Αφού παρακολουθήσατε τι λέει ο κ. Σαγκάν, θεός σχωρέστον, μάθετε στο τέλος ότι έφυγε από τη ζωή στις 20 Δεκεμβρίου 1996 από πνευμονία, επιπλοκή από τη βαριά ακτινοβολία που είχε υποστεί λόγω της μυελοδυσπλασίας από την οποία έπασχε. Είχε γεννηθεί το 1934.
Η επιστήμη διέγνωσε την "μυελοδυσπλασία" (κακόηθες νόσημα), άφησε όμως αδιάγνωστη την εγκεφαλομυελική του δυσπλασία, από την οποία χρόνια υπέφερε και μετέδωσε - εύχομαι όχι στα 600 εκατομμύρια τηλεθεατών - τόσα λέγεται ότι ήταν - σε όσους παρακολούθησαν τις τηλεοπτικές εκπομπές της σειράς (1980) "Cosmos, a Personal Voyage".
Παρεμπιπτόντως, μερικά επεισόδια είχε δει και ο γράφων, μαζί με τα παιδιά του, κάνοντας κριτική ανάλυση όλων αυτών των ανοησιών που έλεγε. Έχασε κάποιους τηλεθεατές, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Το θέμα είναι ότι, αν η επιστήμη είχε διαγνώσει την κακοήθη εγκεφαλομυελική του δυσπλασία, βέβαιο είναι ότι αυτή δεν θα είχε εξελιχθεί, ώστε να μεταπέσει σε μυελική δυσπλασία, από την οποία πέθανε σχετικά νέος. Κάτι χρόνια περισσότερο θα ζούσε.
Κάτι που δεν έγινε με τους Ίωνες αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, ευτυχώς, διότι κάποιος τους σταμάτησε έγκαιρα, έβαλε τη διάγνωση, σταμάτησε το κακό και σήμερα ζούμε. Αν δεν τους είχε σταματήσει και τα πράγματα εξελίσσονταν, όπως θα ήθελε ο κ. Σαγκάν, αμφιβάλλω αν θα υπήρχαμε ή αν θα υπήρχε ο Cosmos και η γνώση του personal voyage, με τα οποίο μας αποβλάκωνε ο αποβιώσας αστροφυσικός και αστρονόμος - θεός σχωρέστον. Όταν σε 100 περίπου χρόνια βιομηχανικής ανάπτυξης έρχονται οι επιστήμονες και μας προειδοποιούν για το φαινόμενο του θερμοκηπίου - λιγοστεύουν τα ψωμιά μας - και όσα δεινά προβλέπουν, φαντάζεστε πως θα ήταν ο σημερινός Cosmos (sic) στα 2,5 χιλιάδες τόσα χρόνια που ακολούθησαν από την εποχή των αρχαίων Ιώνων φιλοσόφων. Το λιγότερο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι, μάλλον, με σκάφανδρα θα κυκλοφορούσαμε. Αλλά καθώς έγραψα, κάποιος ευτυχώς τους σταμάτησε.
Σταμάτησε και τον κ. Σαγκάν, θεός σχωρέστον, για να συνεχίζουν άλλοι όσα κακοήθη εγκεφαλομυελικά διαπλαστικά σύνδρομα εξακολουθούν να υπάρχουν, προς δόξαν των αρχαίων ημών προγόνων και των φιλοσοφημάτων τους. Ποιος λοιπόν μπορεί να ισχυριστεί ότι επί των ημερών μας, το αθάνατο αρχαίο ελληνικό-ιωνικό πνεύμα δεν επιζεί και δεν κυριαρχεί, ευτυχώς, σε κρανία αλλοεθνών, αλλόθρησκων και ετερόδοξων ; Υπάρχει κανείς ; Ό,τι ήταν να κάνουμε εμείς τότε, το κάνουν αυτοί σήμερα και πάμε απ΄ το κακό στο χειρότερο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου