Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

United Global Change


Στις 15/10/2011, πριν δυο μέρες δηλαδή, είχε αποφασισθεί (από ποιους;) να γίνει μια παγκόσμια εκδήλωση του εκκολαπτόμενου "παγκόσμιου κινήματος αγανακτισμένων" ή United Global Change. Μας ζητούσαν να δώσουμε το παρών βγαίνοντας και γεμίζοντας δρόμους και πλατείες.

Στο παρελθόν, όταν αυτή η σπείρα, που βρίσκεται στο παρασκήνιο του United Global Change ή παγκόσμιου κινήματος αγανακτισμένων, σχεδίαζε αλλαγή πολιτικού σκηνικού, διότι υπήρχε το αντίπαλο δέος της σοβιετίας, είχε έτοιμα τα σχέδια και κάποια Χούντα στηνόταν στις υπό διακριτικήν προστασία τριτοκοσμιοκές χώρες. Μέσα είμαστε κι εμείς με τους αχυρανθρώπους (αριστεροδέξιους, δεξιοαριστερούς ή γνήσιους σταλινικούς) που ψηφίζαμε.

Τώρα τα σχέδια άλλαξαν. Η ισλαμική τρομοκρατία περατώθηκε (εν μέρει φυσικά) και βρισκόμαστε εμείς και πολλοί άλλοι προ του φάσματος της χρεωκοπίας από τους αδίστακτους (εισαγωγικά παραλείπονται) τραπεζίτες. Μας γονατίζουν οικονομικά και ο λαός (πάντα ο λαός) αρχίζει να βγαίνει αγανακτισμένος στους δρόμους για να επιβάλλει τη θέληση του "είμαστε το 99%".

Ο ίδιος ο λαός, κατόπιν ψήφου βέβαια, θα αναδείξει τη δικτατορία και τους δικτάτορες που του ετοιμάζουν, για να απαλλαγεί από τους αδηφάγους (εισαγωγικά παραλείπονται) τραπεζίτες. Που κρύβονται πολύ καλά πίσω από τους "μπροστάρηδες" του παγκόσμιου κινήματος United Global Change των αφελών αγανακτισμένων.

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το σχολιο σου για τον π. Βολουδακη ειναι βλακεια σκετη

το ξερεις;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Όχι, αλλά σε ποιο σχόλιο αναφέρεσαι;

Ανώνυμος είπε...

Στο σχόλιο που έλεγες ότι είναι σαπιο το κόμμα Κοινωνια και δεν πρόκειται να πετυχει και πρότεινες με βλακεία γεμάτη ότι η λύση είναι να μην ψηφίζουμε!!! Αν είναι δυνατον!! Αντι να πεις να κατεβασουμε δικους μας άρχοντες έστω και αν δεν ειναι η Κοινωνια και είναι καποιο άλλο καλό χριστιανικο κόμμα, που θα ανατρεψουν το σάπιο σύστημα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εάν έχεις ενδιαφέρον διάβασε και τη συνέχεια στα σχόλια:

http://apotixisi.blogspot.com/2011/10/blog-post_9587.html

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Θα πρέπει εσύ και όλοι να καταλάβουμε ότι αυτή η σαπίλα ποτέ δεν θα γκρεμοτσακιστεί όσο τρώμε τον "λωτό της λήθης" που μας σερβίρει με την κάλπη, την ψήφο και τις εκλογές.

ΜΟΝΟ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΡΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ

Το γνωρίζουν πολύ καλά και είναι το μόνο που φοβούνται. Γι΄ αυτό και θα χρειαστεί να ρίξουν πάλι λεφτά στην "πιάτσα". Φοβούμαι όμως ότι δεν έχουν. Το μηχάνημα κοπής του χρήματος "χαρτοπετσέτα" μπούκωσε, χάλασε, και οι τεχνικοί λένε ότι δεν επισκευάζεται. Με έναν πόλεμο θα γλυτώσουν. Θα βάλουν άλλους να σφαχτούν, αλλά θα σφαχτούν κι αυτοί μαζί.

ΜΟΝΟ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΡΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (εκλογές) ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

και «ο δοκών εστάναι βλεπέτω μη πέση».

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ παλαιοημερολογίτη, διότι έχεις άδικο αφού κανείς μα κανείς δεν πρόκειται ποτε να μην ψηφίσει. Όλο και κάποιοι θα βρεθουν που θα ψηφίσουν. Εσύ ξέρεις τί θα έχεις κάνει τότε; Θα έχεις διώξει απο την κάλπη το σωστό κομμάτι της κοινωνίας και θα μείνει όλη η σκαρτούρα για να βγάλει τα δικά της αποβράσματα!!!

Δηλαδή θα έχουμε ως κυβερνήτες τους χειρότερους ανθρώπους, εξαιτίας της πρότασης σου.
Τόσο φαινή είναι η ιδέα σου! Σύνελθε.
Ακόμα και όλους τους Έλληνες να διώξεις σίγουρα θα ψηφίσουν οι χιλιαδες αλλοδαποί που τους έχουν δώσει δικαίωμα ψηφου. Σύνελθε.

Ανώνυμος είπε...

φαϊνή όχι φαινή

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το ξέρεις ότι έχω δίκιο, το ξέρει και η "σκαρτούρα" που κάθε Κυριακή ανεβαίνει στον άμβωνα και προσπαθεί με μασημένα λόγια να ισορροπήσει τα πράγματα. Ουσιαστικά σιωπά. Γιατί τον έχει κάνει - ο Καίσαρας - δεκανίκι του. Εκεί κατάντησε η ποιμαντική (και Ποιμαντική) ράβδος και ο άμβωνας. Η σκαρτούρα και τα αποβράσματα να μας παρασύρουν για να ψηφίζουμε ... τη σκαρτούρα και τα αποβράσματα αυτών που θα μας κυβερνήσουν.

Αυτή η ελεεινή μειοψηφία πλαστογραφεί τη μειοψηφία μιας χούφτας ανθρώπων που ανέτρεψε τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία αναίμακτα. Ξέρουν οι εξουσιαστές των εθνών τι κάνουν και γι΄ αυτό χειρίζονται με μαεστρία την κάλπη, τις εκλογές, την ψήφο, τη δημοκρατία, την ελευθερία και γενικώς, κάθε μειοψηφία. Άλλωστε, πληρώνουν και φτιάχνουν (τις τελευταίες) για να οδηγούν τα πράγματα εκεί που θέλουν.

Ξέρω τι λέω και πολύ καλά γνωρίζω τι εισηγούμαι. Να μην πάει κανείς να ψηφίσει για να δούμε, εν τέλει, πόση είναι "η σκαρτούρα και τα αποβράσματα". Αλλά με τη σιωπή του άμβωνα και τη συνηγορία υπέρ της ψήφου των καταξιωμένων και των άλλων διαμορφωτών γνώμης (opinion makers) τίποτα δεν γίνεται. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα λέει ένας εξ ορισμού σχισματοαιρετικός παλαιοημερολογίτης.

Γράφεις : "Ακόμα και όλους τους Έλληνες να διώξεις σίγουρα θα ψηφίσουν οι χιλιαδες αλλοδαποί που τους έχουν δώσει δικαίωμα ψηφου"

Ευτυχώς υπάρχει καιρός. Λίγοι είναι, δεν τους έκαναν ακόμη όλους "ευρωπαίους πολίτες" για να καθορίσουν τα εδώ πολιτικά πράγματα. Συνέχισε να ψηφίζεις και να γράφεις σαν τα παραπάνω, και θα δούμε σε ποιά κοινωνία θα ζήσεις ή αν θα υπάρχει κάποια "Κοινωνία", που θα σου υπόσχεται ένα καλύτερο - και αγωνιστικό - αύριο για τα παιδιά σου.

Η Κοινωνία των Εθνών ναυάγησε οικτρά.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"φαϊνή όχι φαινή"

Λάθος. Το σωστό είναι "φαεινή".

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που λες είναι μια επικίνδυνη ουτοπία. Κανείς λογικός δεν μπορεί να πιστέψει ότι όλοι οι Έλληνες θα απέχουν απο την κάλπη. Αλλά σου εξήγησαν ότι και να απέχουν πάλι αυτοί οι χιλιαδες αλλοδαποι και οι άθεοι Έλληνες (μόνο τους δωδεκαθεϊστές να βάλεις είναι χιλιάδες)θα εκλέξουν τα πιο χειρότερα υποκείμενα.

Σου αρέσει αυτό;;;; Σου αρέσει να βγουν κόμματα αλλοδαπων που θα ξεπουλήσουν ότι έχει απομείνει;;; Σου αρέσει να βγουν "ανθρωποι" που θα ξεπουλήσουν Μακεδονια, Αιγαίο, Κρήτη και θα κάνουν νέα συντάγματα αντιχριστιανικά και αντι-ελληνικά πλήρως;;;;;;;;

Μονόδρομος είναι να εκλέγουμε το μη χειρον βέλτιστον.

φιλαληθης

Ανώνυμος είπε...

Και μην βρίζεις τους ιεράρχες ως σκαρτούρα. Σκαρτούρα είναι οι πουλημένοι, οι αναρχοπρεζακηδες, οι διεθνιστες, οι συνειδητα ανθέλληνες όχι αυτοί που απο φόβο δεν λένε αυτά που πρέπει να πουν.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Άκουσε να σου πω "φιλαληθή" κι εσύ ανώνυμε σχολιαστή.

Συχνά πυκνά λέγεται και γράφεται ότι "το 90 με 95% είμαστε Ορθόδοξοι"και ότι "οι μειοψηφίες μας ορίζουν τι και πώς πρέπει να είμαστε", για να μας βάλει καλό βαθμό το Στέητ Ντηπάρτμεντ (ανθρώπινα δικαιώματα) σημείωσε

Έχεις τη γνώμη, αν οι άμβωνες έβγαιναν και μας έλεγαν το κακό που μας ετοιμάζουν με την ψήφο, διότι πλέον είναι πασιφανές ότι αυτοί πουλάνε γη και ανθρώπους για να ξεχρεώσουμε - κάτι που έγινε στο παρελθόν όταν για τους ίδιους λόγους οι Τούρκοι πούλησαν στους Άγγλους την Κύπρο - έχεις, λέω, τη γνώμη ότι το 5 με 10% που είναι όλοι αυτοί οι γραικύλοι θα ήταν σε θέση να ρυθμίσει το μέλλον μας; Εννοείτε, όταν το 80 με 90% απείχε.

Αν όχι το 95%, αν όχι το 90%, αν όχι έστω κι αυτό το 80% θα ήταν αυτοί που θα γύριζαν τις πλάτες τους στις κάλπες και τότε να βλέπαμε τι θα έκαναν οι αχυρένιοι κυβερνήτες μας και τι θα μας έλεγε το Στέητ Ντηπάρτμεντ. Η αρχή της πλειοψηφίας θα σχημάτιζε Κυβέρνηση ή μια χούφτα πληρωμένοι ανθέλληνες ψηφοφόροι; Αυτό το 10%.

Αυτά που γράφω δεν είναι καθόλου ουτοπία. Φτάνει μόνο η ιεραρχία να έχει ανοικτά τα μάτια της και τα αυτιά της και επιτέλους, να ανοίξει το στοματάκι της. Που της το βουλώνει ο Καίσαρας, και όταν καταλάβει ότι την παραφούσκωσε, της δίνει το καθαρτικό με την εκκλησιαστική περιουσία.

Δεν θέλω να γράψω άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι λάθος έχεις. Γιατί ακόμα και αν έφθανε η αποχή στο παράλογο νουμερο των 80 με 90%, πράγμα απίθανο με την κομματοκρατία που υπάρχει σήμερα, ακόμα και τότε με το 10% θα μας κυβερνούσαν άνετα με τις δυνάμεις της βίας. Σήμερα πόσο νομίζεις ότι έχει το ΠΑΣΟΚ; Όχι πόσο του δίνουν τα πασοκαναλα. Νομίζεις ότι το θέλει παραπάνω απο το 10%; Και όμως με τα ΜΑΤ κυβερνάει μια χαρά.

Το να διώξεις τους καλούς ψηφοφόρους σε μια τέτοια ήδη σαπισμένη κοινωνία που νοιάζεται μόνο για την τσέπη τους, είναι καταστροφή εθνική. Για την τσέπη τους ψήφισαν τον Παπανδρέου όσοι τον ψήφισαν και παραγνώρισαν τις εθνοκαταστροφικές πολιτικές του απόψεις.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Το να διώξεις τους καλούς ψηφοφόρους σε μια τέτοια ήδη σαπισμένη κοινωνία που νοιάζεται μόνο για την τσέπη τους, είναι καταστροφή εθνική. Για την τσέπη τους ψήφισαν τον Παπανδρέου όσοι τον ψήφισαν και παραγνώρισαν τις εθνοκαταστροφικές πολιτικές του απόψεις."

ΚΧ :

Αν σάπισε η κοινωνία και αν όλοι ψηφίζουν για την τσέπη τους, υπεύθυνοι είναι οι άμβωνες. Αλλά έστω, και ας μην αναφερθώ σε γνωστά μεμψίμοιρα και τετριμμένα. Η γραφή μου δεν είναι διαπιστωτική, προτάσεις κάνω, και πρόταση είναι να ακουστεί από τους άμβωνες ότι με την ψήφο μας πουλάνε : Ανθρώπους και γη, στην παγκόσμια δικτατορία.

Ήδη γράφτηκε ότι οδεύουμε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Δεν γίνεται διαφορετικά, διότι η σπείρα των τοκογλύφων και της ψευτοδημοκρατίας διαισθάνεται τον κίνδυνο. Ποιος από τους αχυρανθρώπους θα δηλώσει άρνηση συμμετοχής στο θέατρο του παραλόγου που στήνεται με αυτή τη δήθεν "κυβέρνηση εθνικής ενότητας" ή "εθνικής σωτηρίας" ακόμη χειρότερα. Ένας είναι ο κίνδυνος και τον ξέρουν : Να ανοίξουν οι άμβωνες τα στόματά τους και με μια φωνή να φωνάξουν.

ΤΕΛΟΣ Η ΨΗΦΟΣ, ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ, ΤΕΛΟΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ.

Και ας έρθουν μετά, αυτοί που έφτιαξαν τους πλαστούς λογαριασμούς για να μπούμε στην ΟΝΕ - ύστερα πήραμε και τους Ολυμπιακούς - να βρούν τους κλέφτες, να πάρουν τα δανεικά που μας έδωσαν με τα ψεύτικα χαρτιά που οι ίδιοι έκαναν. Εμείς δεν τα φάγαμε μαζί τους.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε ότι η λύση είναι να τους καταγγείλουν οι άμβωνες.

Ανώνυμος είπε...

Να καταγγείλουν οι άμβωνες τους φαύλους αλλά να να μην πουν τέλος η ψήφος αλλά να την ρίξουν την ψήφο στους άξιους. Τέλος η κακή ψήφος όχι τέλος η ψήφος. Αν π.χ. το κόμμα του Βολουδακη είναι καλό να πουν να την ριξουν εκει, αν είναι καλό τοα Ψ κόμμα να πουν να την ρίξουν εκει.

Αυτό όμως που λες εσύ είναι τρελλό (τελος οι εκλογες, η ψηφος κτλ) διότι χωρις εκλογές πώς θα γίνει η εκλόγή των κυβερνητών; Απο τους ξένους;

Ανώνυμος είπε...

φιλαλήθης ή φιλαληθής;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εάν υπάρξει μαζική απόρριψη από το λαό αυτού του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού συστήματος, που μας εξαπατά και μας κλέβει, τότε θα προκύψει ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης.

Πέρα από αυτό, θα είναι ένα ηχηρό διεθνές σάλπισμα και μάθημα προς τους δανειστές, οι οποίοι δέχθηκαν την παραποίηση των οικονομικών στοιχείων για να μπούμε στην ΟΝΕ της Ευρώπης με αρχικλέφτη και αρχιμάγειρα της απάτης τον Σημίτη, την παρέα του και αυτών που συνέχισαν το έργο του (της κλεψιάς).

Αυτοί θα κληθούν να λογοδοτήσουν, όπως και οι οι αλλοδαποί φίλοι τους, που μαζί πλαστογράφησαν τα δημοσιονομικά κατάστιχα, ώστε η Ελλάδα να πληροί τους όρους ένταξης στην ΟΝΕ και το ευρώ.

Μόνο τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε χρήση της ευεργετικής διάταξης του ΟΗΕ περί απεχθούς χρέους η οποία λέει ότι:

1) Έγινε εν αγνοία του λαού.
2) Δεν χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη της χώρας αλλά σπαταλήθηκε προς όφελος των κρατούντων που το συνήψαν
3) Οι δανειστές γνώριζαν την κατάσταση της χώρας

Με τους υπάρχοντες πολιτικούς και το σύστημα αυτό που τους εκτρέφει - είναι η ψήφος που τους δίνουμε - επίκληση της διάταξης του ΟΗΕ περί επαχθούς χρέους δεν μπορεί να γίνει. Διότι είναι σαν να λένε αυτοί "εμείς τα φάγαμε" και στείλτε μας στη φυλακή ή εμείς να παραδεχόμαστε ότι μας αρέσει να μας κυβερνούν οι απατεώνες. Αφού επιμένουμε να τους ψηφίζουμε.

Η Ελλάδα, εμείς δηλαδή, μπορεί να αρνηθεί την αποπληρμή του υπέρογκου και "μη βιώσιμου χρέους" που τη φόρτωσαν, μόνο με αυτό τον τρόπο : Την άρνηση συμμετοχής στην ψήφο της απάτης.

Η άρνηση ψήφου δηλώνει συνειδητή απόρριψη του κοινοβουλευτικού μας συστήματος. Διότι μας κλέβει απροκάλυπτα, νομοθετεί κατά παράβαση του Συντάγματος, και δεν διώκει όσους αλλοίωσαν τα οικονομικά μας στοιχεία. Μας ζητούν να πληρώσουμε για χρέη που συνήφθησαν για δικό τους όφελος και όχι δικό μας.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα ανάλυση

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος είπε...
φιλαλήθης ή φιλαληθής;

KX
Φιλαληθής

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα ανάλυση μόνο στη θεωρία στην πράξη είναι μια καταστροφική πρόταση.

Στην πράξη το πολύ-πολύ να πείσεις ένα 30% να απέχει.

Και ξερεις ποιο θα είναι το 30% ; Οι καλύτεροι ψηφοφόροι που η ψηφος τους έχει καθοριστικό ρόλο.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αν μάθει αυτό το 30% ότι διαδίδοντας το σύνθημα της Αποχής, με στόχο αυτοί που θα ζητήσουν την ψήφο των ψηφοφόρων - εφόσον βέβαια η κάλπη δείξει ποσοστό αποχής (όχι λευκό) 85 με 90% - την άρνηση αποπληρωμής του χρέους και προσφυγή στην ευεργετική διάταξη του ΟΗΕ (σημείωση, μόνο με αυτό τον τρόπο οι κλέφτες και τα λαμόγια θα πάνε φυλακή ), τότε να έρθεις και να μου πεις αν είμαστε 30%.

Κρατούν σε ύπνωση τον κόσμο. Δεν είναι μόνο τα ΜΜΕ αλλά είναι και οι άμβωνες δυστυχώς.

Είμαστε το 85 μεε 90% αλλά πρέπει να διαδώσουμε - ναι, αυτό το τριάντα τοις εκατό που έχει γνώσιν -το σύνθημα οι κάλπες να δείξουν αυτό το υψηλό ποσοστό αποχής. Διότι σκοπός μας είναι η άρνηση αποπληρωμής του επαχθούς χρέους που μας φόρτωσαν οι κλέφτες του "μαζί τα φάγαμε" και του "λεφτά υπάρχουν".

Αν θέλουμε να απαλλαγούμε και να τους πάμε στα δικαστήρια, όπου αποδεδειγμένα θα φανεί η παραποίηση των οικονομικών στοιχείων για να μπούμε στο ευρώ των δανείων και της χρεωκοπίας, μόνο αυτός ο τρόπος υπάρχει, και αυτό ας το καταλάβουν οι ιδεολόγοι της σκάρτης ιδέας να ψηφίσουμε τους εντίμους (αλά Καποδίστρια) μέσα σ΄ αυτό τον οχετό της "σκαρταδούρας" (sic). Γρανάζι στη μηχανή του κιμά είναι όσοι θέλουν να ρίξουν στη μάχη της πολιτικής αναμέτρησης ένα κόμμα - κι άλλο ένα κόμμα!!! - που θα μιμηθεί τον Καποδίστρια και τις αρχές του.

Πρώτα η Αποχή σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό και μετά όλα τα άλλα. Για την Ελλάδα ο αγώνας, για τη θρησκεία η μάχη, για τα παιδιά μας και το μέλλον τους, που τα καταδικάζουν στην ανεργία και στην ξενιτειά. Να δείξουμε τη συντριπτική μας υπεροχή απέναντι στη σαπίλα και την παγίδα που μας στήνει με τις εκλογές. Τέρμα η σιωνιστική τους δημοκρατία. Καιρός για μιαν άλλη.

Ανώνυμος είπε...

όχι για την θρησκεια, για την Εκκλησία θέλεις να πεις.

Ανώνυμος είπε...

την ψήφο των ψηφοφόρων την άρνηση αποπληρωμής του χρέους;;;

δεν βγαίνει νόημα στην πρώτη σου πρόταση, έχεις δύο αντικείμενα στο ίδιο ρήμα (ζητήσουν) που δεν συμφωνούν μεταξύ τους

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Για μας και δια τον γράφοντα, ό,τι θρησκεία ό,τι και εκκλησία.Ό,τι εκκλησία, ό,τι και θρησκεία. Αν άλλοι θέλουν να τα ξεχωρίζουν, διότι εν αγνοία ή ενσυνείδητα θέλουν να τα ξεκάνουν και τα δυο, δεν θα τους κάνω μάθημα.

Ο άνθρωπος γεννιέται με θρησκευτικό συναίσθημα - εξ αγάπης επλάσθη και αγάπη σημαίνει συναίσθημα - με αυτό εισάγεται στην εκκλησία και μέσα στην εκκλησία μαθαίνει πώς αποκαθαίρεται. Όχι πώς καταργείται.

Τους λογισμούς διόρθωσον
Τας εννοίας κάθαρον

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"... θα ζητήσουν την ψήφο των ψηφοφόρων - εφόσον βέβαια η κάλπη δείξει ποσοστό αποχής (όχι λευκό) 85 με 90% - την άρνηση αποπληρωμής του χρέους και προσφυγή στην ευεργετική διάταξη του ΟΗΕ "

ΚΧ :
Θα ζητήσουν την ψήφο των ψηφοφόρων για να αρνηθούμε να πληρώσουμε τα χρέη προσφεύγοντας (ή επικαλούμενοι) στην ευεργετική διάταξη του ΟΗΕ περί επαχθούς χρέους

Ευχαριστώ για την επισήμανση

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν θέλει κανείς να ξεκάνει την Εκκλησία του Χριστού. π.χ. π.Ρωμανίδης και λοιποι ήταν οι πιο ορθόδοξοι θεολόγοι απο όλους. Διότι ήταν και είναι άνθρωποι του ησυχασμού (αν ξέρεις απο αυτόν τίποτα).

Άλλο θρησκεια άλλο εκκλησια

Ανώνυμος είπε...

ό,τι θρησκεία ό,τι και εκκλησία.Ό,τι εκκλησία, ό,τι και θρησκεία

δηλαδη κατ'εσε ότι Βουδδισμος ό,τι εκκλησια και ό,τι εκκλησία ό,τι και μουσουλμανισμος.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ορθόδοξοι θεολόγοι υπάρξαν πολλοί, αλλά μετά αποδείχθηκε ότι ήταν σκάρτοι (Άρειος, Νεστοριος, Ωριγένης κλπ.)

Άνθρωποι του ησυχασμού υπήρξαν πολλοί, ο αγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς ήταν μόνο ένας.

Πρέπει πρώτα να μάθουμε να λέμε και να εννοούμε το Σύμβολο της Πίστεως και μετά να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με τον Ησυχασμό.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το λογικό σου συμπέρασμα στερείται λογικής :

"ό,τι θρησκεία ό,τι και εκκλησία.Ό,τι εκκλησία, ό,τι και θρησκεία
δηλαδη κατ'ε σε ότι Βουδδισμος ό,τι εκκλησια και ό,τι εκκλησία ό,τι και μουσουλμανισμος"

Η μύγα δεν είναι ελέφαντας επειδή αμφότερα έχουν προβοσκίδα
Το καρπούζι δεν είναι πορτοκάλι επειδή αμφότερα έχουν φλούδα ή επειδή γενικότερα είναι φρούτα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Επ΄ ευκαιρία ιδού τι ανέγραψε ο συρμός :

"Θεολογικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία και τον προβάλλουν ως κάτι διαφορετικό από αυτή"

ΚΧ :

Καλύτερος τρόπος διαστροφής και υποστροφής του Χριστιανισμού σε αρχαϊκά και αρχέγονα υπερφυσικά (θεϊκά) πρότυπα είναι να λες και να γράφεις ότι ο "χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία". Απώτερος στόχος η μετατροπή και αναγωγή της εκκλησίας σε virtual reality (εικονική πραγματικότητα) του αρχαϊκού προτύπου.

Ο Χριστιανισμός είναι αποκεκαλυμμένη θρησκεία έκφραση και φανέρωση της οποίας είναι η εκκλησία. Το "έκφραση και φανέρωση" δέον να νοηθεί "έκφραση του αρρήτου και ακατάληπτου" και "φανέρωση του αοράτου".

Ανώνυμος είπε...

Οι παλαιοημερολογίτες σε έμαθαν να λες αυτές τις βλακείες περι θρησκείας;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αυτά με έμαθαν και προπαντός, να είμαι ευγενικός με τους συνομιλητές μου.

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία δεν είναι θρησκεία.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αν η εκκλησία δεν είναι θρησκεία, τότε και ο χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία, και μη υπαρχούσης θρησκείας, δεν υπάρχει και θεός, δοθέντος ότι κάθε θρησκεία διαπραγματεύεται τα του θείου και του θεού.

Ορθώς λοιπόν αρχικά οι σκεπτικιστές (ή αγνωστικιστές) και αργότερα οι υπαρξιστές, είπαν ότι ο θεός δεν υπάρχει ή καμουφλαρισμένα, είπαν ότι ο θεός υπάρχει χωρίς να υπάρχει και μας έριξαν στη φαυλεπίφαυλη "αποφατική θεολογία" κατάλληλη προς αποβλάκωση των δήθεν σκεπτομένων - αγνωστικιστών ή σκεπτικιστών ή υπαρξιστών.

Τώρα οι νεοορθόδοξοι αλλάζουν το γνωστό τους "τροπάρι". Πρώτα έλεγαν ότι ο χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία, τώρα μας λένε η εκκλησία δεν είναι θρησκεία.

Και τι γίνεται δηλαδή μέσα στην εκκλησία; Μπορούν να μας πουν; Χώρος της θεία Λατρείας δεν είναι; Δεν τελεσιουργείται εντός το Μυστήριο της θείας Ευχαριστίας; Και τι είναι αυτό; Εκκλησιαστικό γεγονός, όπως λένε αυτοί, και όχι θρησκευτικό γεγονός, όπως λέμε εμείς; Που δεν διαχωρίζουμε το ένα από το άλλο;

Θέλουν οι ανόητοι να παράγουν θεολογία με αυτές τις αθεολόγητες ανοησίες. Και έβγαλαν τη συναφειακότητα (σχεσιολογία), την μεταπατερικότητα και πάσαν άλλην βλακότητα.

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία δεν είναι θρησκεια.
Δεν το καταλαβαίνεις παλαιοημερολογίτη;
Γιατί;
Για την μεταπατερική και συναφειακή πες ότι θέλεις, έχεις δίκαιο. Αλλά ο π. Ρωμανίδης που είπε το πρώτο δεν είχε σχέση με τους συναφειακομεταπατερικους.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Στο Σύμβολο της Πίστεως, ανώνυμε νεοημερολογίτη και νεοορθόδοξε, ομολογείς ότι πιστεύειες σε ένα Θεό ... "ορατών τε πάντων και αοράτων".

Το "ορατόν" του Θεού είναι η Εκκλησία
Το "αόρατον" του Θεού είναι η Θρησκεία

Σχηματικά ή φραστικά και το τονίζω πάλι, σχηματικά ή φραστικά
Την Εκκλησία τη βλέπεις και τη ζεις
Τον άγιο Θεό δεν τον βλέπεις και δεν τον ζεις

Συνεπώς, το αόρατον ποίημα του Θεου Πατρός δεν είναι κάποια αόρατη εκκλησία. Είναι η Μια Εκκλησία, όπως την ομολογούμε εν πίστει (: εν πνεύματι και αληθεία) στο Σύμβολο της Πίστεως και όλα τα περικλείει ο όρος : Θρησκεία.

Ο άνθρωπος είναι απόροια ενός εκ Θεού - δηλαδή θρησκευτικού - γεγονότος. Έργον Θεού είναι ο άνθρωπος. Εάν δι΄ εσέ και τους διδασκάλους σου, το δημιουργικό γεγονός (πράξη) της πλάσης του ανθρώπου δεν είναι θρησκευτικό, δήλον ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με τον άγιο Θεό, αλλά εκκλησιαστικό - εδώ σημείωσε ότι αυτός είναι ο λόγος που αναπτύχθηκε η σχεσιολογία ή "θεολογία της σχέσης" - τότε η εκκλησία σου αντί να σε οδηγεί στην αγιότητα, σε οδηγεί σε άλλα μονοπάτια, που αποκλείουν την οδό, την αλήθεια και τη ζωή. Και πρόσεξε τη σειρά : Προηγείται η οδός, ακολουθεί η αλήθεια και έπεται η ζωή.

Η Θρησκεία προηγείται, η Εκκλησία έπεται, η Ζωή αποκτάται. Σχηματικά, έστω, και αυτά μπορούμε να τα γράψουμε ως :
Η θρησκευτική οδός προηγείται
Η εκκλησιαστική αλήθεια ακολουθεί
Η πνευματοφόρος ζωή αποκτάται, εν Χριστώ και Πνέυματι αγίω άπαντα. Σχηματικά και αυτά, το επαναλαμβάνω.

Η Εκκλησία δεν οικοδομήθηκε για να καταργήσει τη Θρησκεία και ουδόλως με αφορά αν υπάρχουν και άλλες θρησκείες ή άλλες "εκκλησίες". Δεν με απασχολούν και δεν με ενδιαφέρουν. Για τη Θρησκεία μου (μας) μιλώ, για την Εκκλησία μου (μας) γράφω. Και αυτά (θρησκεία και εκκλησία) είναι του Παλαιού των ημερών, είναι Ορθόδοξα, και όχι νεοημερολογήτικα και νεοορθόδοξα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η Εκκλησία, ανώνυμε νεοημερολογίτη και νεοορθόδοξε, είναι όρος που εξειδικεύει τον γενικότερο όρο θρησκεία και μπορεί, η Εκκλησία, να προσλάβει ευρύτερες, παγκόσμιες και οικουμενικές διαστάσεις.
Όχι όμως κατά τα παπικά (πρωτείο και αλάθητο) πρότυπα, ούτε βέβαια κατά τα προτεσταντικά : Της δημοκρατικότητας, όπου όποιος θέλει φτιάχνει και από μια εκκλησία, χρηματοδοτούμενος από τραπεζίτες εννοείται.

Θα μου πεις, και σε τι διαφέρουν τα ορθόδοξα πρότυπα; Σε τίποτα, θα απαντούσα, έτσι όπως κατάντησαν την Ορθοδοξία οι ανάξιες κεφαλές της Ιεραρχίας και οι δυτικοί μιμητισμοί της ακαδημαϊκής μας θεολογίας. Εκκλησία της παγκόσμιας αγάπης είναι η παπική, εκκλησία των κοινωνικών σχέσεων η προτεσταντική, και εκκλησία της οικουμενιστικής "αγαπητικής σχέσης" η ορόδοξη. Βράσε όρυζα, όπως λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν πεις την παλαιοημερολογιτικη βλακεια σου δεν μπορεις ε;