Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Προτεσταντικός εξουνιτισμός


Αν θέλετε να πληροφορηθείτε με ποιο τρόπο διολισθαίνουμε οι Ορθόδοξοι στον προτεσταντικό εξουνιτισμό, αυτό το οικουμενιστικό κράμα παπισμού και προτεσταντισμού,δεν έχετε να κάνετε τίποτα περισσότερο από το να επισκεφθείτε το blogspot που ονομάζεται ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ. Έχω βάσιμους λόγους να υποψιάζομαι ότι το μπλογκ αυτό είναι η προέκταση του περιοδικού των ποικίλων τάσεων και κατευθύνσεων,τη γνωστή "Σύναξη".Γνωστοί οι δεσμοί του εν λόγω περιοδικού με τη Βιβλική Εταιρία και ακόμη γνωστότερο ότι οι δεσμοί αυτοί παραπέμπουν στην αγγλικανική θεολογική διπλωματία.



Θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα να διαβάσετε και θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι.Αν,τώρα,συμβαίνει κάτι περισσότερο να θέλετε να μάθετε ή αν νομίζετε ότι τα πράγματα,όπως εκτίθενται,κάπου "σκοντάφτουν,μην περιμένετε ούτε απάντηση να πάρετε,ούτε και να δείτε δημοσιευμένο το σχόλιο που καταθέτετε.Τουλάχιστον,αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία την οποία ευθύς αμέσως σας καταθέτω.

Αναρτήθηκε στο εν λόγω blogspot ένα θέμα με τίτλο "Χριστιανική Ενότητα: Μια Ορθόδοξη Αποψη",το οποίο αφού διάβασα, έκρινα να σχολιάσω ως ακολούθως :

["Δεν ξέρω αν αυτά που σας γράφω θα έχουν την καλή τύχη της δημοσίευσης ή την κακή τύχη,που είχαν άλλα αδημοσίευτα.
Έχω τη γνώμη ότι αυτό το κείμενο πάσχει σοβαρά σε ένα βασικότατο σημείο.Δεν επισημαίνει ότι άλλο η ένωση και άλλο η ενότητα.Το δεύτερο αποτελεί παγίδα και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και τα ζούμε σήμερα.Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της παγίδας είναι αυτό που παραθέτω πιο κάτω,όπου βρίθουν τα απροσδιόριστα και ποικίλως νοούμενα λήγοντα εις -οτητα. Γράφετε:

"Η ορατή ενότητα - όπως αυτή εκδηλώνεται μέσα από την οργανωτική ενότητα – δεν καταστρέφει την κεντρικότητα του πνεύματος ανάμεσα στους πιστούς, αλλά μάλλον μαρτυρεί υπέρ της πραγματικότητας της ενότητος του Πνεύματος. Όπου υπάρχει η πληρότητα του Πνεύματος, εκεί θα βρίσκεται και η έξωθεν φιλικότητα. Από τους Αποστολικούς κιόλας χρόνους, η ενότητα των Χριστιανών πιστών εκδηλωνόταν από την ορατή οργανωτική δομή τους. Η ενότητα εν Αγίω Πνεύματι είναι αυτό που εκφράζεται σε ένα ενοποιημένο ορατό οργανισμό".

Μένει κανείς έκπληκτος με όλα αυτά τα"ενότητα" (5 φορές), "κεντρικότητα",
"πραγματικότητα","πληρότητα",
"φιλικότητα" σε ένα τόσο μικρό απόσπασμα.Ως προς τα υπόλοιπα του εκτενούς κειμένου άποψης,"η μεν φωνή Ιακώβ,αι δε χείρες Ησαύ".Νομίζω,καλύτερα όλων καταλάβαινε την ενότητα ο προσφάτως εκλιπών καθηγητής της Θεολογίας Σάββας Αγουρίδης, που κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να αποτελεί πλέον γεγονός ,το θεολογικό pot pourri της Παγκόσμιας Αγίας Γραφής. Αν κάποιος θέλει να ενώσει τις εκκλησίες,πρώτα θα πρέπει να αναφέρεται σε "ενότητα" και μετά η "ένωση" θα ακολουθήσει με μαθηματική ακρίβεια. Κανείς δεν θα το πάρει είδηση.]

Το σχόλιο αυτό δεν δημοσιεύθηκε,όπως και άλλα. Συνέχισα λοιπόν με ένα ακόμη:

["Τώρα,δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.Ή εγώ γράφω "άρρητ΄ αθέμιτα",όπως λέμε ή εσείς ακολουθείτε μια πολύ περίεργη τακτική.Που ενδεχομένως αφήνει ανοικτά μερικά όχι τόσο ευχάριστα ενδεχόμενα για σας.Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να δείχνετε την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ, αλλά αυτό που δεν είναι ορθόδοξη πίστη,το βγάζετε στην άκρη και το πετάτε.

Τουλάχιστον,αν είσαστε συνεπείς στο ποιμαντικό σας έργο,τίποτα δεν θα σας κόστιζε να μου στέλνατε ένα private ημέηλ.Για να καταλάβω τα λάθη μου και να μη χαθώ στα σκοτάδια των ποικίλων αιρέσεων,που με τόσο επαινετό ζήλο φροντίζετε να ενημερώνετε το αναγνωστικό σας κοινό.

Εν πάση περιπτώσει,μαζί με το "προσδοκώ ανάσταση νεκρών", θα πρέπει,νομίζω, να λέω και "προσδοκώ την καλή δική σας πληροφορία" για να αντιληφθώ την (τις) πλάνη μου.Ή μήπως αυτό δεν σας ενδιαφέρει;]
Αφορμή από το http://orthodoxi-pisti.blogspot.com/2009/08/blog-post_5770.html

Μετά,οι προβολείς της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ στράφηκαν στα "απόκρυφα ευαγγέλια",για να μας πληροφορήσουν σχετικά με την "μορφή" της Θεοτόκου που μέσα σ΄ αυτά υπάρχει. Και πάλι,με το πληκτρολόγιο ανα χείρας σημείωσα:

["Τα απόκρυφα μας λείπανε! Εδώ βγάλαμε τα μάτια μας με τα φανερά και τώρα ψάχνουμε τα απόκρυφα για να μας δώσουν χρήσιμες ιστορικές πληροφορίες. Γράφετε:"Από την άλλη μεριά η προσφορά τους (των απόκρυφων) υπήρξε σημαντική. Γιατί μπορεί στην εποχή τους να δημιούργησαν πρόβλημα στην Εκκλησία, σήμερα όμως μας προσφέρουν πολλά στοιχεία για την εποχή εκείνη.
Μαθαίνουμε δηλαδή για τις διάφορες τάσεις που υπήρξαν στους κόλπους της Εκκλησίας, για τα ήθη και έθιμα εκείνης της εποχής, για την λαχτάρα, τον πόνο και την προσδοκία των πρώτων Χριστιανών, αφού τα περισσότερα από αυτά γράφτηκαν από αφελείς πιστούς, αλλά και για τα διάφορα φιλοσοφικά ρεύματα που αναπτύχθηκαν εκείνη την εποχή.
Πολύ σπάνια τα κείμενα αυτά αναφέρονται σε διηγήσεις και πρόσωπα που απηχούν τα ιστορικά δεδομένα προσώπων και πραγμάτων της Καινής Διαθήκης".

Αυτά μας λέτε.Φυσικά,δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς,δηλαδή να μην επισημάνετε και την αρνητική προσφορά των απόκρυφων,για να ηρεμήσουν τα,πιθανώς υπάρχοντα,ανήσυχα πνεύματα. Συνεχίζετε με την σοβαρή διαπίστωση ότι: "Η σημασία τους στην ζωή της Εκκλησίας υπήρξε μεγάλη και δυστυχώς αρνητική".

Και το ερώτημα,"τελικά τι μένει στον αναγνώστη από την ορθόδοξη διαποίμανση που του κάνετε;" είναι προφανώς η διαλεκτική σύνθεση: "Η τεράστια επιρροή που είχαν όπως είπαμε στους κόλπους της Εκκλησίας, έγινε αιτία τα κείμενα αυτά, να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για καλλιτεχνικά έργα, αλλά και αφορμή για εκκλησιαστικές γιορτές".Με αυτό όλα τακτοποιούνται

Εύγε,λοιπόν!Η καλλιτεχνική έμπνευση έρχεται να δέσει με τις εκκλησιαστικές γιορτές!!Διερωτάται λοιπόν κανείς τι θα είμαστε,αν δεν υπήρχαν τα απόκρυφα.Μάλλον,χειρότερη από το Ισλάμ θα ήταν η κατάντια μας και οπωσδήποτε,καιρός πια τα απόκρυφα "ευαγγέλια" να ενσωματωθούν στα φανερά.Δεν γνωρίζω,ακόμη,αν και κατά πόσο μας ωφελεί να διακρίνουμε την Ιστορία σε εκκλησιαστική και κοσμική".

Αφορμή από το http://orthodoxi-pisti.blogspot.com/2009/08/blog-post_6782.html ]

Μετά από αυτά,ο αναγνώστης καλείται να είναι προσεκτικός.Ο προτεσταντικός (αγγλικανικός) εξουνιτισμός των Ορθοδόξων μεθοδεύεται με υπέροχο τρόπο. Οι συντελεστές του έργου της "Σύναξης" είναι ακαταγώνιστοι.

2 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Εχει γίνει τόσο περίπλοκο το πλέγμα του Ψεύδους και της Απάτης, στο Ονομα της Ενότητας των Χριστιανών που όταν ασχολείται κανείς ιδιαίτερα με τους Νεορθόδοξους, μάλλον πονοκεφαλιάζει και ουδέν έτερον.
Ιατρέ μου, ο σώζων εαυτόν σωθήτω!
Οποιος δεν θέλει να εφαρμόσει τις Ε ν τ ο λ έ ς του Κυρίου και των Αγίων Του, γίνεται θεολογών κουλτουριάρης και έτσι κοιμάται...δοξασμένος και ...ήσυχος!

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Ο άλλος ο δύστυχος ρίψασπις, ο πλανεμένος απο τον Πειρασμό της Παγκόσμιας Θέασης, που κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι ο ισχυρότερος πειραμός απο Κτίσεως Κόσμου, για την κάθε ψυχή, έφαγε άσχημη καπακιά στο κούτελο.

Το βρήκα πολύ χιουμοριστικό απο τη μεριά του Κυρίου.
Είναι σαν να του λέει:
- Ελα , βρε όρνιο , στα συγκαλά σου!
Κούνα λίγο τον εγκέφαλό σου, που τα χασε! Ξύπνα, όσο ακόμη είναι καιρός!

Για να δούμε: Θα ξυπνήσει;
Ας το ευχόμαστε!

Πάντως τα σχόλια που του στέλνω και τα οποία γενικώς είναι κόσμια, πολύ πεισματικά και σαν κακιασμένος μισογύνης, δεν τα ανεβάζει!

Καλή καρδιά, βρε, κακογεράκο μου, καλή καρδιά!
:-)