Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ο ραβίνος Ζιλ Μπερνέμ και η νόσος του ψεύδους.

Η ασυγχώρητη βλασφημία κατά του αγίου Πνεύματος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση

Ώστε, λοιπόν, η αλήθεια τραυματίζει; Ασφαλώς, ναι, τραυματίζει. Το ομολόγησε ο μεγάλος ραβίνος της Γαλλίας Ζιλ Μπερνέμ, το ομολογούν όμως και άλλοι με διαφορετικό τρόπο. Αυτοί, υποκριτικότεροι και δολιότεροι του ραβίνου Μπερνέμ, το λένε με χαριτωμένα λογάκια, ώστε να μη φαίνεται η θεολογική πλάνη τους. Αποκαλούν "θείο δώρο" (*) τις αιρέσεις και χάριτας, μας λένε, οφείλουμε στον Ιούδα. Η ασυγχώρητη βλασφημία κατά του αγίου Πνεύματος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση - τώρα έχει κορυφωθεί - εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια.

Δεν μας λένε όμως οι βλάσφημοι ποιοι τραυματίζονται από την αλήθεια. Τραυματίζονται οι ψευδόμενοι και την ομολογούν οι ιαθέντες. Όσοι ταπεινά ζήτησαν συγγνώμη γίνονται μάρτυρες της αλήθειας και παραμένουν πλέον απρόσβλητοι του ψεύδους. Το αρχικό τραύμα έχει κλείσει, η αλήθεια το έχει θεραπεύσει.

Αλλά τι γίνεται με τους άλλους, τους ομόφρονες και ομόπιστους (ανεξαρτήτως δόγματος) με τον μεγάλο ραβίνο Μπερνέμ; Δεν γίνεται τίποτα, απαντώ. Εξακολουθούν να ζουν, να βιώνουν το τραύμα που τους προκλήθηκε, επικαλούμενοι σοφίσματα τύπου (από τον ραβίνο πάλι) "δεν διακήρυττα το ψέμα παντού, αλλά άφησα να λένε ότι είμαι επιτυχών, επειδή μου επέτρεπε το ψέμα να καλύπτω ένα πολύ οδυνηρό τραύμα". Εννοείται, το εκ της αληθείας τραύμα το οποίο δεν θέλησε να ομολογήσει ο μεγάλος Ραβίνος της Γαλλίας.

Σημειώνουμε ότι ο κύριος αυτός εκλέχθηκε στην αρχιραβινία της Γαλλίας χωρίς να έχει τα εκ των προβλεπόμενων κανονισμών απαιτούμενα - και μη πλαστογραφημένα όπως τα δικά του -  προσόντα. Και ακόμη, αφού ανακαλύφθηκε η απάτη που είχε κάνει, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Πολύ καλά κάνει, συμπληρώνουμε. Σε θεό του ψεύδους πιστεύει, αυτόν εκπροσωπεί ο μεγάλος ραβίνος και μεγάλος φιλόσοφος, επομένως γιατί να παραιτηθεί;

Τι σημαίνουν αυτά; Ότι το ψέμα, η απάτη, η υποκρισία, δρουν σαν καταπραϋντικά, κάτι σαν επουλωτικά των τραυμάτων, τα οποία προκαλεί η αλήθεια. Έτσι, το ψέμα διαιωνίζεται και πλέον κυριαρχεί, αφού εκτός άλλων έχει και θεραπευτικές ιδιότητες! Η αλήθεια διώκεται, διότι, απλά, το ιερατείο του κ. Μπερνέμ και των άλλων (...) συμφωνούν σε όλα : Η αλήθεια δεν υπάρχει ή, αν υπάρχει, βρίσκεται υπό την μορφή αιχμηρών ψηφίδων!! Η αλήθεια μας τραυματίζει, το ψέμα μας θεραπεύει, διδάσκει εδώ και αιώνες το ιερατείο της υποκρισίας και επιμένει σ΄ αυτό.

Ωστόσο, στο παρελθόν και για ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα οι αντιλήψεις των ανθρώπων ήταν τελείως διαφορετικές. Διότι τους έγινε συνείδηση πως η αλήθεια τραυματίζει τον ψευδόμενο άνθρωπο. Όχι τον αληθεύοντα. Αντιλήφθηκαν ότι ήταν ευπαθείς και επιρρεπείς στις προσβολές της νόσου του ψεύδους, και, το επόμενο που όφειλαν να πράξουν, ήταν να αναζητήσουν το φάρμακο της αλήθειας. Οπωσδήποτε και τον ιατρό.

Αμφότερα ήταν τότε, και είναι ακόμη, διαθέσιμα, μάλιστα προσφέρονται δωρεάν. Ίσως, το μόνο που θα  ζητηθεί είναι ένα δάκρυ στην άκρη των ματιών, ένας αλάλητος στεναγμός, η επίγνωση της άκρας ταπείνωσης. Φυσικά δεν μας διαφεύγει ότι  η κατάσταση έχει σήμερα αλλάξει. Δεν είναι όπως την περιγράφει η συναισθηματική ατεχνία του γράφοντος. Ο αποτυχών στη φιλοσοφική "aggrecation" μεγάλος ραβίνος της Γαλλίας κ. Ζιλ Μπερνέμ σε συνεργασία με άλλους (...) έκοψαν και έραψαν τον κόσμο του νοσογόνου ψεύδους στα δικά τους μέτρα, στο δικό τους θεό, και αυτοί διαμορφώνουν το σημερινό θεραπευτικό status : Η αλήθεια μας τραυματίζει, το ψεύδος μας θεραπεύει!

Υστερόγραφο
Το πρώτο μέρος εδώ  http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/04/blog-post_11.html

(*) http://kyprianoscy.blogspot.gr/2009/12/blog-post_03.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: