Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Περί της σχέσεως ιουδαιοεβραϊσμού και ναζισμού


Αντανάκλαση, εικονική πραγματικότητα (virtual reality)

Αναλύοντας τη συνάφεια ή σχέση που έχει ο ναζισμός - και ο φορέας αυτού Χίτλερ - με τον σημερινό σιωνιστικό ολοκληρωτισμό, προς στον οποίο μεθοδικά οδηγούμαστε, αρθρογράφος ιστολογίου(*) έγραφε ...

π. Γ.Δ.Μ :
" Στή συνάφεια αὐτή πρέπει νά διευκρινισθεῖ, ὅτι τό μέν ὄνομα «ἑβραῖος» ἔχει θρησκευτική σημασία καί σημαίνει τόν φορέα τοῦ ἑβραϊκοῦ θρησκεύματος. Τήν ἐθνικότητα ὅμως δηλώνει τό ὄνομα «ἰουδαῖος» (JEW, JUDEN-JUDENTUM, JEWDAISM κ.λ.π.). Γι’ αὐτό καί δέν μπορεῖ ὁ ὀρθόδοξος χριστιανός νά εἶναι ἀντιεβραῖος ἤ ἀντισημίτης, ἐμπλεκόμενος σέ ἀντιθρησκευτικές καί φυλετικές ἀντιπαραθέσεις."


... και ένας Σχολιαστής σχολίαζε :

Ας μου επιτρέψει ο αρθρογράφος να πω ότι η διάκριση που κάνει μεταξύ "εβραίων" και "ιουδαίων" είναι επισφαλής. Προβαίνει, το κατανοώ, στη διάκριση αυτή προκειμένου να πει ότι "ο ορθόδοξος χριστιανός δεν μπορεί να είναι αντιεβραίος ή αντισημίτης εμπλεκόμενος (έτσι) σε θρησκευτικές και φυλετικές αντιπαραθέσεις".

Ο ορθόδοξος χριστιανός, όπως ασφαλώς θα έχει υπόψη ο αρθρογράφος, δεν αγωνίζεται κατά ανθρώπων. Μάχεται κατά διεσταμμένων ιδεών, που διαφθείρουν τον άνθρωπο, όπως χαρακτηριστικά μας λέει ο απ. Παύλος :

ὅτι οὐκ ἔστιν ἡμῖν ἡ πάλη πρὸς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλὰ πρὸς τὰς ἀρχάς, πρὸς τὰς ἐξουσίας, πρὸς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου, πρὸς τὰ πνευματικὰ τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις

Ιουδαίοι και Εβραίοι μπορεί να έχουν τις διαφωνίες τους σε πολλά πράγματα, όπως γίνεται με όλους τους ανθρώπους. Μπορεί ακόμη να είναι αντίθετοι (ο "εβραίος") με τα σιωνιστικά σχέδια μερίδος των εθνοτικών διεθνιστών (ο "ιουδαίος"), αλλά δεν παύουν αμφότεροι να προσδοκούν την έλευση του Μεσσία τους, ο οποίος θα αποκαταστήσει την τάξη ανάμεσά τους, καθώς φαινομενικά ισχυρίζονται οι "εβραίοι".

Όμως η αταξία και σύγχυση αμφοτέρων κυριαρχεί στην φερομένη ως χριστιανική Δύση. Συμβαίνει δε, αυτή η χριστιανική Δύση να εμφορείται και να πολιτεύεται με το μεσσιανικό όραμα - δηλαδή, δικό τους - μιας νέας παγκόσμιας τάξης δήθεν δημοκρατικής και μη συγχυτικής, η οποία προφανώς θα πρέπει να έχει τον ηγέτη της.

Αυτόν τον ηγέτη προσδοκούν και είναι ασήμαντη λεπτομέρεια αν αυτός θα είναι αποικλειστικά για τους Εβραίους ή για τους Ιουδαίους. Την καθιστά δε ακόμη υποδεέστερη, ο λόγος ότι το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη, το διαχειρίζεται μια χούφτα τοκογλύφων - είναι στη δεύτερη ομάδα των "ιουδαίων" κατά τον αρθρογράφο - απατεώνων με απεριόριστη οικονομική, αλλά και πολεμική, ισχύ.

Δυστυχώς για μας και γι΄ αυτούς, αυτή η "χούφτα" είναι εβραϊκών (θρησκευτικών) καταβολών με έντονα ιουδαϊκά (εθνικά, εθνοτικά ή εθνικιστικά αλλά και διεθνιστικά) χαρακτηριστικά. Ιουδαιοεβραϊκά χαρακτηριστικά δηλαδή, τα οποία διανθίζει άλλοτε εμφανώς και άλλοτε λανθανόντως μια απάνθρωπη και εξόχως αντιανθρώπινη φιλοσοφία - ή φιλοσοφικού τύπου θρησκεία.

(*) Βλέπε http://apotixisi.blogspot.com/2011/10/normal-0-false-false-false_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: