Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Το δόγμα της αναθεώρησης και η δίκη του MEGA

Αίθουσα Νο 4, Κτίριο 2, πινάκιο 2, θέμα : Προσβολή θρησκεύματος και κατηγορούμενος ο δίαυλος MEGA. Τετάρτη 10/03/2010, ώρα 09.45. Άρχεται η συνεδρίαση. Μια πολύ συνηθισμένη μέρα για τα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Ούτε κάμερες, ούτε πανώ, ούτε τίποτα που να θυμίζει Καμπούλ, Αφγανιστάν ή Ιράκ.

Παρακολούθησα το πρώτο ημίχρονο και αηδιασμένος έφυγα. Η διαιτησία φάλτσα. Δυο νεαροί δικαστές επί της έδρας έχοντας πάνω από το κεφάλι τους τον Ιησού. Η ενάγουσα αρχή κατηγορούσε το MEGA για κακόβουλη πράξη, ήταν η προβολή της ταινίας "Κώδιας Ντα Βίντσι", και η ομοχειρία εισαγγελέα και δικαστή (επόπτη και διαιτητή) ζητούσε να της αποδείξει το κατηγορητήριο, ότι το βιβλίο - κατ΄ επέκταση η ταινία - ήταν κακόβουλο. Η εξέταση των μαρτύρων κράτησε περίπου τρία τέτταρτα. Του κατηγορούμενου, ονόματι Κυνηγός, μετά βίας 3 - 5 λεπτά.

Θα άξιζε να είχαν μαγνητοφωνηθεί οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τον δικαστή και τον εισαγγελέα προς τους μάρτυρες κατηγορίας. Συνοψίζω το δικό μου συμπέρασμα : Ο συγγραφέας έγραψε ένα βιβλίο ισχυριζόμενος ότι βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα. Αλλά αυτά ήταν κατά τον συγγραφέα πραγματικά. Κατά την έδρα, ήταν η έκφραση μιας άποψης. Η ενάγουσα αρχή, όπως είπε και ο κ. εισαγγελεύ, θα μπορούσε να γράψει ένα παρόμοιο βιβλίο με αντίθετο περιεχόμενο και να το γυρίσει ταινία! Θα υπέβαλε κανείς μήνυση;

Κατά τη γνώμη της έδρας (σημ. η έδρα έχει πάντα γνώμη - το λένε statement στα αγγλικά - και ουδέποτε άποψη), φαίνεται, όλα αυτά τα 2.000 χρόνια παίζεται ένα έργο. Φυσικά με παραλλαγές. Τώρα γράφτηκε ένα άλλο. Ποιό λοιπόν το πρόβλημα; Δημοκρατία έχουμε, ελευθερία έχουμε, ο καθένας την άποψή του.

Σωστά. Ο καθένας τη δική του άποψη, αλλά μια είναι η κυρίαρχη : Όλα να αναθεωρούνται - και να επιδοτούνται προς την κατεύθυνση της αναθεώρησης. Μόνο η αναθεώρηση πρέπει να μένει στο απυρόβλητο. Αν το ψάχναμε και βρίσκαμε ποιοί κρύβονται πίσω από αυτό το δόγμα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και οι δικαστές (φάλτσοι διαιτητές εν προκειμένω) θα ήταν άλλοι. Όχι αυτοί οι νεαροί υπάλληλοι του εκδικητικού πολιτικοθρησκευτικού ρεβιζιονισμού.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NA AGIASEI TO STOMA SOU, GIATRE MOU KAI AS MH MOU GRAFEIS VIAGRA!

Ανώνυμος είπε...

Επιστήμονες να είναι και ομολογητές του τριαδικού Θεού σηαίνει ότι υπάρχει ελπίδα ο Θεός να μην στρέψει το προσωπό του απ'αυτόν τον τόπο.
Κύριε Χριστοδουλίδη σας ευχαριστούμε μέσα απ'την καρδία μας για την ηρωική ομολογία σας.
Ομάδα ορθοδόξων Χριστιανών.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ την ομάδα Ορθόδοξων Χριστιανών. Θα μπορούσα να γράψω αρκετά για το σημερινό κατάντημα του δικαστικού σώματος και τον εκπεσμό του Δικαίου. Προσπαθούν να αποδώσουν δικαιοσύνη, αλλά τι είναι Δίκαιο, παραμένει γι΄ αυτούς αφηρημένη έννοια. Πάνω από τα κεφάλια τους έχουν όμως την Εικόνα του Χριστού (σε λίγο θα τη βγάλουν). Ούτε καν περνά από το μυαλό τους ότι Δίκαιον δεν είναι κάτι απροσδιόριστο ή σχετικό. Το Δίκαιον σημαίνει Χριστός, είναι ο Χριστός και δικαιοσύνη σημαίνει χριστιανοσύνη, την οποία κατάντησαν με ποικίλες παραλλαγές.

Αλλά τι κάθομαι και γράφω ... .

Ανώνυμος είπε...

Εσύ γιατί δεν κάθησες να την παρακολουθήσεις όλη και την απόφαση;
Έχασες ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη σας ευχαριστούμε - εκ μέρους των πιστών που δεν ήμασταν εκεί - για την ενημέρωση επί της υπόθεσης. Σας παρακαλούμε να μας ενημερώνετε για τις εξελίξεις επ' αυτής ώστε εφεξής να παρευρισκόμαστε κι εμείς. Χαιρόμαστε επίσης ιδιαίτερα που υπάρχουν ακόμα πνευματικοί άνθρωποι που αγαπούν τον Χριστό και δεν έχουν τεθεί στην υπηρεσία της κοσμικής.
Καλή δύναμη στο έργο σας.
Ο Κύριος να σας ευλογεί.
Ένας ανώνυμος πιστός

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Χριστοδουλίδη,
Παρακολούθησα σήμερα τηλεόραση και δεν ήταν δυνατόν να μην μου έρθει στο μυαλό το ανωτέρω άρθρο σας. Είδατε πώς έχει ο καιρός γυρίσματα κύριε Χριστοδουλίδη; Πριν περίπου 15 ημέρες ιδιωτικό κανάλι - το Mega channel - αθωωνόταν για την ύβρη κατά του Ιησού και η σχετική απόφαση βασίστηκε σε έγγραφο της ιεραρχίας. Σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό πως θα προχωρήσει σε νομικά μέτρα κατά του ιδιωτικού καναλιού που προέβαλε φωτογραφία προσβλητική γι' αυτόν! Εχει θεσμοθετήσει η Ιερά Σύνοδος την μη ύπαρξη ύβρης όταν υβρίζεται ο Θεός - όταν όμως τυχόν υβρισθούν αυτοί ο υπεύθυνος πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
Υποκρισία και αθεισμός!
Δεν πρέπει να ξεχνούν ότι κάποιους ανθρώπους - όχι όλους - μπορούν να τους ξεγελάσουν. Τον Θεό όμως όχι.
Θα έπρεπε να ήξεραν πως τη στιγμή που ο πρόεδρος είπε το 'αθώος' έπαιρναν το κρίμα στο κεφάλι τους.
Η συνέχεια στις οθόνες - εξάλλου σύμφωνα με αυτούς η ύβρη είναι μια ανύπαρκτη έννοια - όποιος πάντως πάει στο δικαστήριο κατηγορούμενος από αυτούς μπορεί να χρησιμοποιήσει ως νομολογία την απόφαση που εκδόθηκε βάσει δικού τους εγγράφου.
Ωραία που είναι η δικαιοσύνη - η αληθινή.
Θερμούς χαιρετισμούς,
Δημήτρης, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Δημήτρη για τις παρατηρήσεις του.

Όλα "τούμπα" και όσο περισσότερο υβριστής είναι κάποιος, τόσο περισσότερο "δημοκράτης" είναι. Από κοντά νόμοι και νομοθέτες, που τον αφήνουν να γίνεται ακόμη πιο πρόστυχος.
Όταν η ελευθερία γίνεται συνώνυμη της ασυδοσίας - και όχι της καταλλαγής μας με το Θεό, που μας συγχωρεί για τις αμαρτίες που διαρκώς κάνουμε δεχόμενος την μετάνοια - τότε αποκτηνώνεται κυριολεκτικά ο άνθρωπος.

Ελευθερία σημαίνει λύτρωση εκ της αμαρτίας, αλλά εμείς τη θέλουμε "λύτρωση εκ της βλασφημίας". Αυτή είναι η δικαιοσύνη που έχουμε. Οι "κατακεφαλιές", που μας έρχονται, αναμενόμενες.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι ο Εωσφόρος είναι και παραμένει, βλάσφημος. Ο βλάσφημος δεν μετανοεί. Οι πρωτόπλαστοι Αδάμ και Εύα, δεν βλασφήμησαν κατά του Θεού. Αμάρτησαν, και η αμαρτία οδηγεί εύκολα τον άνθρωπο στη βλασφημία, δηλαδή στην αμετανοησία. Όχι όμως απαραίτητα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Χριστοδουλίδη,
Κατ' αρχήν σας ευχαριστούμε για τις συνεχείς παρεμβάσεις σας σε καίρια θέματα πίστεως - όπως το παρόν.
Με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του αρχιεπισκόπου στο Mega Channel - μια χαρά οι σχέσεις με τους βλάσφημους, έτσι για να επιβεβαιώνονται οι καλές σχέσεις μεταξύ απίστων
θα ήθελα να ρωτήσω κάτι: ποιος είπε στον αρχιεπίσκοπο ότι οι πιστοί τον θεωρούν εκπρόσωπό τους προς τον Θεό; Αφού αυτός έχει χαρακτηρίσει τον Ιησού ως μύθο πώς γίνεται να μας εκπροσωπεί σε αυτόν; Θα πρέπει να ξέρει πως οι πιστοί - η εκκλησία δηλαδή - δεν θεωρούν τον Ιησού ως μύθο αλλά ως 'το φως του κόσμου', το φως δηλαδή της ζωής τους, είναι για αυτούς η ζωή η ίδια - ο παρέχων την ελπίδα της αναστάσεώς τους. Με άλλα λόγια οι πιστοί στηρίζονται στον Ιησού Χριστό και όχι στον αντίδικο - η Ιεραρχία που υπερασπίζεται τον τελευταίο είναι φανερό ότι έχει προτιμήσει τις πύλες του Αδη - που είναι ανοικτές για αυτήν και την περιμένουν αν δεν μετανοήσει - αντί για τον Παράδεισο που είναι η ελπίδα όλων των πιστών. Ιεράρχες όπως ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Αγιος Νεκτάριος δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά πρόσωπα της Ιεραρχίας της εκκλησίας.
Μπορεί τα κανάλια των φίλων - βλέπε Mega - του κυρίου Ιερώνυμου να απέκρυψαν το συμβάν όμως η άρση της εμπιστοσύνης του λαού στο πρόσωπο του κυρίου Ιερώνυμου μέσω των επανειλημμένων χαρακτηρισμών - κραυγών 'ανάξιος' σε πρόσφατη λειτουργία των Χαιρετισμών στον Αγιο Παντελεήμονα ήρε στην ουσία την εξουσία του να ηγείται της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ελλάδα.
Ο λαός σας κατάλαβε αγαπητοί κύριοι Ιεράρχες - ο δε Ουρανός σας έχει ήδη ετοιμάσει την απάντησή του για την ανείπωτη ασέβειά σας - η απάντηση αυτή είναι παραληπτέα σύντομα. Οι πολιτικές και επιχειρηματικές γνωριμίες σας τότε δεν σας σώζουν με τίποτα.
Παντελής, Πάτρα

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Παντελή από την Πάτρα για την επίσκεψη και το σχόλιο.