : Και τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια κατά του οικουμενισμού ο π. Αθανάσιος; Ποιό δείγμα γραφής έχει να μας δώσει;

Κύριε ΠΤ γράψατε: Αν η απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν η ταφόπετρα των οικουμενιστικών σχεδιασμών η επιστολή του πρώην Ερζεγοβίνης είναι η κουστωδία τους.

ΚΧ : Δεν θα ήμουν τόσο αισιόδοξος. Καμιά "ταφόπετρα" δεν βλέπω. Η κουστωδία πήρε αναβολή για την επόμενη "διαχριστιανική" στην Αυστριά και όλα θα γίνουν χωρίς τις παρεμβολές των τριτοκοσμικών(!) της Πάφου.

Κύριε ΠΤ γράψατε: Δεν κρύβουμε τη δικαιολογημένη πικρία μας για κάποιες θέσεις και κρίσεις του Σεβασμιότατου για την Ομολογία για τον Οικουμενισμό και τον π. Θεόδωρο Ζήση και πάνω από όλα για τη φιλία που δείχνει προς τον “Πατριάρχη” της Νεορθοδοξίας κ. Χρήστο Γιανναρά.

ΚΧ : Εγώ δεν θα έγραφα "πικρία". Θα έγραφα αηδία. Αν περιμένουμε από τύπους όπως ο Γιανναράς ή ο "ομότεχνος" Γιέφτιτς, να δούμε άσπρη μέρα, χαθήκαμε και χαιρετίσματα. Είναι χαμαιλέοντες ("χαμουλιοί" κατά την κυπριακή διάλεκτο).Έχουν το πλεονέκτημα της παραλλαγής, αλλάζουν χρώματα όταν βλέπουν τον κίνδυνο. Αυτοί οι "χαμουλιοί" άρχισαν να οσφραίνονται ότι κάτι δεν πάει καλά και αποφάσισαν να μας χειραγωγήσουν με ... αλλαγή φορεσιάς. Όπως έντυσαν το Δαρβίνο και το Φρόυντ με ορθόδοξη θεολογία (καταχρηστικά και τα δυο) θα ντύσουν σε λίγο και τον πάπα με τα ίδια ρούχα.

Αν θέλουν να τους αποδεχθούμε, να βγουν και να πουν: Μόνο ένα πράγμα έχει χρέος να κάνει ο πάπας. Να ομολογήσει ex cathedra ότι έσφαλε η παπική εκκλησία όλους αυτούς τους αιώνες. Παραπλάνησε και παρέσυρε στον Αδη αμέτρητες ψυχές. Τότε και πρωτείο θα του αναγνωρίσουμε και την Αγία Έδρα θα τη θεωρήσουμε Αλάθητη. Και να είναι βέβαιος, οι ψυχές όλων των πεθαμένων μέσα στην πλάνη θα συνεχίσουν να κοιμώνται πλέον. Θα πάψουν να είναι και πεθαμένοι, και νεκροί. Θα είναι νεκροί αλλά κοιμώμενοι. Και όπως εμείς κάνουμε στα Μνημόσυνα, θα τους μνημονεύουμε και με την προσδοκία και με την πίστη, του "κρίναι ζώντας και νεκρούς".

Η φωτογραφία είναι από το blog Ορθοδοξία ή θάνατος - Ορθόδοξη μαρτυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: