Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, η χρεοκοπία της Ελλάδος καi η πιθανή διαφήμιση του Υπουργείου Οικονομικών

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Οι πλούσιοι και οι ισχυροί της Ευρώπης έφτιαξαν κράτη-καταναλωτές, και όχι κράτη-ανταγωνιστές. Τον πλούτο δεν σκοπεύουν να τον διανείμουν, ώστε όλοι να βρεθούμε στο ίδιο επίπεδο ευμάρειας ή έστω ισότιμης και ομότιμης αντιμετώπισης. Οι οικονομικοί εγκέφαλοι που οραματίζονται μια παγκόσμια Αμερική, δεν έλαβαν υπόψη τους τα ιστορικά δεδομένα αυτού του χώρου, αφού κι εμείς είμαστε Ευρώπη, που δεν ήταν μόνο οικονομικά ή κυριαρχικά. Δηλαδή, αξίες με υλικό αντίκρυσμα μόνο. Υπήρξαν και άλλα δεδομένα, τα οποία η νεο-ιστορία της άρχουσας Νέας Τάξης αποσιωπά, αν δεν τα διαστρεβλώνει, αποβλέποντας πάντα στον απάνθρωπο και υστερόβουλο αυτοκρατορικό/κυριαρχικό της ρόλο, που μόνη έχει αναθέσει στον εαυτό της. Αποσάθρωνε η Νέα Τάξη - που δεν είναι καθόλου νέα - συστηματικά άλλες αυτοκρατορίες, δημιουργούσε νέα έθνη, αλλά ο στόχος της ήταν να εγκαταστήσει τη δική της κυριαρχία. Η παπική ραδιουργία χρονολογείται από την πρώτη χιλιετία μετά Χριστόν

Με μηδενική παραγωγική δυναμικότητα οι Έλληνες καταναλώναμε τα προϊόντα της άρχουσας οικονομικής ευρωπαϊκής τάξης, από τα δανεικά λεφτά που μας έδιναν. Αγοράζαμε ακατάπαυστα τα προϊόντα τους. Τώρα όμως το πηγάδι με τα δανεικά λεφτά στέρεψε. Να καταναλώσουμε άλλο δεν μπορούμε. Τα δανεικά πρέπει να τους τα δώσουμε πίσω. Θα τα πάρουν από όλους εκείνους, που φύλαγαν σπυρί-σπυρί το μόχθο της δουλειάς τους: για την "κακιά στιγμή", για τα άνεργα παιδιά τους, για τα γεράματά τους. Θα τα πάρουν από εκείνους που δεν υπήρξαν ποτέ καταναλωτές.

Αν θέλουμε να γεννηθεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μέσα από τη δική μας οικονομική κρίση, ένα μάθημα μπορούμε να τους δώσουμε: Να ζήσουμε με τα ελάχιστα. Την ανάγκη των καταναλωτικών "αγαθών" τους δεν την έχουμε, δεν τη θέλουμε, δεν τη χρειαζόμαστε.

Αλλά και κάτι ακόμη. Τι ειπώθηκε, τώρα που ο πρωθυπουργός μας περιφέρεται "ανά τας Ευρώπας" ζητώντας πολιτική στήριξη; Ότι η Γαλλία ήταν και είναι στο πλευρό μας (ναι, οπωσδήποτε) και ότι μαζί με την Γερμανία έχει κρυφά σχέδια αντιμετώπισης των κερδοσκόπων!

Κι εμείς, βλάκες υποτίθεται, λες και δεν καταλαβαίνουμε. Οι υπάλληλοι των κερδοσκόπων μας υπόσχονται να χτυπήσουν την κερδοσκοπία! Δηλαδή, τα αφεντικά τους! Αυτά να τα πουν σε άλλους, εδώ δεν περνάνε.

Το κόλπο είναι γνωστό. Τους δίνουν λεφτά (δάνεια), κρατάνε για το μέλλον των παιδιών τους (Βουλγαράκης) και δίνουν σε μας κάτι να γλείψουμε. Μετά έρχονται, μας το πέρνουν, και το Υπουργείο Οικονομικών εκδίδει διαφημιστικά σποτάκια για τις κούπες και τη σοκολάτα. Άντε να χαθείτε.

Το διαφημιστικό του Υπουργείου Οικονομικών - ομολογώ δεν γνωρίζω τη γνησιότητα, μου το έστειλε φίλος από τη Γερμανία - που τιτλοφορείται "Η σοφία της ζεστής σοκολάτας", αφορά ένα δάσκαλο, που κάλεσε σπίτι τους μαθητές του. Τους πρόσφερε σοκολάτα σε κούπες, οι οποίες άλλες ήταν καινούργιες και άλλες παλιές. Οι μαθητές πήραν όλοι τις καινούργιες κούπες για να πιούν τη σοκολάτα, κι έτσι, ο δάσκαλος βρήκε την ευκαιρία να πεί τις σαχλαμάρες του : Τι σημασία έχει αν θα πιείτε τη σοκολάτα σε καινούργια ή σε παλιά κούπα; Τη σοκολάτα απολαμβάνετε (τη ζωή) και ξεχάστε την κούπα (14 μισθό και άγριο φορολογικό κλέψιμο).

Ο κόσμος κι εγώ, την κλεψιά και το ψέμα καταγγέλλει, κύριοι βλάκες του Υπουργείου που τώρα θυμηθήκατε και το Θεό.

Επαναλαμβάνω, δεν είμαι βέβαιος αν το Υπουργείο κυκλοφόρησε μια τόσο ανόητη - περιεχομένου ηθικής ιδιωτείας - διαφήμιση.

Οι συνοδευτικοί τίτλοι των φωτογραφιών με τα χαριτωμένα μουτράκια γράφουν:

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που έχουν τα καλύτερα πράγματα.
Είναι εκείνοι που φτιάχνουν τα καλύτερα με αυτά που έχουν.
Αφήστε τα υπόλοιπα στο Θεό
και θυμηθείτε
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι δεν είναι εκείνοι που έχουν τα περισσότερα
αλλά εκείνοι που χρειάζονται τα λιγότερα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΟΥ ΈΓΡΑΨΕς ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ:
-ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΗΤΕ!
ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Θα έγραφα κάτι χειρότερο, αλλά ... τέλος πάντων.

Ανώνυμος είπε...

Είχα πει από καιρό ότι ΚΑΠΟΙΟΙ εδώ μέσα ασχολούνται πολύ με τους άλλους και τους χαρακτηρίζουν όπως αυτοί θέλουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα λοιπόν ο κ.Τελεβαντος που οποίον πιάσει στο στόμα-γραφή του τον κομματιάζει.
Αν δεν συμφωνεί μαζί του σε ένα θέμα τότε είναι από Νεοβαρλααμίτης μέχρι Βουδιστής….
Ας δεχθεί λοιπόν τον έλεγχο ενός ΑΛΛΟΥ (Νικόλαος Ἰω.Σωτηρόπουλος) επώνυμου εδώ orthodoxostypos στον ορθόδοξο τύπο ΚΑΙ ΑΣ συνέλθουν ΜΑΖΙ και μερικοί άλλοι εδώ μέσα που ως επιστήμονες αποφαίνονται επί παντός επιστητού.
Γίνεται μνεία εκεί και για τα blog που φιλοξενούν τέτοιες απόψεις φανφάρες….
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΛΑΡΙΣΑ.