Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

"... μηδὲ προσέχειν μύθοις καὶ γενεαλογίαις ἀπεράντοις "

Τα ακολουθούντα αφορούν σε σχόλιο αναγνώστριας και την απάντηση σε αυτό


«Ο Αλέξης Τσίπρας εγγονός Εβραίων;» 
Γράφει η Ερατώ Μπέλλου

Ακολουθούν διαπιστώσεις, εκτιμήσεις, με τις οποίες προσωπικά συμφωνώ. Διάβασα στο Διαδίκτυο τα εξής : Ο παππούς του Αλέξη Τσίπρα ονομαζόταν Δημήτριος Τσίπρας, η γιαγιά του Αλεξάνδρα Τσίπρα, ο πατέρας του Παύλος Τσίπρας. Είχε γεννηθεί το 1934 στο νομό Άρτας, είχε έναν αδερφό Ηρακλή Τσίπρα που γεννήθηκε το 193. Η μητέρα του ονομάζεται Αρίστη Τσίπρα, αγνώστου οικογενειακού επωνύμου του πατέρα της, αλλά και τόπου γέννησης.

Έμαθα ότι η τουρκική εφημερίδα «Χουρριέτ» έγραψε, γύρω στις 25 Ιούλη 2015, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι εγγονός μιας οικογένειας που είχε έρθει απ' τη Δυτική Τουρκία, πιο συγκεκριμμένα από την Ανατολική Θράκη, από χωριό που είχε πολλούς Εβραίους, υπονοώντας ότι ο ίδιος ο παππούς ή η γιαγιά του Αλέξη Τσίπρα ήταν Εβραίοι. Θεωρώ ότι πρόκειται για τη γιαγιά του Αλεξάνδρα Τσίπρα ή για γονέα της μητέρας του, που παντρεύτηκε σύζυγο από τη Γαλλία - με ή χωρίς εβραίκή καταγωγή. Επίσης υπάρχει φήμη ότι ο τάφος του εκ πατρός παππού και γιαγιάς του Αλέξη Τσίπρα ήταν σε εβραϊκό νεκροταφείο της Άρτας, που αργότερα το 1953 έκλεισε. Πήραν όλα τα οστά και ο χώρος πέρασε στο Δήμο Άρτας. Επίσης στη γενέτειρα του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα υπήρχαν από παλιά πολλοί Εβραίοι αργυρωχόοι, χρυσοχόοι και άλλων επαγγελμάτων, που είχαν έρθει από Ισπανία, Πορτογαλία, πράγμα που έρχεται προς επίρρωση, μαζί με τη φήμη για τον τάφο, ότι ο εκ πατρός παππούς του ήταν Εβραίος. Ακούγεται δε ότι η μητέρα του Αρίστη Τσίπρα είναι Γαλλίδα (ή Γαλλοεβραία κατά το ήμισυ, εξού και η αδερφή του Αλέξη Τσίπρα Ζαννέτ Τσίπρα, γεν.1962, είναι γραμμένη και στο ΤΕΕ (*) και στο Υπουργείο Εσωτερικών (**) ως Ζαννέτ και ποτέ ως Ιωάννα.

Όπως ήδη έγραψα πιο πάνω, υπάρχει περίπτωση γονέας της μητέρας του Αλέξη Τσίπρα να ήταν το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα της Χουρριέτ. Δηλαδή, οι γονείς του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα , και τουλάχιστο ένας γονέας της μητέρας του είναι πιθανόν Εβραίοι - αν ο εκ μητρός παππούς ή εκ μητρός γιαγιά του είναι το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται η Χουρριέτ. Tέλος, αναφέρω ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ο Ι.Β.Στάλιν είχε δηλώσει δημόσια ότι οι σοβιετικοί πολίτες εβραϊκής καταγωγής είναι εν δυνάμει καλυμμένοι πράκτορες του ιμπεριαλισμού. 

 (*) http://teeserver.tee.gr/regdds/ 
(**) http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm

Αγαπητή κυρία,
Θα σας συνιστούσα να διαβάσετε προσεκτικά το παρακάτω :

" 2 Τιμοθέῳ γνησίῳ τέκνῳ ἐν πίστει· χάρις, ἔλεος, εἰρήνη ἀπὸ Θεοῦ πατρὸς ἡμῶν καὶ Χριστοῦ ᾿Ιησοῦ τοῦ Κυρίου ἡμῶν. 3 Καθὼς παρεκάλεσά σε προσμεῖναι ἐν ᾿Εφέσῳ, πορευόμενος εἰς Μακεδονίαν, ἵνα παραγγείλῃς τισὶ μὴ ἑτεροδιδασκαλεῖν 4 μηδὲ προσέχειν μύθοις καὶ γενεαλογίαις ἀπεράντοις, αἵτινες ζητήσεις παρέχουσι μᾶλλον ἢ οἰκονομίαν Θεοῦ τὴν ἐν πίστει· " (1Τμ. α΄)

Όπως θα διαπιστώσατε, η συμβουλή του απ. Παύλος στον Τιμόθεο είναι να μη δίνει προσοχή σε μύθους και σε απέραντες γενεαλογίες. Σημασία δεν έχει "από πού κρατάει η σκούφια" του καθενός από εμάς, κατά το κοινώς λεγόμενο, αλλά, όπως συμπληρώνει αμέσως πιο κάτω, "5 τὸ (δὲ) τέλος τῆς παραγγελίας ἐστὶν ἀγάπη ἐκ καθαρᾶς καρδίας καὶ συνειδήσεως ἀγαθῆς καὶ πίστεως ἀνυποκρίτου".

Όποιος και όσοι αστοχούν ως προς αυτά, μπορεί να μην είναι απευθείας απόγονος Εβραίων, δεν παύει όμως να συμπεριφέρεται όπως ακριβώς και οι αρνητές της θεότητας του Κυρίου. Δέχεται μόνο την ανθρωπότητα (το κατ΄ άνθρωπο) του Ιησού. Όσον δε τα περί πίστεως, αυτό δεν το συζητώ. Η πίστη είναι κάτι που έχει υποστεί δεινή κακοποίηση και δεν επιθυμώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες. Κυρίως υπεύθυνοι είναι οι ασχολούμενοι με την πολιτική, που απηχούν - είναι επόμενο - τις αντιλήψεις των διεθνούς φήμης φιλοσόφων επί του γνωστικού αντικειμένου των Πολιτικών Επιστημών. Υπάρχουν αρκετές ειδικότητες στον τομέα αυτό, κυριότερη όμως είναι αυτή της Οικονομίας.

Και αφού ο λόγος το έφερε στην Οικονομία, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την φιλαργυρία, η οποία πάλι κατά των απ. Παύλο είναι ρίζα πάντων των κακών : "10 ρίζα γὰρ πάντων τῶν κακῶν ἐστιν ἡ φιλαργυρία, ἧς τινες ὀρεγόμενοι ἀπεπλανήθησαν ἀπὸ τῆς πίστεως καὶ ἑαυτοὺς περιέπειραν ὀδύναις πολλαῖς.". Η φιλαργυρία έσπρωξε τον Ιούδα στην προδοσία και όσοι υποφέρουν από αυτό το πάθος, πάσχουν από φιληδονία, κενοδοξία και απιστία, καθώς σημειώνει ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής (Περί αγάπης τρίτη εκατοντάς, ιζ΄). Δεν είναι απαραίτητα όλοι Εβραίοι.

Μετά από αυτά, κυρία Μπέλλου, θα έλεγα ότι οι πολιτικοί μας έχουν και τα τρία αυτά προσόντα του Ιούδα, οπότε δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε με γενεαλογίες και περιττές ζητήσεις. Οτιδήποτε άλλο τους απασχολεί εκτός από την "οἰκονομίαν Θεοῦ ἐν πίστει". Επομένως, όσον με αφορά, μου είναι εντελώς αδιάφορο αν ο κ. Τσίπρας είναι γνήσιος ή νόθος Εβραίος, ως προς την καταγωγή. Το ίδιο ισχύει και για τον Ιωσήφ Στάλιν, που άλλοι τον θέλουν να έλκει την καταγωγή από Εβραίους και άλλοι όχι. Αν και βαπτισμένος, ο Στάλιν, έγινε διώκτης των Χριστιανών επειδή οι τελευταίοι ήταν πράκτορες του ιμπεριαλισμού. Ότι ο ίδιος έγινε πράκτορας των Εβραίων δεν το κατάλαβε, όπως δεν το κατάλαβαν - και ακόμη δεν το καταλαβαίνουν - οι κυρίαρχοι παπικοί και προτεστάντες. Το ίδιο ισχύει και για τους πρό αυτών αιρεσιάρχες. Ήταν κι αυτοί βαπτισμένοι.

7 σχόλια:

Bellou είπε...

Λέτε,αγαπητέ κε Κυπριανέ Χριστοδουλίδη,(και ευχαριστώ για τη
δημοσίευση της ανάρτησής μου σε ανάρτησή σας με απάντησή σας) :
«Ότι ο ίδιος [σημ.ο Στάλιν] έγινε πράκτορας των Εβραίων δεν το κατάλαβε,
όπως δεν το κατάλαβαν - και ακόμη δεν το καταλαβαίνουν - οι κυρίαρχοι
παπικοί και προτεστάντες».Είναι ασαφές.Λέτε ότι ο Στάλιν και οι
κυρίαρχοι παπικοί και προτεστάντες έγιναν χωρίς να το καταλάβουν
πράκτορες των Εβραίων,και ειδικά οι παπικοί και προτεστάντες
ακόμα δεν το καταλαβαίνουν ότι έγιναν πράκτορες των Εβραίων ;;;
Και αν εννοέίτε αυτό,τότε δεν είναι κυρίαρχοι οι παπικοί και οι
προτεστάντες,αλλά οι Εβραίοι.Ή μήπως εννοείτε ότι ακόμα δεν
καταλαβαίνουν οι (όντως) κυρίαρχοι παπικοί και προτεστάντες
ότι ό Στάλιν έγινε πράκτορας των Εβραίων.
Παρακαλώ πείτε το σαφέστερα.Ευχαριστώ.
Τέλος,κάτι άλλο,άσχετο, μήπως ο Στάλιν,που έκανε μεγαλοπρεπέστατη
Ορθόδοξη θρησκευτική κηδεία στη μάνα του,τότε και μετέπειτα άρχισε,
στην πραγματικότητα του εαυτού του,να επιστρέφει στην Ορθοδοξία ;;
Και ως γνωστό μέχρι 20 ετών ήταν σπουδαστής σε Ορθόδοξη ιερατική σχολή.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

* ... αν εννοείτε αυτό, τότε δεν είναι κυρίαρχοι οι παπικοί και οι προτεστάντες,αλλά οι Εβραίοι"

κχ. Το γράψατε εσείς καλύτερα από εμένα. Για τον Στάλιν και τη μεταστροφή του δεν μπορώ να γράψω τίποτα. Αυτοί που τον διαδέχθηκαν, συνέχισαν το προ της (πιθανής) μεταστροφής έργο του.

Bellou είπε...

Η μητέρα του Ι.Β.Στάλιν (Αικατερίνα Τζουγκασβίλι)
πέθανε στις 4 Ιουνίου 1937,σε ηλικία 79 ετών.

Bellou είπε...

Αγαπητέ κε Κυπριανέ Χριστοδουλίδη,
Και κάτι ακόμα.
Θεωρείτε ότι και η ηγεσία της σημερινής Ρωσίας είναι πράκτορες των Εβραίων ;;;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητή κυρία,
Η απάντηση που μου ζητήσατε δεν είναι εύκολη ούτε απλή. Και τούτο, διότι ναι μεν οι Ρώσσοι είναι Ορθόδοξοι κατά το θρήσκευμα, όμως έχουν υποστεί πολλές επιρροές από τη Δύση και μάλιστα, σε σημείο ώστε να γίνεται λόγος ότι και αυτοί, συνηγορούν στη δημιουργία μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης με συνοδό τον οικουμενισμό. Δηλαδή, όλες οι θρησκείες είναι δρόμοι και μονοπάτια που μας οδηγούν στον ένα θεό, στο θεό των Σιωνιστών (ανώτερη δύναμη)..

Αυτός ο "ένας θεός των Σιωνιστών" είναι ο απρόσωπος και ανυπόστατος θεός της Φιλοσοφίας - ειδικότερα του ιουδαϊσμού. Οι φιλόσοφοι και νυν στοχαστές το ονομάζουν Απόλυτο και περιλαμβάνει οποιαδήποτε ανά τον κόσμο δοξασία για θεό ή θεότητα. Οι Σιωνιστές αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και προωθούν κάθε έργο - μιλώ γενικά - που αναδεικνύει το απρόσωπο και ανυπόστατο θείο. Δυσκολία έχουν, μάλιστα μεγάλη, με το Ισλάμ, που και αυτό είναι μια άλλη εκδοχή του εβραϊκού αρχετύπου. Εδώ, όμως, πουθενά δεν διαβάζουμε ή ακούμε περί "ιουδαιο-ισλαμισμού". Αντίθετα, ο ιουδαιοχριστιανισμός έγινε λέξη του συρμού και διδάσκεται από πανεπιστημιακές έδρες !

Να σημειώσω ότι και στην Ορθοδοξία, δεχόμαστε το απρόσιτο και ακατάληπτο θείο για τον άνθρωπο. Παράδειγμα, όταν λέμε "Ἄρρητον οὖν τὸ θεῖον καὶ ἀκατάληπτον". Τούτο βέβαια σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό σε εμάς. Διαβάζουμε :

Οὐκ ἀφῆκε (μέντοι) ἡμᾶς ὁ Θεὸς ἐν παντελεῖ ἀγνωσίᾳ· πᾶσι γὰρ ἡ γνῶσις τοῦ εἶναι Θεὸν ὑπ᾿ αὐτοῦ φυσικῶς ἐγκατέσπαρται. Καὶ αὐτὴ δὲ ἡ κτίσις καὶ ἡ ταύτης συνοχή τε καὶ κυβέρνησις, τὸ μεγαλεῖον τῆς θείας ἀνακηρύττει φύσεως. Καὶ διὰ νόμου μέν καὶ προφητῶν πρότερον, ἔπειτα δὲ καὶ διὰ τοῦ μονογενοῦς αὐτοῦ Υἱοῦ, Κυρίου δὲ καὶ Θεοῦ καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, κατὰ τὸ ἐφικτὸν ἡμῖν τὴν ἑαυτοῦ ἐφανέρωσε γνῶσιν.

Ὡς οὖν πάντα εἰδὼς καὶ τὸ συμφέρον ἑκάστῳ προμηθούμενος, ὅπερ συνέφερεν ἡμῖν γνῶναι ἀπεκάλυψεν, ὅπερ δὲ οὐκ ἐδυνάμεθα φέρειν, ἀπεσιώπησε. (Τα ανωτέρω είναι του αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού "Έκδοσις ακριβής Ορθοδόξου Πίστεως")

Περί της φύσεως ή ουσίας του αγίου Θεού δεν δυνάμεθα οι άνθρωποι τίποτα να πούμε, καθότι Άκτιστος ο Θεός. Συνεπώς, αυτό σε παρένθεση, όσοι κάνουν λόγο για τον "ένα θεό για όλους" έχουν κατά νου τη θεία φύση ή ουσία, δηλαδή το Άκτιστο (φύση ή ουσία) του Θεού. Αντίθετα προς εμάς, οι Ορθόδοξοι δεν προσεγγίζουμε την άκτιστη θεία φύση ή ουσία. Όπως μας αποκάλυψαν οι διδάσκαλοι πατέρες της Εκκλησίας η προσέγγιση - αναπόφευκτα και η καθ΄ ημάς συναφής Θεολογία - γίνεται μόνο μέσω των άκτιστων θείων ενεργειών, κατά την Χάρι που δίδεται σε ένα έκαστο και φυσικά, με τις Ορθόδοξες συντεταγμένες προϋποθέσεις. Με αυτό τον τρόπο, οι Ορθόδοξοι, διαπραγματευόμαστε τα θεία, την θεότητα, μέσω του Δόγματος της Αγίας Τριάδος, δηλαδή των Υποστάσεων, και αξίως κοινωνούμε (ενωνόμαστε) με τον άγιο Θεό. Τούτο καταμαρτυρούν οι άγιοι της Εκκλησίας και τα θαύματα που επιτελούν τα άγια σκηνώματα (λείψανα) αυτών.

Με αυτά υπόψη και ούσης γνωστής, αφενός, της πρόσφατης περιπέτειας των Ρώσσων επί σοβιετίας, αφετέρου δε, της διάβρωσης της Ορθοδοξίας εκ μέρους Δυτικοτραφών θεολόγων της ρωσσικής Εκκλησίας, μου είναι δύσκολο να σας απαντήσω. Πάντως, γεγονός παραμένει ότι η σημερινή (πολιτική) ηγεσία της Ρωσσίας έχει σαφέστατα πάρει θέση κατά του μονοπωλικού συστήματος - ΝWO και ολιστική θρησκεία - που προσπαθούν να μας επιβάλλουν οι Δυτικοί Σιωνιστές, στόχος των οποίων ήταν ανέκαθεν ο διαμελισμός - όρα Οθωμανική αυτοκρατορία - της ενεργειακά πλούσιας Ρωσσίας. Εύχομαι να μην κληθούμε ποτέ οι Ορθόδοξοι να πολεμήσουμε, ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, κατά της Ρωσσίας.

Bellou είπε...

Aγαπητέ κε Κυπριανέ Χριστοδουλίδη,
Το Ισλάμ δεν έχει απρόσωπο και ανυπόστατο Θεό,
αλλά μονοπρόσωπο και μονοϋπόστατο Θεό.
Ιδίως οι σιίτες μπορούμε να πούμε ότι δεν πράκτορες
των Εβραίων ;;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η επισήμανση που κάνετε, αναφορικά με "μονοπρόσωπο θεό" είναι λάθος. Οι θεοί των εθνών δεν έχουν πρόσωπο, δηλαδή υπόσταση. Ακόμη κι αν διατείνονται μερικοί ότι έχει - περιπτώσεις αιρετικών - συμπεριλαμβάνω προτεστάντες και παπικούς - η διθεΐα των παπικών (: εκπόρευση αγ. Πνεύματος εκ πατρός και υιού) και η μονοφυσιτική εκτροπή των προτεσταντών το αποκλείει. Για τους άλλους τί να πει κανείς με τους θεούς -σαραναταποδαρούσες κλπ. που λατρεύουν ; Τέλος, πράκτορες των Εβραίων, ακούσιοι ή εκούσιοι, είναι όσοι απορρίπτουν την Ορθόδοξη Θεολογία : Εκκλησία και Δόγμα .