Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Η λύση ενός μυστηρίου

Εγράφη :

" Πως είναι δυνατόν όλος ο νεωτερικός κόσμος να’ χει εξελιχθεί απελευθερωμένος από την βαρειά σκιά του πάπα και «εμείς» να πιστεύουμε πως θα μπούμε στην Νεωτερικότητα ενωνόμενοι με τον πάπα, είναι ένα μεγάλο Νεοελληνικό Μυστήριο!

Αμέθυστος
«ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» 22-05-2009 "

κυπριανός χ :

Κάνει ένα λάθος αυτός που έγραψε το άρθρο. Το "μεγάλο νεοελληνικό μυστήριο" επιμένει να μη βλέπει ότι ο νεωτερικός και μετανεωτερικός κόσμος, έχει εξελιχθεί υπό την σκέπη και την επίβλεψη του Πάπα. Η αγγλικανική προτεσταντική εκκλησία, όπως και οι υπόλοιποι προτεστάντες, εκείνο που έκαναν, ήταν να βελτιώσουν, εξελίξουν ή εκσυγχρονίσουν, όσα δεν πρόβλεψαν οι παπικοί. Οι διαφορές τους μικρές, ικανές όμως να τους κάνουν, ώστε να αλληλοσφάζονται και να αλληλομισούνται.

Τα πράγματα δεν είναι όπως τα γράφει ο «Ορθόδοξος Τύπος». Το επιβεβαιώνει, άλλωστε, η πατριαρχική Εγκύκλιος του 1924 και η κατοπινή τροποποίηση του δικού μας εκκλησιαστικού Εορτολογίου, που ευσχήμως (διάβαζε, παραπλανητικά) ονομάσθηκε διορθωμένο Ιουλιανό. Ενωθήκαμε (αργότερα) με τον Πάπα, δίνοντάς του ένα χεράκι για να ενωθεί με τους προτεστάντες, και τώρα αυτός ενώθηκε με όλους και με όλα.

Ωστόσο, η θρησκευτική παγκόσμια διακυβέρνηση σκοντάφτει στην αδελφή πολιτική. Το πρόβλημα είναι ένα : Ποιος θα έχει στα χέρια του την παγκόσμια κυβέρνηση - όχι διακυβέρνηση - του χρυσού ; Δηλαδή, του χρήματος. Ένας πρέπει να είναι αυτός, και όπως "ξέφυγε" του γνωστού ηθοποιού Μελ Γκίμπσον : "Οι Εβραίοι ευθύνονται για όλους τους πολέμους".

Αν λοιπόν οικονομικοί είναι οι λόγοι, που προκαλούν τους πολέμους (σημ. οι "οικονομικοί λόγοι" καλύπτονται από την πολιτικά ορθή λέξη "ενέργεια") ερευνητέο ποιοι κατέχουν σήμερα τα οικονομικά σκήπτρα της Δύσης ; Στην οποία ανήκουμε κι εμείς, αλλά και ο Πάπας. Να σημειώσω, τα παπικά "θησαυροφυλάκια" έχουν σήμερα ευρώ και όχι λιρέτα. Άρα ... ας πούμε ότι το μυστήριο λύθηκε. Ειρηνικά ; Μάλλον, όχι. Ή ΟΧΙ.

Υστερόγραφο
Η λέξη "φασισμός" είναι σχεδόν ταυτόσημη του "ολοκληρωτισμού". Όποιος κατέχει ολοκληρωτικά τη διακίνηση του χρήματος, τότε, πώς θα τον ονομάσουμε ; Δημοκράτη ή φασίστα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: