Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Η αποκατάσταση




Ο νικητής είναι πάντα η βλακεία.Η διένεξη μεταξύ Γαβρά και Παντερμαλή,έληξε με νίκη του Γαβρά.Το φιλμάκι με τους μαυροφορεμένους (σημ. μην πάει το μυαλό σας σε παπάδες) βέβηλους καταστροφείς θα προβάλλεται ατόφιο.Τελεία και παύλα... .


Όταν οι άνθρωποι άρχισαν κάποτε να ξυπνούν,ήρθε ο προοδευτικός πάπας να πει: "Και τι πράγματα είναι τούτα; Τότε έλεγαν αυτά, σήμερα θα λέμε αυτό.Τι προσήλωση σε παράδοση και σαχλαμάρες; Αν είναι κάθε φορά που μας προκύπτει ένα θέμα (σ.σ. όπως αυτό του Γαβρά με τον Παντερμαλή) να φωνάζουμε και να μαζεύουμε πεντακόσιους ή περισσότερους επισκόπους για να μας πουν τη γνώμη τους χαθήκαμε.Λοιπόν,τέρμα οι Σύνοδοι κι αυτά που ξέρατε.Από δω και πέρα εγώ θα είμαι η Σύνοδος,εγώ θα είμαι η Αλήθεια,εγώ θα είμαι η Εκκλησία.Όποιος δεν συμφωνεί θα αφορίζεται".

Έτσι,έγινε ... του πάπα και ο σημερινός χριστιανισμός τον οποίο αντιπαθούν πολλοί και πολεμούν,είναι ο χριστιανισμός του πάπα ή των προτεσταντικών γονιδίων.Ο ευσεβισμός του τύπου: Διαφωνούμε σε πολλά, αλλά στην Εκκλησία θα πηγαίνουμε,είναι η κυρίαρχη αντίληψη όλων. Πηγαίνουμε για να ευλογηθούμε και να αγιασθούμε από επισκόπους, που μνημονεύουν στα δίπτυχα αυτόν που είναι η Αλήθεια,η Εκκλησία και η Σύνοδος, δηλαδή τον πάπα. Δεν γίνεται να μην πάμε. Την ψυχή μας τη χάσαμε. Θα γράφουμε τις αντίθετες απόψεις μας. Θα καταγγέλλουμε την αίρεση του οικουμενισμού. Θα μιλούμε για τη γνησιότητα πίστεως των εκκλησιαστικών οικουμενικών πατέρων, αλλά όλοι θα μετέχουμε στον τακτικό εκκλησιασμό και ... ό,τι "έκαστος κατά διάνοιαν έχει".

Αυτός ο χριστιανισμός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον Χριστιανισμό των Οικουμενικων Συνόδων. Είναι μια συγκαλυμμένη ειδωλολατρία, αφού χωρίς να το καταλάβουμε, όλοι γίναμε άπληστοι. Ποιός μας είπε ποτέ, ότι απληστία, δηλαδή η πλεονεξία, είναι ειδωλολατρία. Ο πάπας, που συγκέντρωσε όλες τις θεσμικές εξουσίες στον εαυτό του, είναι το υπόδειγμα της πλεονεξίας (απληστίας) γι΄ αυτό και οι άνθρωποι θέλουν την ατόφια, τη γνήσια ειδωλολατρία. Την οποία έχουν, αλλά δεν την καταλαβαίνουν. Τους ενοχλούν τα φαινόμενα: Οι ευκαίρως ακαίρως υπερασπιζόμενοι τους θεσμούς, πχ την εκκλησία ή καθώς ο κύριος διευθυντής του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Διαφώνησε και μετά συμφώνησε.

Ας κάνουν υπομονή οι επειγόμενοι την αποκατάσταση της ειδωλολατρίας και ας ακονίζουν τα μαχαίρια. Σε λίγο θα αρχίσουν να (ξανα)σφάζουν αυτούς που τους ενοχλούν και να (ξανα)γκρεμίζουν τους εφέστιους ναούς των αγίων του Θεού. Δεν πρόκειται να τους σταματήσει κανείς. Τώρα πλέον είμαστε βέβαιοι για τις θηριωδίες των χριστιανών σε βάρος της Τέχνης και "παλιά μας τέχνη κόσκινο" λέμε. Αυτό λέμε.Γκρινιάζουμε για τις βαρβαρότηρες των Χριστιανών,αλλά τσιμουδιά για τις εκατόμβες ανθρώπων,που εκείνο τον καιρό κατακρεουργήθηκαν. Οι μάρτυρες ξεχάστηκαν! Δεν ήταν έργα Τέχνης!! Σαν δεν ντρεπόμαστε,λέω εγώ.

Άφησα τελευταίο και ένα δείγμα από την απύθμενη βλακεία της εποχής. Αντιγράφω απόσπασμα απόψεων από το "βήμα γνώμης" μιας εφημερίδας,που προσφέρεται για άντληση χρήσιμων στατιστικών συμπερασμάτων. Αυτές οι στατιστικές όμως δεν απασχολούν τους επικοινωνιολόγους,στατιστικολόγους κλπ. Διαβάστε:

[ Κ.Θ: "Δεν αισθάνθηκα ποτέ κάποια ανάγκη να πιστεύω σε κάτι ανώτερο αλλά μεγάλη ανάγκη να ξέρω, και εφόσον ξέρω ότι κάτι ανώτερο δεν υπάρχει -αν υπήρχε δεν θα μου το έδειχνε ο παπάς θα ήταν ολοφάνερο όπως όλα τα υπάρχοντα -ετσι απέφυγα να δημιουργήσω κάτι ανώτερο στο μυαλό μου για να δικαιολογώ μια παραλογία. "] .Ωστόσο,ο ίδιος αποψιολόγος έγραφε μόλις πριν : [Κ Θ: " Όσο αρχέγονος και αν είναι ένας πληθυσμός το ανθρώπινο μυαλό έχει της ίδιες ικανότητες να ξεγελάσει ο πονηρός τον αφελή και να αρπάξει ότι αυτός έχει"] για να δεχθεί την απάντηση: "Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά .Οι πονηροί άνθρωποι θα προκόπτουν επί τα χείρω.Ο έξυπνος και ο ικανός και ο πονηρός, θα βάζει τρικλοποδιές με "έξυπνες" βόμβες κλπ. στον βλάκα τον Αναμάμι, ή των Γουαρανί ή τέλος πάντων σε κάποιον σαν αυτούς."
Κανένας παπάς δεν βρέθηκε να του δείξει τον παραλογισμό του.Αυτός δεν φαίνεται,άλλωστε, Ή τον καταλαβαίνεις ή δεν τον καταλαβαίνεις.

1 σχόλιο:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Μου θύμισες τον Καλόμοιρο στο ΚΑΤΑ ΕΝΩΤΙΚΩΝ.
Εκεί γράφει ότι οι κόσμος, μισεί όσους πραγματικά θέλουν να ακολουθούν το Χριστό.
Η τυπική ανοχή, ξεγελάει.

Μια ματιά στα γεμάτα μίσος σχόλια των Αντίχριστων στα διάφορα μπλογκς, μας πείθει ότι όπου να 'ναι, καινούργια μαχαίρια ακονίζονται, εις βάρος των Ορθοδόξων...
Σε κάθε εποχή η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Χαρά στην ψυχή εκείνη που είναι το κατά δύναμη έτοιμη, για να δώσει τη μάχη της Ομολογίας...