Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ραβίνος Ζιλ Μπερνέμ : Με μιά απάτη προσπάθησα να γιατρέψω το τραύμα της αλήθειας

Η ελευθερία του προσώπου διδάσκει να θεραπεύουμε τα τραύματα της αλήθειας με το ψεύδος
Αφού διαβάσετε πρώτα αυτό :
Εν όψει της σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου την οποία προανήγγειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην Θρονική εορτή του Πατριαρχείου τον περασμένο Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα, με πρωτοβουλία ομάδας θεολόγων, επιστημονική ημερίδα με αντικείμενο την επερχόμενη σύγκληση της εν λόγω Συνόδου. Η εν λόγω Ημερίδα θα γίνει την Πέμπτη 11 Απριλίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα προβλήματα της Ορθοδοξίας ανά τον κόσμο, που θα απασχολήσουν την εν λόγω Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, έχουν καταχωριστεί σε έναν κατάλογο, ο οποίος έχει τροποποιηθεί σε κάποια σημεία του κατά τη διάρκεια των πενήντα περίπου χρόνων που προετοιμάζεται, καθώς προϊόντος του χρόνου ορισμένα από αυτά κρίθηκαν ότι έπρεπε να μπουν στο αρχείο και να μην συζητηθούν. Στον κατάλογο αυτόν έχουν παραμείνει:
α) η Ορθόδοξη Διασπορά,
β) το Αυτοκέφαλο και ο τρόπος ανακηρύξεώς του,
γ) το Αυτόνομο και ο τρόπος ανακηρύξεώς του,
δ) τα Δίπτυχα,
ε) το ζήτημα κοινού ημερολογίου,
στ) οι σχέσεις Ορθοδόξων Εκκλησιών προς τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο,
ζ) Ορθοδοξία και Οικουμενική Κίνηση, και
η) η συμβολή των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών για την επικράτηση των χριστιανικών ιδεωδών της ειρήνης, της ελευθερίας, της αδελφοσύνης και της αγάπης μεταξύ των λαών και άρση των φυλετικών διακρίσεων.
(*)

Έπειτα αυτό :
Ο Μεγάλος Ραβίνος της Γαλλίας Ζιλ Μπερνέμ απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τη θέση του μολονότι παραδέχτηκε ότι είναι ένοχος λογοκλοπής και ότι δεν έχει περάσει τις εξετάσεις για να αποκτήσει τη διδακτική επάρκεια στη φιλοσοφία, όπως ισχυριζόταν. Μιλώντας στο εβραϊκό ραδιόφωνο Shalom ο Μπερνέμ ομολόγησε ότι δεν πέρασε τις εξετάσεις, τη λεγόμενη «αγκρεγκασιόν», για να γίνει υφηγητής φιλοσοφικής, τερματίζοντας τη σιωπή του μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα. «Όταν πηγαίνετε σε κάποιο διαγωνισμό, αυτό μπορεί να γίνει και αυτό μου συνέβη: ενώ η επιτυχία ήταν σχεδόν σίγουρη, απέτυχα. Το γεγονός ότι δεν το διακήρυττα παντού αλλά άφησα να λένε ότι είμαι επιτυχών, μου επέτρεπε να καλύπτω ένα πολύ οδυνηρό τραύμα», υποστήριξε.(**)

Στο τέλος, αν ο χρόνος σας περισσεύει, διαβάστε και το παρακάτω :
Το σιωνιστικό ιερατείο σε συνεννόηση με το μασονικό αδελφάτο έδωσε επιτέλους την έγκριση στο όμορο κιβδηλοποιείο του Βοσπόρου να συγκαλέσει την από μακρού αναμενόμενη "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο". Θα με ρωτήσετε : Από πού κι ως πού "αγία" αυτή η σύνοδος; Άγνωστες οι βουλές του Κυρίου, απαντώ, αλλά γνωστές σε ιερατεία και αδελφάτα όπως τα αναφερθέντα. Οι έχοντες όμως νουν δεν πλανώνται. Αγία δεν θα είναι η ετοιμαζόμενη σύνοδος, μεγάλη όμως θα είναι. Όλοι οι ψεύτες και υποκριτές θα συναχθούν "πανορθοδόξως" (sic) για να συγκροτήσουν τη ληστρικώτατη σύνοδο που έγινε ποτέ και θα γνωρίσει "πανορθοδόξως" η Χριστιανοσύνη.


Όπως θα διαπιστώσατε, από τη θεματολογία που θα απασχολήσει αυτή τη ψευδοσύνοδο, τα ενδιαφέροντα είναι διοικητικής φύσεως, στο τέλος δε φαίνεται ξεκάθαρα ποιός είναι ο στόχος. Το με στοιχείο "η" τελευταίο θέμα: "η συμβολή των Ορθοδόξων Εκκλησιών για την επικράτηση των χριστιανικών ιδεωδών της ειρήνης, της ελευθερίας, της αδελφοσύνης και της αγάπης μεταξύ των λαών και άρση των φυλετικών διακρίσεων" μας τα λέει όλα.

Αυτά τους ενδιαφέρουν! Βλέπετε όμως πουθενά να γράφουν : Η συμβολή της Αληθείας για την επικράτηση της ειρήνης, της ελευθερίας και των άλλων χριστιανικών ιδεωδών ; Όσο το βλέπετε εσείς, άλλο τόσο το βλέπει και ο γράφων. Πάλι μας ζαλίζουν με την ειρήνη, την ελευθερία (σημ. ξέχασαν "του προσώπου"), την αδελφοσύνη (σημ. παρέλειψαν "τη σχέση") και βέβαια, δεν έμεινε εκτός ενδιαφερόντων "η άρση των φυλετικών διακρίσεων".

Μείζονα και υψίστης σπουδαιότητας θεολογικά ζητήματα πετάχτηκαν στο καλάθι με τα άχρηστα. Προφανώς, διότι κάποιοι υψηλά ιστάμενοι του ιερατείου και του αδελφάτου είναι όπως ο μεγάλος ραβίνος της Γαλλίας Ζιλ Μπερνέμ. Ο οποίος μας είπε με απλά λόγια ότι με ένα ψέμα, προσπαθούσε να γιατρέψει το τραύμα της αληθείας : "Το γεγονός ότι δεν το διακήρυττα (σ.σ. την απάτη) παντού, αλλά άφησα να λένε ότι είμαι επιτυχών, μου επέτρεπε να καλύπτω ένα πολύ οδυνηρό τραύμα"! Πλήρης η διαστροφή, τέλεια η κακοποίηση, αθώωση του επαίσχυντου ψεύδους. Ιδού, το ... ίνα τι :

  ἀπεκρίθησαν καὶ εἶπον αὐτῷ· ὁ πατὴρ ἡμῶν ᾿Αβραάμ ἐστι. λέγει αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς· εἰ τέκνα τοῦ ᾿Αβραὰμ ἦτε, τὰ ἔργα τοῦ ᾿Αβραὰμ ἐποιεῖτε. νῦν δὲ ζητεῖτέ με ἀποκτεῖναι, ἄνθρωπον ὃς τὴν ἀλήθειαν ὑμῖν λελάληκα, ἣν ἤκουσα παρὰ τοῦ Θεοῦ· τοῦτο ᾿Αβραὰμ οὐκ ἐποίησεν. ὑμεῖς ποιεῖτε τὰ ἔργα τοῦ πατρὸς ὑμῶν. εἶπον οὖν αὐτῷ· ἡμεῖς ἐκ πορνείας οὐ γεγεννήμεθα· ἕνα πατέρα ἔχομεν, τὸν Θεόν. εἶπεν οὖν αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς· εἰ ὁ Θεὸς πατὴρ ὑμῶν ἦν, ἠγαπᾶτε ἂν ἐμέ· ἐγὼ γὰρ ἐκ τοῦ Θεοῦ ἐξῆλθον καὶ ἥκω· οὐδὲ γὰρ ἀπ' ἐμαυτοῦ ἐλήλυθα, ἀλλ' ἐκεῖνός με ἀπέστειλε. διατί τὴν λαλιὰν τὴν ἐμὴν οὐ γινώσκετε; ὅτι οὐ δύνασθε ἀκούειν τὸν λόγον τὸν ἐμόν. ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ' ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ. ἐγὼ δὲ ὅτι τὴν ἀλήθειαν λέγω, οὐ πιστεύετέ μοι. τίς ἐξ ὑμῶν ἐλέγχει με περὶ ἁμαρτίας; εἰ δὲ ἀλήθειαν λέγω, διατί ὑμεῖς οὐ πιστεύετέ μοι; ὁ ὢν ἐκ τοῦ Θεοῦ τὰ ρήματα τοῦ Θεοῦ ἀκούει· διὰ τοῦτο ὑμεῖς οὐκ ἀκούετε, ὅτι ἐκ τοῦ Θεοῦ οὐκ ἐστέ.

Τελικά, όλοι αυτοί που θα συμμετάσχουν στη ετοιμαζόμενη πανληστρική ορθόδοξη σύνοδο ποιοι και τι λογής θα είναι; Θα είναι εκ Θεού, ώστε να ακούσουν τα ρήματα του Θεού, ή μήπως θα είναι ομόφρονες του ψευδοφιλόσοφου μεγάλου ραβίνου Ζιλ Μπερνέμ; Ο οποίος διδάσκει να θεραπεύουμε το τραύμα της αλήθειας με ανομολόγητα ψεύδη. Αισιόδοξοι, μάλλον, δεν πρέπει να είμαστε, μάθαμε αρκετά καλά την "ελευθερία του προσώπου". Αντί να μας γιατρεύει η αλήθεια, το υποκριτικό ιερατείο σε συνεργασία με το μασονικό αδελφάτο αντιστρέφει τα πράγματα. Το ψεύδος, λέει, μας θεραπεύει και όλοι βουτήξαμε στα καζάνια της ψευτιάς, της απάτης, της υποκρισίας.

Υστερόγραφο
Υπάρχει και συνέχεια εδώ  http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/04/blog-post_12.html

(*)  http://amethystosbooks.blogspot.gr/2013/04/11_9.html
(**)  http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9942.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: