Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Όταν οι λέξεις χάνουν το νόημα


Διαβάσαμε : 
«Τὸ νὰ κηρύττεται ὅτι τὸ σχίσμα ἤρθη (ἐννοεῖ μὲ τὴν ἄρση τῶν ἀναθεμάτων ἀπὸ τοὺς Ἀθηναγόρα καὶ Παῦλο ΣΤ΄) καὶ δὲν ­ἐπακολουθεῖ εὐθὺς ἡ παροχὴ τοῦ Κοινοῦ Ποτηρίου ἀ­­ποτελεῖ προφανῆ ἀντίφασιν καὶ ἐξόφθαλμον ἐμπαιγμόν». (*)

κχ
Φυσικά, εμπαιγμός ήταν η άρση των αναθεμάτων, χωρίς να ακολουθήσει το Κοινό Ποτήριο. Ήταν όμως και άκομψη, θα λέγαμε, εφόσον η (παπική) ενότητα βρισκόταν ακόμη στο στάδιο επεξεργασίας της (1960) και η (αγγλικανική) σχέση πρόβαλλε σαν ικανός ανταγωνιστής και αντίπαλος.

Η παπική δολιότης, την οποία στήριξε και στηρίζει το Φανάρι με τον Αθηναγόρα και τους διαδόχους του, είχε άλλα κατά νούν όσον αφορά στο Κοινό Ποτήριο. Αυτό ήταν η ενότητα. Πρώτα θα μιλάμε διαρκώς για ενότητα (σημ. οι θεολογικοί διάλογοι γίνονται με αυτό το σκοπό) και η ένωση θα έρθει από μόνη της. Τα ορθόδοξα αντανακλαστικά θα αμβλυνθούν - έχει ήδη γίνει - και η ένωση θα πέσει "σαν ώριμο φρούτο".

Το είχε δηλώσει, άλλωστε, ο Αθηναγόρας : "Η ένωση προϋποθέτει δογματική ρύθμιση", είχε πει, και τη δογματική ρύθμιση, όσοι δεν το κατάλαβαν, ανέλαβε να την κάνει η ενότητα με τη σχετική "θεολογία", που άρχισε να καλλιεργείται.

Από το άλλο στρατόπεδο, το στρατόπεδο του αγγλικανισμού (προτεσταντισμού), προτιμήθηκε αντί της ενότητας η λέξη σχέση και η αναπτυχθείσα παρεμφερής "θεολογία" (σχεσιολογία). Μετεξελίχθηκε στην "θεολογία" της συνάφειας. 

Για την Ορθοδοξία, την όντως Θεολογία, παρέμεινε και παραμένει ο τίτλος της "ζηλωτικής" θεολογίας, άνευ όμως "ζήλου επιγνώσεως" των εκφραστών της. Η νεοορθοδοξία νίκησε, οι λέξεις έχασαν το νόημα, το πλοίο βούλιξε στο λιμάνι.

(*)  http://aktines.blogspot.gr/2014/06/blog-post_4598.html

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

sotirio5 Ιουνίου 2014 - 10:18 π.μ.

Σε γενικές γραμμές δεν αφίσταται της αληθείας το σχόλιο του κ Κyprianos Christodoulides για την χρήση τεχνικών και στρατηγικών για τον έλεγχο των αντιδράσεων του ποιμνίου και την χειραγώγηση του .Θα αναγνωρίσουμε πολλες τεχνικές αν ρίξουμε μια ματιά εδω
http://www.hellas-now.com/2014/06/blog-post_3.html "Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, Νόαμ Τσόμσκι, αναλύει τις δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. - See more at: http://www.hellas-now.com/2014/06/blog-post_3.html#sthash.HbnlTODe.9LnEexjq.dpuf , ή σε ανάλογα κείμενα .

Θα ήθελα να σημειώσω τις αλαλαγές στους συσχετισμούς στο σώμα των επισκόπων καθηγητών θεολογίας ηγουμένων μονών κτλ όπου προώθησαν είτε μασόνους είτε πρόσωπα που ένεκα "ποινικού μητρώου " μπορούν να ελέγχουν 100%.

Η άνωθεν επιβολή στηρίζεται σε μία πυραμίδα " πνευματικής υπακοής - πνευματικής εξάρτησης " και πραξικοπηματικά περνούν "άνωθεν" τις προαποφασισμένες αλλαγές.

Το παλαιοημερολογιτικό σχίσμα είναι δουλειά των μασόνων σε μιά τεχνική διαίρει και βασίλευε που χρησιμοποίησαν τα "ενδογενή ανακλαστικά " για να δημιουργήσουν ένα δεύτερο δικό τους πόλο . Οτι ξεφύγει απο την Σκύλα του οικουμενισμού να να το αρπά η Χάρυβδη του σχισματικού παλαιοημερολογιτισμού .

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ Sotirio,

Αν ασχοληθείς λίγο περισσότερο με το λεγόμενο "παλαιοημερολογητικό", θα καταλάβεις ποιοι έκαναν το σχίσμα. Οι μασόνοι μπορεί να ήταν οι εισηγητές - ουσιαστικά ήταν ο πάπας και ο αγγλικανισμός, τα ανέκαθεν αντιμαχόμενα στρατόπεδα - οι αποδέκτες, όμως, της εισηγήσεως ήταν όλοι όσοι είχαν προετοιμασθεί με "τις αλαλαγές στους συσχετισμούς στο σώμα των επισκόπων, καθηγητών θεολογίας, ηγουμένων μονών κτλ., όπου προώθησαν είτε μασόνους είτε πρόσωπα, τα οποία ένεκα "ποινικού μητρώου " μπορούσαν να ελέγχουν 100%", όπως γράφεις.

Σχίσμα δεν έκαναν οι παλαιοημερολογίτες, όπως δεν έκαναν και οι προτεστάντες, αφού είχε ήδη προηγηθεί και εδραιωθεί η παπική αυθαιρεσία, η οποία μονίμως μας χαρακτηρίζει - τώρα με ήπια γλώσσα - έλλειμμα πίστεως το λέει - αιρετικούς. Όταν παγιωθεί ένα σχίσμα, αποτέλεσμα είναι ο κατακερματισμός του σώματος της Εκκλησίας. Αυτό το γνώριζε ο πάπας, οι μασόνοι και οι σιωνιστές, εξέσουσα θέση των οποίων κατέχει ο αγγλικανισμός και οι αγγλικανοί. Αυτοί επεξεργάστηκαν τελειότερα τον παπισμό και έστησαν το λεγόμενο British Empire με τη σημερινή μορφή της, οικονομικής κυρίως, Pax Americana. Το British Empire καθιερώθηκε με τα United Kingdoms, η Pax Americana με τα United Nations και την ψευδεπίγραφη Democracy του αποκαλούμενου Free World. Και όλα αυτά, εν ονόματι κάποιου ολοκαυτώματος, ή Ολοκαυτώματος, κατά πλαστογραφίαν των Μαρτύρων της Χριστιανοσύνης.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τα ανωτέρω δυο σχόλια από http://apotixisi.blogspot.gr/2014/06/blog-post_3.html