Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ας Μιλήσουμε Επιτέλους: Εμπρός σε νέες περιπέτειες!

Ας Μιλήσουμε Επιτέλους: Εμπρός σε νέες περιπέτειες!

Με σχόλια :

1) Ή Ελλάδα ή τίποτα

Η πράξη εκ μέρους του κ. Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές είναι εν μέρει έντιμη. Επειδή είναι ως να λέγει : "Άλλα σας έταξα, άλλα έκανα. Παραιτούμαι και κάνω εκλογές. Αν συμφωνείτε με την "κολοτούμπα" που αναγκαστικά έκανα - μας έκοψαν το ρευστό - με ψηφίζετε πάλι, αν όχι βρείτε άλλους". Έγραψα "εν μέρει έντιμη πράξη οι εκλογές", διότι αν ήταν συνεπής και ειλικρινής έπρεπε να πει ευθύς εξ αρχής ποιοι είναι ποιοτικά οι δανειστές και οι Ευρωπαίοι. Εγκληματούν σε βάρος ενός ολόκληρου λαού. Προσπαθούν να εξαφανίσουν ένα κράτος συνευδοκούντων και των "ελλήνων" πρόθυμων ηλίθιων πολιτικών. Επί πλέον, αν είχε θάρρος, όφειλε να πει και τούτο το σημαντικό : Ότι μια χώρα, ένα κράτος, που δεν έχει δικό του νόμισμα, παύει να υπάρχει. Γίνεται απλά μια επαρχία ή ένα Θέμα, όπως ονομάζονταν επί Βυζαντίου οι διοικητικές περιφέρειες. Εδώ θα έχουμε με τα Μνημόνια Γερμανό Διοικητή.

Συνεπώς, το πρόκριμα, αν γίνουν και όποτε γίνουν εκλογές, είναι ένα : Ή Ελλάδα ή τίποτα. Όσοι θέλουν την Ελλάδα εντός ευρωζώνης και ευρώ, ουσιαστικά θέλουν το τίποτα : μια επαρχία που είναι ζήτημα αν θα ονομάζεται Ελλάδα.

Και τελευταίο, με τις όποιες προεκτάσεις των εντός εισαγωγικών "ελλήνων". Τότε με το ΝΑΙ ή το ΌΧΙ, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος Θεσ/νίκης είχε πει "εγώ θα ψηφίσω Ευρώπη". Οι "έλληνες" της Ευρώπης και του κ. Αμβρόσιου πήραν ποσοστό 38% και κάτι.

2) Φιλτατε Κυπριανε,
να υποθεσουμε οτι ο "εντιμος" της ολης καταστασης ειναι ο "αντιμνημονιακος" Λαφαζανης; Μηπως μας προετοιμαζουν κατι ασχημο; Κατι που θα ειναι αδυνατον να το "χωνεψει" ο Ελληνικος λαος ,αλλα θα αναγκαστει να το αποδεχθει, αφου ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πολιτικο συστημα θα αναγκαστει να αποδεχθει ενα "Ευρωπαϊκο Υπερυπουργειο Οικονομικων";

3) Αγαπητέ ΓΜ ,
Ἀρχή ἄνδρα δείκνυσι

Έχουμε συζητήσει αρκετές φορές στο φιλόξενο τούτο ιστολόγιο και σ΄ ευχαριστώ που με προσέχεις.

Στο ερώτημα που μου θέτεις, δεν μπορώ να σου απαντήσω, δοθέντος ότι " Ἀρχή ἄνδρα δείκνυσι". Ο κ. Λαφαζάνης δεν έχει, μέχρι στιγμής, εκλεγεί στη θέση της "αρχής", οπότε δεν μπορώ να απαντήσω. Οπωσδήποτε, όμως, οι διατλέσαντες "άνδρες αρχής" (: ΓΑΠ. Σαμαρο-Βενιζέλοι και Τσίπρας, για να μην πάμε και στους υπόλοιπους) κάθε άλλο από "άνδρες" αποδείχθηκαν. Και τούτο, γιατί επιμένουν να κρύβονται, με τα προεκλογικά ψέμματα και ταξίματα, πίσω από το δάκτυλό τους. Εκθειάζουν συστηματικά την ευρωζώνη και το ευρώ, αλλά δεν βλέπουν το κόλπο ( διάβαζε, απώτερο στόχο) με το οποίο μας δέχτηκαν. Ο στόχος τους ήταν η πλήρης λεηλασία μας : και ως ανθρώπων και ως χώρας-κράτους. Κανείς από τους υποψήφιους "άνδρες αρχής" δεν έχει το θάρρος να το ομολογήσει και να εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό όραμα - αποδείχθηκε εφιάλτης - της ολοκλήρωσης. Μάλλον, πρέπει να γράψω κι εδώ "το όραμα του ευρωπαϊκού ολοκληρωτισμού".

Χρειάζεται αρετή και τόλμη η αλήθεια, αν φυσικά στόχο έχει την ελευθερία ο οποιοσδήποτε "άνδρας αρχής", και η αλήθεια οφείλει να δώσει το ράπισμα που χρειάζεται η παγκοσμιοποίηση.

Θέλουν να μας εξαφανίσουν και τούτο δεν είναι κάτι σημερινό. Η πολιτική ηγεσία κατέστρεψε τη γλώσσα,την Ιστορία, γενικότερα κάθε τι που είχε σχέση με την Παιδεία, από την άλλη δε, η θρησκευτική ηγεσία δεν έμεινε αδρανής. Κατέστρεψε την πίστη μας επειδή έπρεπε να ανοίξουμε τα πανιά στην κοινωνία των Εθνών και τώρα στην παγκόσμια κοινωνία των πολιτών του πλανήτη γη. Που θα τον κουμαντάρουν δυο-τρεις τραπεζίτες. Οι ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι το πρότυπο για τις "ηνωμένες Πολιτείες του Πλανήτη". Να θυμίσω πώς φτιάχτηκαν οι ΗΠΑ δεν χρειάζεται. Οι εναπομείναντες αυτόχθονες Ινδιάνοι αρκούν.

Όποιος αποφασίσει να τα πει αυτά, θα πρέπει να προετοιμάσει το λαό, εφόσον περιμένει να τον αναδείξει (ο λαός) σε "άνδρα αρχής". Να του πει για τις δυσκολίες, που όλοι μαζί θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε, αν θέλουμε να ζήσουμε όντως ελεύθεροι και όχι ψευδεπίγραφα ελεύθεροι. Θέλω να πω, με μόνιμη συντροφιά το ψεύδος, την κλοπή, την απάτη και κάποτε διαπράττοντας φόνους.

Οπωσδήποτε, οι "έμποροι των εθνών", για να θυμηθούμε και τον Παπαδιαμάντη, θα είναι αμείλικτοι εναντίον μας. Οφείλουμε και αυτό να το πούμε, να το φωνάξουμε, όχι όμως εμείς οι απλοί και ασήμαντοι διαδικτυακοί αποψιογράφοι, που δεν διεκδικούμε ουδεμία αρχή. Πλην μιας, που καθόρισε, πρώτον, την ιστορική μας πορεία, εξακολουθεί ακόμη, δεύτερο, να μας κρατά ζωντανούς και τρίτο, διδάσκει ότι χρειάζεται αρετή και τόλμη η αλήθεια. Τότε η ελευθερία αναδεικνύει τον άνδρα κατά το σοφό γνωμικό των προγόνων "Ἀρχή ἄνδρα δείκνυσι".

Σε ευχαριστώ που με προσέχεις
Φιλικά
κυπριανός χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: