Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Μικρές νεο-εορτολογικές αταξίες


Διαβάσαμε :
ΒΑΣΕΙ πάντοτε της αταξίας μας αυτής, της Νηστειολογικής, (σ.σ. νεοορθόδοξης) και άλλα, ΣΧΙΣΑΤΕ (σ.σ. εσείς οι παλαιοημερολογίτες) την Εκκλησία ... Αγωνίζομαι, προσπαθώ. Αλλ' "ου περί βίου, περί πίστεως" ο λόγος! 
(Νικ. Πανταζής, θεολόγος εκ της Καινοτομίας προελθών και ήδη αποτειχισμένος λόγω οικουμενισμού) [1]

κχ
Για να περιοριστώ μόνο σε ένα από τα πολλά ερωτώ : Εφόσον ου περί βίου, περί πίστεως ο λόγος, ας μας απαντήσει ο κύριος Νικ. Πανταζής τι εκ των δυο είναι η νηστεία ; Είναι περί του βίου, ή είναι περί την πίστη ;

Ο βίος ενός εκάστου εξ ημών αφορά στον ίδιο - εννοώ αν νηστεύει - και κανένα άλλο. Οι Κανόνες της Εκκλησίας στο συγκεκριμένο ζήτημα δίνουν τη γενική κατεύθυνση των πιστών και έκαστος ίδιον λόγον θέλει δώσει. Δεν μπορεί η Εκκλησία να θεσμοθετεί προσωπικά για τον καθένα. Το περισσότερο, δεν μπορεί να θεσμοθετεί την αθέτηση την ορισθείσας νηστείας, επειδή οι καιροί άλλαξαν (τότε με την αλλαγή) και έπρεπε να κατευθυνθούμε εκεί όπου άλλοι ( μασονία και σιωνισμός) μας πήγαιναν. Δηλαδή, στην Κοινωνία των Εθνών τότε, και σήμερα στον ένα από τους πολλούς δρόμους για τον (ένα) θεό ... της ενότητας, της αγαπητικότητας κλπ.. Διότι, αν καταλαβαίνω καλά, θα έχουμε εκτός των άλλων μια εκκλησία - άρα και ένα θεό - που κάνει τα στραβά μάτια για τη νηστεία και κάποιον άλλο που ζητά από την Εκκλησία τη νηστεία των αγίων Αποστόλων.

Όσοι θέλουν αποτείχιση, καλό είναι να μη την κουτσουρεύουν και να τη φέρνουν στα νέα και εκσυγχρονισμένα νεοορθόδοξα μέτρα τους. Ας αφήσει λοιπόν ο κύριος ΝΠ τους παλαιομερολογίτες στα δικά τους και ας κυττάξει τα δικά του (τους).

[1] http://apotixisi.blogspot.gr/2014/06/blog-post_1961.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: