Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Περί τον τόπον παρόρασις


Όταν χάνονται οι άγιοι σε ένα τόπο, τότε ο τόπος αυτός γίνεται σπήλαιο ληστών και άντρο δαιμονίων.

"οὐ διὰ τὸν τόπον τὸ ἔθνος, ἀλλὰ διὰ τὸ ἔθνος τὸν τόπον ὁ Κύριος ἐξελέξατο" 2Μκ. ε΄ 19

Τί λέει αυτό; Ότι δεν είναι ο τόπος, η γή, που αγιάζει (κάνει άγιο) τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος αγιάζει τον τόπο και αν ο τόπος στερείται αγίων, τότε ...


"... ἀσεβεῖν γὰρ εἰς τοὺς θείους νόμους οὐ ῥᾴδιον, ἀλλὰ ταῦτα ὁ ἀκόλουθος καιρὸς δηλώσει"

"... καὶ ἐμετεωρίζετο τὴν διάνοιαν ὁ Ἀντίοχος, οὐ συνορῶν ὅτι διὰ τὰς ἁμαρτίας τῶν τὴν πόλιν οἰκούντων ἀπώργισται βραχέως ὁ Δεσπότης, διὸ γέγονε περὶ τὸν τόπον παρόρασις" (Μακκαβαίων 2)

Υστερόγραφο

Οι αμαρτίες "τῶν τὴν πόλιν οἰκούντων" δεν είναι άμοιρες των ηγουμένων της πόλεως ή του τόπου. Από αυτούς ξεκινά το κακό.

3 σχόλια:

Silver είπε...

@Οι αμαρτίες "τῶν τὴν πόλιν οἰκούντων" δεν είναι άμοιρες των ηγουμένων της πόλεως ή του τόπου. Από αυτούς ξεκινά το κακό.



Εὰν δὲ εὑρεθῶσιν ἐκεῖ δέκα; καὶ εἶπεν· οὐ μὴ ἀπολέσω (την ελληνίδα γην) ἕνεκεν τῶν δέκα....

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος έγραψε σε άλλη ιστοσελίδα, όπου και αναρτήθηκε το παρόν άρθρο, το εξής :

"Βρε λες τελικά να υπάρχει Θεός; ... και να είναι ρουζ κομμουνιστής;"

ΚΧ :
Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι αμερικανο-κομμουνιστές και οι συνάδελφοί τους οι ευρωπαιο-κομμουνιστές. Η καλύτερη μέθοδος να μας αφήσει ήσυχους ο θεός για να κάνουμε τη δουλειά μας, αυτή που θα μας επιβάλουν οι σιωνιστές, είναι να ντύσουμε με το σφυροδρέπανο - τώρα αυτό ξεχάστηκε, ο σοσιαλισμός σήκωσε τα πράσινα "μπαϊράκια" - το Χριστό και την εκκλησία. Όλα τα άλλα θα έρθουν σιγά-σιγά. Η θεολογία θα καλύπτει την επιστήμη (τεχνολογία) και όλοι θα καθόμαστε φρόνιμα. Η πολιτική ορθότητα παρέα με τη θρησκευτική, έχοντας και την συντροφιά του πανεπιστημιακού κατεστημένου, θα μας οδηγεί σε πελάγη πράσινης ευτυχίας.

Εν τω μεταξύ, πρέπει με αμείωτη ένταση να συνεχίσουμε να μουτζουρώνουμε τους τοίχους με συνθήματα antifa και αντιρατσιστικές αφίσες. Υπάρχει ανεργία.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος έγραψε ...
"Χωρίς σταύρωση ανάσταση δεν θα δούμε"

ΚΧ ...
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, ο Χριστός σταυρώθηκε για να ανασταυρώνεται αιωνίως και μάλιστα στον φερόμενο χριστιανικό κόσμο; Η ανάμνηση του Μυστικού Δείπνου, όπως και τα σεπτά και ΄Αγια Πάθη, γίνονται για την προδοσία του Ιούδα ή για να έχουμε ένα σταθερό σημείο αναφοράς προς αποφυγή παρομοίων δολοφονικών και ανθρωποκτόνων τάσεων που όλοι κρύβουμε;

Εξηγήσου μας, σε παρακαλώ.

Ανώνυμος απάντησε ...
Ο λόγος που σταυρώθηκε ο Χριστός, ήταν για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του κόσμου. Οι δικές μας αμαρτίες σήμερα είναι καρφιά στο σώμα του, γιατί ακυρώνουν την Άγια θυσία Του. Αν ο "χριστιανικός κόσμος" εκτιμούσε τη διδασκαλία Του και την ευκαιρία που μας έδωσε, δε θα Τον σταυρώναμε καθημερινά.
Όσο για τη δική μας σταύρωση, είναι η κατανόηση και άρση των δικών μας λαθών, για να αξίζουμε ανάσταση.

ΚΧ ...
Ουδείς αντιλέγει ότι "ο λόγος που σταυρώθηκε ο Χριστός, ήταν για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του κόσμου". Τη σημερινή, και τωρινή, ανασταύρωση της πατρίδας μας στο σύνολό της δεν καταλαβαίνω. Είναι ή δεν είναι Ορθόδοξη; Τα φαινόμενα λένε ότι είναι, αλλά η πραγματικότητα δείχνει ότι, μάλλον, δεν είναι. Εξ ου και η ανασταύρωση, αφού η άρχουσα ηγεσία των εκκλησιαστικών και των πολιτικών, άλλα λέγει και τα αντίθετα ποιεί (λέγουσι γαρ, και ου ποιούσι).

Σημ. Ο ανωτέρω διάλογος από την ιστοσελίδα http://kostasxan.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2863.html