Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Σωφρονίζειν δια φόνου


Νεώτερη επεξεργασία : Βλέπε Σχόλια

Ο αλβανός ιλία καρέλι ήταν ένας έγκλειστος βαρυποινίτης φυλακών, ή σωφρονιστικού καταστήματος, καταδικασμένος για φόνο και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Εντός της φυλακής, ή σωφρονιστικού καταστήματος,  έσφαξε ένα φύλακα - σωφρονιστικό υπάλληλο - με λαμαρίνα. Την είχε κάνει μαχαίρι και του έκοψε το λαιμό. Αιτία ; Δεν τον άφησαν να πάει να δει την άρρωστη , και ετοιμοθάνατη, αλβανίδα μάνα του. Δεν είναι τολμηρό να υποθέσουμε, μετά από τόσους φόνους που είχε κάνει, ότι η ασθενής μάνα του ιλία καρέλι γλύτωσε. Δεν πήγε από το χέρι του γιού της, άλλος την πλήρωσε ( σημ. βλέπε την κινηματογραφική ταινία του γιλμάζ γκιουνέι "Το κοπάδι" ).

Μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή για σωφρονισμό, και εκεί τον βρήκε ο θάνατος. Ο ιατροδικαστής είπε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από κακώσεις συνεπεία βασανισμού, οι αρμόδιοι φορείς δήλωσαν ότι θα ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση, θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, επειδή «πρόκειται για βάναυσες, απάνθρωπες και αποτρόπαιες πράξεις κρατικών υπαλλήλων που προσβάλλουν την έννοια του κράτους δικαίου και την οφειλόμενη προστασία της ανθρώπινης ζωής. Τέτοιες συμπεριφορές βγαλμένες από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ιστορίας λαμβάνουν την απάντησή τους από την ελληνική Δικαιοσύνη και την Πολιτεία» (sic).

Ο έγκλειστος προς σωφρονισμό, καταδικασμένος για φόνο, ιλία καρέλι, κηδεύτηκε με τιμές ήρωα στην πατρίδα του. Στην Ελλάδα αρχίζει η έρευνα γι΄ αυτούς που ευθύνονται. Οφείλουμε να αποδείξουμε διεθνώς ότι σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υπογραφές που έχουμε βάλει, «ο νόμος θα εφαρμοστεί υποδειγματικά και κατά παντός υπευθύνου» (sic).

Δεν ξέρω όμως κατά πόσον στους νόμους υπάρχει σχετική πρόβλεψη, όταν ένας εγκληματίας κρατούμενος προς επανένταξη και σωφρονισμό, καταδικασμένος για φόνο, ή φόνους, και άλλες κακουργηματικές πράξεις, παραδίδει μαθήματα σωφρονισμού δια φόνου. Διότι, φαίνεται, αυτό έμαθε ο φυλακισμένος του καταστήματος - οι φυλακές λέγονται πλέον καταστήματα - και έσφαξε τον υπάλληλο των φυλακών. Δεν γνωρίζω, επίσης, ποιες συμπεριφορές είναι «βγαλμένες από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ιστορίας» (sic) ; Αυτή του φονιά ή αυτή των φυλάκων ; Και τέλος, δεν γνωρίζω τι προβλέπουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, άρα και οι δικοί μας που τα υπέγραψαν, όταν το δικαίωμα του "σωφρονίζειν δια φόνου" σε προστατεύει, αν είσαι κρατούμενος και φονιάς εντός φυλακής, αλλά σε καταδικάζει, όταν είσαι φύλακας και υπάλληλος ενός αδίστακτου εγκληματία.

Τι είδους Δίκαιο, και οι συναφείς Νόμοι, είναι αυτό που έχουμε και πώς πρακτικά εφαρμόζεται (δικαιοσύνη) χάριν της κοινωνικής επανένταξης στυγερών δολοφόνων ; Ποιο δικαίωμα παραδίδουν οι προς κοινωνική επανένταξη εγκληματίες, όταν σφάζουν τους φύλακες, και ποιο οι υπάλληλοι των σωφρονιστικών φυλακών, όταν μας απαλλάσσουν από δάσκαλους και μαθήματα όπως αυτό του ιλία καρέλι ; Τι είδους «υποδειγματικοί νόμοι» δικάζουν τους φονιάδες και θα καταδικάσουν - είναι βέβαιο - τους φύλακες ;

5 σχόλια:

Αριστείδης είπε...

Γιατρέ μου τα είπες όλα. Με μια μικρή, τοσοδούλα λέξη: sic. Αυτό είναι το θέμα. Σικάτη αντιμετώπιση του χειρότερου παραπτώματος, της μεγαλύτερης αμαρτίας: της αφαίρεσης ανθρώπινης ζωής. Σικ ο θάνατος, σικ ο φόνος, σικ ο σωφρονισμός, σικ η επανένταξη. προβλέπω λοιπόν να γίνει σικ και η αυτοδικία, σικ και η επάνοδος όλων μας πια στο επίπεδο του ζώου...

δάσκαλος είπε...

Βεβαίως υπάρχει και το ενδεχόμενο η αιτία που ο ισοβίτης έσφαξε τον φύλακα να μην ήταν ότι δεν τον άφησαν να δει τη μάνα του (όπως είπαν οι παντογνώστες των ΜΜΕ), αλλά το να μην άντεχε άλλο τα βασανιστήρια, αφού κατά κοινή παραδοχή των άλλων κρατουμένων ο φύλακας ήταν βασανιστής. Το αληθινό πρόβλημα όμως είναι όταν όλες οι απάνθρωπες πράξεις, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από Έλληνες και Αλβανούς εθνικιστές αντίστοιχα, για να προβάλλει ο καθένας την... ανωτερότητα της έθνους του και την κατωτερότητα του άλλου. Το σίγουρο είναι πάντως πως δεν υπάρχει κανένας σωφρονισμός του ανθρώπου μακριά από τον Θεό, είτε εντός, είτε εκτός φυλακών...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αυτοδικία υπάρχει, όταν οι νόμοι συντάσσονται με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι άνθρωποι καλούνται να δείξουν "σεβασμό στη δικαιοσύνη", δηλαδή σε νόμους και δίκαιο ανθρώπινης έμπνευσης. Ο θεός καταργείται, το συμφέρον κυριαρχεί (Ιράκ, Σερβία, Συρία. Ελλάδα καταστρέφονται) και εντελώς απουσιάζει το, τι σημαίνει σεβασμός.

Με αυτή την έννοια, ο σεβασμός στο " σωφρονείν δια φόνου" είναι με άλλες λέξεις το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού", τον οποίο πρώτος έκανε πράξη ο εγκληματίας - προηγούνται πολλοί άλλοι βέβαια - και νομοτελειακά εφάρμοσαν οι φύλακες.

Αυτή τη σωφροσύνη καλλιεργεί το δίκαιο και οι νόμοι των Δυτικών, αγνοώντας και διαστρέφοντας πλήρως το : " 3 ... μὴ ὑπερφρονεῖν παρ᾿ ὃ δεῖ φρονεῖν, ἀλλὰ φρονεῖν εἰς τὸ σωφρονεῖν " (Ρμ. ιβ΄.). Η υπερφροσύνη της Δύσης, στηριζόμενη άλλοτε σε υπερσύγχρονα όπλα και άλλοτε σε οικονομικά τοιαύτα, τέτοια μαθήματα (σιωνιστικής) σωφροσύνης παραδίδει. Για να έρχονται ύστερα οι ημέτεροι, να μας λένε "για βάναυσες, απάνθρωπες και αποτρόπαιες πράξεις κρατικών υπαλλήλων, που προσβάλλουν την έννοια του κράτους δικαίου" και ότι "τέτοιες συμπεριφορές (είναι) βγαλμένες από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ιστορίας".

Και πώς να μην είναι ; Το "καμουφλαρισμένο" δίκαιο και οι νόμοι προς τον "σεβασμό στη δικαιοσύνη", οδηγούν αναπόδραστα στα αδιέξοδα όπου αυτά τα ίδια δημιουργούν. Ισλαμοφασίστες και ναζιστικά κατάλοιπα, επιτηδείως επεξεργασμένα, δηλαδή δημοκρατικά, αποδεικνύουν το αληθές του λόγου.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

δάσκαλος : κατά κοινή παραδοχή των άλλων κρατουμένων ο φύλακας ήταν βασανιστής

κυπριανός : Δεν θα περίμενα να πουν κάτι άλλο οι φυλακισμένοι. Στερούνται της ελευθερίας (: δημοκρατικό δικαίωμα) οπότε κάθε φύλακας είναι βασανιστής.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητοί σχολιαστές, δάσκαλος και Αριστείδης, δεν ξέρω αν άφησα κάποια εκκρεμότητα, για την οποία κάτι ακόμη οφείλω να προσθέσω. Ζούμε σε εποχές, όπου κυριαρχούν αρχαϊκά πρότυπα σε βελτιωμένη (προοδευτική) έκδοση. Τροφοδότης- σπόνσορας, ο σιωνισμός και οι μισθωτοί εκλεγμένοι υπηρέτες Και μην ξεχνάτε "οιαδήτις πόλωσις μεταξύ τοπικού και παγκόσμιου επιφέρει αλλοίωσιν του ορθδόξου φρονήματος". Θα πρέπει, όπως αντιλαμβάνεστε, να γίνουμε όλοι σιωνιστές, αν δεν θέλουμε να πάθουμε τα του Ιράκ, της Σερβίας, της Συρίας, της Λιβύης, της Ουκρανίας, ή της μετακατοχικής Ελλάδας. Καταλάβατε ;