Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Σύγχρονες αγιοκατατάξεις

Από το ιστολόγιο Orthodox Voice http://orthodox-voice.blogspot.gr/2013/04/o-k_23.html

O Kοσμάς :

2. Βασικό στοιχείο που πρέπει επίσης ιδιαίτερα να προσέχουμε εμείς οι πιστοί, είναι οι άγιοι που τιμάμε να είναι Ορθόδοξοι. Τονίζουμε αυτό, γιατί στις έσχατες μέρες μας θα προβάλλονται ως άγιοι, άτομα, που δεν θα είναι Ορθόδοξοι.
Η φοβερή αίρεση του Οικουμενισμού, που μαστίζει σήμερα τους πιστούς, δεν προσπαθεί να νοθεύσει μόνο τις αλήθειες της πίστης μας, αλλά και το Ορθόδοξο αγιολόγιο της Εκκλησίας. Κι’ αυτό, αν το πετύχει είναι μέγιστο κατόρθωμα του διαβόλου, γιατί οι άγιοι είναι οι απλανείς οδηγοί στη σωτηρία μας. Αν πιστεύουμε, ό,τι πίστευαν και εκείνοι, και αν πράττουμε ό,τι έπρατταν και εκείνοι, τότε θα αποκτήσουμε και εμείς τον Παράδεισο.
Για να μη μακρύνω τον λόγο, θα επισημάνω μόνο τούτο. Πολύ φοβάμαι, ότι σήμερα «αγιοποιούνται» πρόσωπα, τα οποία σπάνια, ή καθόλου δεν είναι Ορθόδοξα, ή στην καλύτερη περίπτωση δεν μιλάνε για την ορθή πίστη, ως απαραίτητο όρο της σωτηρίας των ανθρώπων. Και το ακόμη χειρότερο, για να εξουδετερώσουν την διδασκαλία των αγίων Πατέρων, οι οποίοι εντέλλονται την παύση της «κοινωνίας» των πιστών με τους αιρετικούς επισκόπους, ή με όσους «κοινωνούν» με αιρετικούς επισκόπους, διδάσκουν τ’ αντίθετα!
Αυτό γίνεται όχι μόνο με τα όσα είπαν εν ζωή, ή τα όσα οι βιογράφοι τους βάζουν στο στόμα τους, ότι δήθεν είπαν, αλλά και απ’ το γεγονός, ότι οι ίδιοι είχαν «κοινωνία» με αιρετικούς επισκόπους, ή «κοινωνούσαν» με όσους είχαν «κοινωνία» με αιρετικούς επισκόπους! Στώμεν καλώς!

5 σχόλια:

Bellou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ναι, υπάρχει. Είναι ο παπά Νικόλας Πλανάς, του οποίου η αγιοποίηση έγινε το 1991-92 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τον οσιακό βίο του αγίου συνέγραψε η Μοναχή Μάρθα (*), κατά κόσμον Ουρανία Παπαδοπούλου. Το σπίτι της ήταν απέναντι από το δικό μου. Την γνώριζα από παιδί και, φοιτητής της Ιατρικής, την επισκεπτόμουν για τα μικρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Με βοήθησε σημαντικά σε άλλα θέματα.

(*) http://iereasanatolikisekklisias.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1.html

και στη φωτογραφία

http://kyprianoscy.blogspot.gr/2012/03/blog-post_369.html

η Μοναχή Μάρθα το έτος 1965, όταν κυκλφόρησε το βιβλίο της με τίτλο : "Ο παπά Νικόλας Πλανάς, ο απλοϊκός ποιμήν των απλών προβάτων". Η βιογράφος ήταν με το Παλαιό ημερολόγιο.

Bellou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Bellou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"... θα γίνει αποδεκτή
η αγιοποίηση του από τους ακολουθούντες το πάτριο ημερολόγιον ;;;"

KX
Όχι βέβαια! Άσε, όμως, να δούμε αν θα κάνει αυτή την κίνηση ο οικουμενικός. Άλλωστε, ακόμη δεν πρόλαβε καλά-καλά να πεθάνει.