Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Και ανέτειλεν σκότος.



Δεν ξέρω αν συμβαίνει και αλλού,εδώ πάντως γίνεται.Οι αθεομηδενιστές και λοιποί αριστερο κουλτουριάρηδες (σημ. δεν είναι απαραίτητο να είναι αριστεροί) θέλουν τη Γυάρο τόπο ιερό.Τόπο όπου μαρτύρησαν άνθρωποι για την "ανθρωπιά του ανθρώπου".Τη θέλουν κάτι σαν την Ακρόπολη.Τόπο προσκυνήματος.Αλλά το ίδιο ισχύει και για την Εκκλησία.Τόπος μαρτυρίου είναι για τον Χριστιανό η Εκκλησία.Είναι τόπος όπου ο Θεάνθρωπος μαρτύρησε "τη αληθεία" και αμέτρητοι άλλοι Τον ακολούθησαν.Επειδή πίστευαν και πιστεύουν ότι ζωή είναι απόλυτη: Αιώνια,άφθαρτη και αθάνατη.

Έρχεται όμως ο σημερινός συρφετός και λέει: Τι παραμύθια είναι όλα αυτά! Εδώ,όσο ζούμε θα απολαμβάνουμε.Μετά χαιρετίσματα.Γιατί,λέει ο συρφετός,με όλα τούτα των παπάδων και της Εκκλησίας,πάμε χαμένοι.Είδαμε και πάθαμε να τους κάνουμε όλους άπληστους (σημ. shopping therapy κλπ.) κι αυτοί μας θέλουν να γυρνάμε ρακένδυτοι (τρόπος του λέγειν) χωρίς τα 4χ4,χωρίς τα εξοχικά μας και τα εξωτικά μας ταξίδια,χωρίς τις εναλλακτικές πολλαπλές λύσεις των ποικίλων σύγχρονων προβλημάτων (συζύγων κλπ.κλπ.) χωρίς τίποτα!!!

Λοιπόν,τι; Θα τους αφήσουμε; Ούτε χλωρό κλαρί δεν θα τους δώσουμε να σταθούν, κραυγάζουν, και να, από κοντά, όλοι οι υπόλοιποι: Πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι, δημοσιογράφοι και τα μη εξαιρετέα οπτικοακουστικά "μίντια". Θα φαλτσάρει η οικονομία,αν το ρίξουμε στην ολιγάρκεια, και μετά πάμε, τί θα γίνουμε, λένε. Πάμε, χαθήκαμε.

Θα με ρωτήσετε, και τι κάνουν όταν χάνουν στα λόγια, γιατί μόνο εκεί φαίνεται πόσο χαμένοι είναι. Τότε,σας απαντώ, αρχίζουν να βρίζουν ή φτιάχνουν ιστοσελίδες.Ξοδεύουν αμέτρητα χρήματα για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του Κάλλους, αλλά αυτό το "Κάλλος" είναι του σκότους. Αντί να ανατέλλει Φως, "ανατέλλει" σκοτάδι. Τα εκατομμύρια που διατίθενται θα ήταν αρκετά για να στήσουν ένα παρόμοιο έργο τέχνης και πολλά θα περίσσευαν. Δεν το έκαναν μήπως οι Τούρκοι,που αντέγραψαν το Ναό της του Θεού Σοφίας; Ας κάνουν λοιπόν κι αυτοί το ίδιο. Ας φτιάξουν μια νέα Ακρόπολη και ας την αφιερώσουν στο αναγεννημένο Δωδεκάθεο ή όπου αλλού νομίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: