Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Γαβρά-φιλμ



Λαμπρά! Τα διαβάσαμε όλα, τα μάθαμε όλα!! Από γνώση Ιστορίας κανείς δεν μας πιάνει. Άρα, δικαιούμαστε να έχουμε άποψη. Για ποιο πράγμα; Για τη λογοκρισία που υπέστη το Γαβρά-φιλμ και για τις καταστροφές του εγκληματικού (sic) χριστιανισμού. Ευκαιρία λοιπόν να ξεσπαθώσουμε. Και αφρίζοντας ξεσπαθώνουν.

Ολοι όμως αυτοί οι "ιστορικοί" των πεζοδρομίων και των διαδικτύων, λησμονούν ένα πράγμα.Ότι αν εμείς εδώ κάναμε ζημιά στον κλασικό ελληνισμό,την ίδια ζημιά έκαναν προφανώς και στη Δύση.Κυρίως σ΄αυτό που ήταν κάποτε η καρδιά της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας,δηλαδή στην Ιταλία. Είδατε ποτέ τους Ιταλούς να τρώγονται μεταξύ τους, και οι μεν να κατηγορούν τους δε,ότι κατέστρεψαν τον αρχαίο ρωμαϊκό πολιτισμό; Διαβάσατε πουθενά να γίνονται παρόμοιες συζητήσεις και καυγάδες για τον αφανισμό που υπέστησαν οι προγονικές παραδόσεις των ευρωπαϊκών φύλων; Τσιμουδιά εκεί.Τίποτα δεν ακούγεται.

Δεν ακούγεται καμιά φωνή και από Ρωσία μεριά.Για εβδομήντα χρόνια εκεί πέρα, άνθρωποι σφαγιάστηκαν, ναοί και μοναστήρια γκρεμίστηκαν και κανείς δεν βλέπει τους Ρώσους ορθόδοξους να τρώγονται με τους πρώην άθεους συμπατριώτες τους για τις καταστροφές που έκανε το άθεο καθεστώς κατά των χριστιανικών (και ιστορικών) μνημείων.Κανείς απο τους εδώ νεοτερικούς ιστορικούς των καφενείων δεν λέει για τις καταστροφές των μπολσεβίκων. Ούτε κι αυτός ο αριστερών αποκλίσεων Γαβράς θα τολμούσε ποτέ, υποθέτω, να αναλάβει την εργολαβία να δείξει το ζήλο των ομοϊδεατών του για την εξόντωση ανθρώπων και έργων χριστιανικής Τέχνης στη διαλάμψασα κομμουνιστική αυτοκρατορία.

Εδώ όμως το πράγμα αλλάζει.Εμείς είμαστε οι γεννήτορες του πολιτισμού και άρα, γνωρίζουμε ποιοι τον βοήθησαν και πρόκοψαν και ποιοι τον κατέστρεψαν και πήγαν στον πάτο. Πήγαμε λοιπόν εμείς στον πάτο και βγήκαν από την αμορφωσιά και την αφάνεια,αυτοί που κάποτε ζούσαν στα δέντρα κι έτρωγαν βελανίδια. Όμως, τι θα άλλαζε αν εμείς συνεχίζαμε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό; Τι διαφορετικό θα είχαμε από αυτούς που τώρα δεν τρώνε βελανίδια και ζουν σε Παρθενώνες ; Αντί να συνεχίσουμε εμείς τη φαυλότητα των προγόνων, τη δώσαμε σε άλλους και αυτοί,οι μεν συνέχισαν το έργο του Αριστοτέλη (κυρίως) με σάλτσα χριστιανική και οι άλλοι,για ένα διάστημα έκαναν πράξη αυτά που έλεγε ο Επίκουρος (σοβιετικοί).Αλλά ο Επίκουρος τέλειωσε (για τους δικούς μας όχι). Η σοβιετία κατέρρευσε και το έργο της το συνεχίζει η αυτοκρατορία των δυτικών χωρίς την αφέλεια της δεδηλωμένης αθεΐας.Όλοι είναι ελεύθεροι να πιστεύουν ό,τι θέλουν, δηλαδή τίποτα, και να φτιάχνουν από μια "εκκλησία" στα μέτρα τους. Αυτό είναι το αποτελεσματικότερο γκρέμισμα.

Λοιπόν; Γιατί παραπονιόμαστε; Δεν κάναμε εμείς πράξη την αριστοτελική και την επικούρεια φιλοσοφία, την έκαναν άλλοι. Μας αρέσει ή μήπως νομίζουμε ότι εμείς θα τα καταφέρναμε καλύτερα ; Τι καλύτερο θα φτιάχναμε,αφού όλα αυτά που σήμερα γίνονται παγκοσμίως την αρχαία ελληνική φιλοσοφία απηχούν, και μάλιστα τον Επίκουρο, ανακατεμένο με ολίγην ή άφθονη, απωανατολική φιλοσοφία. Η ορχήστρα παίζει φυσικά ορατόρια του Μπαχ, αλλά το γραμμόφωνο είναι ξεκουρδισμένο και ο δίσκος βινυλίου σχεδόν για πέταμα.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4528801&ml

2 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Την επισήμανση που κάνεις για Ιταλούς και Ρώσους δεν την είχα σκεφτεί και μου άρεσε, βέβαια, ένας αντίλογος θα μπορούσε να είναι ότι δεν είσαι Ιταλός, δεν είσαι Ρώσος, δεν διαβάζεις τα έντυπα που κυκλοφορούνε στις γλώσσες αυτές και δεν μπορείς να ξέρεις αν υπάρχει φαγωμάρα υπόγεια μεταξύ των πολιτών, καληώρα σαν και αυτή που φαίνεται στους σχολιαστές των άρθρων στα NEA ΟΝ LINE...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εδώ μας λένε ότι γίναμε ρεζίλι στον διεθνή τύπο,που σχολιάζει καυστικά το θέμα.Λες,αν γινόταν κάτι τέτοιο σε Ιταλία και Ρωσία,δεν θα το μαθαίναμε;